Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Muu toiminta

PUNAINEN SULKA

 

Suomalaiset lionsklubit ovat keränneet vuodesta 1972 lähtien Punainen Sulka –kampanjoissaan noin 21 miljoonan euron verran varoja. Niillä on taisteltu syöpää vastaan, torjuttu sydäntauteja, autettu sotiemme veteraaneja ja niillä on tuettu vammaisia ja vanhuksia.

Lue lisää

 

 

 

 

 

LIONIEN KANSAINVÄLINEN SÄÄTIÖ LCIF

 

LCIF (Lions Clubs Internationalin säätiö) on lionsklubien kansainvälinen hyväntekeväisyyssäätiö. Se auttaa lioneja parantamaan ihmisten elämää eri puolilla maailmaa kamppailemalla näköongelmia vastaan, reagoimalla suurtuhoihin ja antamalla nuorille arvokkaita elämäntaitoja.

Lue lisää .

 

 

ARNE RITARI SÄÄTIÖ

 

Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Suomen lionstoiminnan kummin, Arne Ritarin, elämäntyötä maamme lionstoiminnan perustamisessa.
Lue lisää .

 

 

 

KUMMILAPSET SRI LANKASSA

 

Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaessaan varattomia lapsia heidän koulutuksessaan. Kuluneiden vuosien aikana yli 2.000 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Kummina voi toimia henkilö tai perhe, lionsklubi, klubin ladyt tai vaikka työporukka.

Lue lisää


SILMÄSAIRAALA SRI LANKASSA

 

Suomalaisilla lioneilla on pitkäaikaiset ja laajapohjaiset suhteet Sri Lankan lioneihin kummilapsitoiminnan kautta. Nyt tartuttiin myös toisenlaiseen auttamishaasteeseen.

 

Silmäsairaalaa ja muutakin Sri Lankassa tapahtuvaa lionien tukitoimintaa varten perustettiin  Sri Lankan lions-ystävien seura 8.6.2009. Silmäsairaalan peruskivi muurattiin 30.1.2009 ja sairaala avattiin 18.8.2011.

Lue lisää

 

 

ANNA AIKAA OMAISHOITAJALLLE!

 

Keväällä 2014 solmittu yhteistyösopimus Lions-piiri 107 D:n sekä Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n kanssa on päättynyt 30.6.2016. Asiasta käydyn keskustelun perusteella on päätetty, että jatkossa yhteistyöstä sovitaan paikallisyhdistysten kanssa. Sopimuksissa käytetään määrämuotoista puitesopimusmallia.  Muutoksesta on informoitu paikallisyhdistyksiä.

 

Omaishoitajat ja läheiset –liitto ry on tarvittaessa paikallisyhdistystensä tukena  yhteistyössä, jos esim. omaishoitoon liittyvää ohjeistusta tai koulutusta tarvitaan toimintaan  osallistuville lioneille.

 

Itse toiminta on tapahtunut paikallisyhdistyksissä  mm.  Heinolassa, Kymenlaaksossa,   
Etelä-Karjalassa ja  Mikkelissä , joissa osassa on myös työntekijöitä, osa toimii kokonaan vapaaehtoispohjalta.  

Vapaaehtoistyöntekijät eivät osallistu hoitotyöhön, vaan auttavat pienissä tehtävissä, joihin omaishoitajat eivät saa apua esimerkiksi kunnalliselta kotihoidolta.  Painopiste on yhä enemmän ajan antamisella. Kun lionit pitävät seuraa ja esimerkiksi ulkoiluttavat omaishoidettavia, pääsevät omaishoitajat piipahtamaan omilla asioillaan tai tekemään arjen askareitaan. Palveluaktiviteetti on tärkeä, koska useat omaishoitajat suorittavat arvokasta tehtäväänsä joskus jaksamisen äärirajalla. Leijona voi avullaan suoda omaishoitajalle tuiki tärkeän lepohetken.

Lisätietoja toiminnasta:  ;

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin