Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Piirin vuosikokous 25.4. oli haasteellinen

Telian verkkovaurio katkaisi harmillisesti uuden kokeilun


Laaja häiriö Telian verkoissa 25.4.2020 katkaisi D-piirin vuosikokouksen nettilähetyksen eli striimauksen.

Tällainen uudenlainen osallistumistapa oli rakennettu GoToWebinar-toiminnon rinnalle D-piirin nettisivuston ylläpitäjä Timo Joukasen (LC Kaipiainen) aloitteesta ja johdolla. Kaikki näyttikin toimivan, kunnes iski koronan kaltainen yllätys. Telian verkot kaatuivat. Eikä se ollut mikään pikku tömsäys, vaan Kyberturvallisuuskeskus on luokitellut häiriön kaikkein vakavimpaan eli A-luokkaan.

Tämä luokitus tarkoittaa, että häiriö estää vähintään 200.000 käyttäjän nettiyhteyden tai katkaisee yleiset puhelinpalvelut vähintään 100.000 käyttäjältä. Lisäksi on joitakin muita, mutta kyse on todella vakavasta, jopa väestön turvallisuuteen vaikuttavasta häiriöstä.

Alun perin ulkomaan yhteyksissä havaittu vika laajeni ja lopulta häiriöitä esiintyi eri puolilla maata. Syynä oli ilmeisesti vioittunut laitereititin operaattorin konesalissa.

Ohessa kuvasarja häiriön vaikutuksesta vuosikokouksen striimaukseen käyttäjän näkökulmasta. Ei tule nyt kuitenkaan masentua: ei tällaisia laajoja häiriöitä tule joka päivä eikä edes joka vuosi. Huono tuuri oli, että nyt se iski juuri vuosikokouksen aikaan…

 

Teksti ja kuvat: Thorleif Johansson


 

Ps. Kokouksessa oli läsnä piirihallituksen jäseniä, sekä pöytäkirjan tarkastajat, joten kokous saatiin vietyä loppuun asti. Lisäksi kaikki muut kuin Telian liittymät pysyivät WhatsApp-keskustelussa mukana. 

Tarkastettu pöytäkirja ja WhatsApp-loki ja kaikki liitteet löytyvät Jäsen-osiosta./Timo JoukanenSivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook