JUHLAKALENTERI 2015-2016

Uuden kalenterin löydät osoitteesta 

 

 

Koulun arki on yhä moninaisempi. Samalla kun monimuotoisuus kasvaa ympärillämme, tarvitaan uusia menetelmiä ja ideoita, joiden kautta lapset oppivat luontevasti ja ystävällisesti kohtaamaan ihmisiä eri kulttuureista. Avuksi koulun arkeen olemme kehittäneet juhlakalenterin. Kalenterin avulla lapset ja opettajat voivat seurata eri kulttuurien juhlia. Kun oman luokan seinällä on kalenteri, keskustelu syntyy luontevasti ja kaikki oppivat uutta yhdessä lukuvuoden aikana.

 

Voit tulostaa juhlakalenterin seinäkalenteriksi pdf-versiosta, joka löytyy Lisätietoja-valikosta.

 

Vaikka kalenterissa kuvataan juhlien viettoa, perheet juhlivat - tai ovat juhlimatta - kukin omalla tavallaan ja omasta perinteestään lähtöisin. Kuvaukset ovat esimerkkejä, eivät ohjeita viettoon.

 

Kalenterin ovat toteuttaneet ja yhteistyössä Helsingin opetusviraston, Suomen Islamilaisen Neuvoston, Helsingin juutalaisen seurakunnan, Suomen Buddhalaisen Unionin, Krishna-liike ISKCON Suomessa, Kirkkohallituksen, Suomen ortodoksisen kirkon, Suomen katolisen kirkon, Uskontojen yhteistyö Suomessa USKOT-foorumi ryn, Suomen ekumeenisen neuvoston, City-Sámit ryn, Suomen uskonnonopettajain liitto ryn, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETO ryn ja Suomen islamin opettajien liitto ryn kanssa.

 

Helsingin opetusvirasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Svenska Kulturfonden ovat tuellaan mahdollistaneet kalenterin tuottamisen.