Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

E-piirin pinssin historiaa

Lionien tunnus ympäri maailmaa on sama rintamerkki. Tämän lisäksi lionit ovat alkaneet valmistaa oman valtionsa, piiriensä ja myös klubiensa tunnusmerkkejä eli pinssejä. Niiden keräämisestä on pinssiliivien käyttäjille ja muille keräilijöille kehittynyt mielenkiintoinen harrastus. Itse sain ensimmäiset pinssini Havaijin konvensioon lähtiessä ja vuosien varrella niitä on kertynyt melkoisesti lisää.

 

Kun Suomessakin alkoi ilmestyä piiripinssejä, ajattelin, että voisin suunnitella ja teettää E-piirillekin oman komean pinssin.  Olemmehan muissakin asioissa olleet aina vähintään toisten veroisia.

 

Aiheet ja värit löytyivät helposti maakunnastamme. Hämeen värit, punainen, musta ja kulta sekä leijonamme ilves, sopivat hyvin pinssiin.  Ensimmäinen ilves-versio muistutti ehkä liikaa Tapparan kannattajia vastustajistaan, joten vaakunailves oli neutraalimpi valinta. Apunani oli Kai Nilson, jonka avulla saimme mainostoimiston koneilla teetettyä vaihtoehtomalleja. Esitin luonnokset piirihallituksellemme ja pinssin malli valittiin.

 

Siitä vaan tilaus Taiwaniin ja pinssi oli valmis keväällä 1991. Nyt on piirimme pinssejä jo 400 – 500 maailmalla ja se on myös monella piirimme lionilla. Olisi hyvä, jos pinssi olisi jokaisella liiton vuosikokoukseen osallistuvalla piirimme tunnuksena. Se on myös mukava lahja lioneille ympäri maailman.

 

PDG Martti O. Hirvonen

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin