FESTKALENDERN 2015-2016

Nya kalendern hittas iVår världs mångfald blir alltmer närvarande till vardags och fest i våra skolor. Vi behöver nya idéer och ny kompetens för att hjälpa barnen att möta människor från olika kulturer vänligt och med positiv nyfikenhet.  Till nytta och glädje i skolans vardag har vi skapat en festkalender. Om kalendern finns på väggen i klassen kan man under året lära sig mycket nytt och prata tillsammans om olikheter och likheter och önska varandra glad fest!

 

I kalendern berättar vi om hur man kan fira fester, men det är bra att komma ihåg att varje familj firar - eller låter bli att fira -på sitt eget vis. I kalendern finns inte intruktioner för firande, utan exempel.

 

Festkalendern har skapats av Fokus r.y () och Ad Astra r.f. () i samarbete med Utbildningsverket i Helsingfors, City-Sámit, Islamska rådet i Finland, Judiska församlingen i Finland, Buddhistiska unionen i Finland, Krishna-rörelsen ISKCON i Finland, Kyrkostyrelsen, Finlands ortodoxa kyrka, Katolska kyrkan i Finland, Religionernas samarbete i Finland r.f. RESA forumet, Filosofi och livsåskådningslärarnas förening FETO r.y., Ekumeniska rådet, Religionslärarnas förbund och Islamlärarna i Finland.

 

 

Festklandern har kommit till tack vare understöd från Undervisningsverket i Helsingfors, Jenny och Antti Wihuris fond samt Svenska Kulturfonden.