Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

Lions Club Hamina /

Bastioni

Talvisoitannot

Talvisoitannot- idean isä oboisti, lion Jouko Teikari vuoden 2015 konsertissa.Talvisoitannot- konsertti on ollut jo parinkymmenen vuoden ajan Lions Club Hamina/Bastionin pääaktiviteetti lahjoitusvarojen keräämiseksi.

Talvisoitannot- tapahtumaa olivat 1990- luvun alkupuolella ideoimassa oboisti, lion Jouko Teikari ja hiljattain edesmennyt laulaja Markku Tuominen. Tarkoituksena oli saada aikaan keskelle synkintä talvea yleisöä kiinnostava viihdekonsertti, jossa myös paikkakunnan omat muusikot pääsisivät esille.

Talvisoitannot- konsertti järjestettiin pitkään Ruissalon Vehkalahti- salissa, jonne mahtui runsas 250 kuulijaa. Vuonna 2013 Vehkalahti- sali oli remontissa ja tapahtuma siirrettiin RUK:n maneesiin, jossa se järjestettäneen myös jatkossa. Maneesiin mahtuu yli 900 henkeä ja se on liikenteelliseti hyvällä paikalla keskellä kaupunkia.

Jo varhaisessa vaiheessa Talvisoitantojen musiikillinen vastuu siirtyi haminalaisen kevyen musiikin taitajan, dir. mus. Kalevi Heikkilän vastuulle. Hänet myös kutsuttiin klubin kunniajäseneksi. Kalevi Heikkilä poistui keskuudestamme vuonna 2007, jolloin jouduttiin pohtimaan, miten tapahtumaa jatketaan. Vuonna 2010 kapellimestarin tehtävät otti vastaan Jari Puheloinen, jolla on takanaan pitkä ura kevyen musiikin parissa. Nykyisin hän vastaa uuden sukupolven kouluttamisesta Kymen konservatoriossa Kotkassa.

Talvisoitannot- konsertilla kerätyt varat ohjataan lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Osa varoista menee paikkakunnan kouluille oppilaille jaettaviin stipendeihin, joiden jakoperusteena ei ole yksinomaan opintomenestys, vaan ennen kaikkea esimerkillisyys, positiivisuus, ahkeruus ja tovereista välittäminen.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry D-piiri D-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin