Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-I

LC Haukipudas

Leijonat palvelivat Kiiminkijoen jäällä

 

Haukiputaan leijonien jo perinteeksi muodostunut alueen kehitysvammaisten palvelupäivä koostui torstaina 22.3. makkaranpaistosta ja nuotioinnista sekä pilkkimisestä ja moottorikelkka-ajeluista Kiiminkijoen jäällä Haukiputaalla. Viime keväänä tilaisuus järjestettiin toukokuussa Virpiniemessä, jolloin muun muassa heitettiin frisbeetä. Sitä edellisenä keväänä mukavaa ohjelmaa oli tarjolla Virpiniemen merivartioasemalla.

 

Torstaina Haukiputaan kirkkorannassa järjestettyyn tapahtumaan oli ilmoittautunut kolmisenkymmentä osallistujaa. Kuin luonnostaan tekemisille löytyi oma järjestyksensä. Ensin paistettiin ja syötiin makkaraa sekä juotiin mehua tai kahvia. Sitten oli halukkaiden vuoro käydä kelkkailemassa joen jäällä. Lopuksi pilkittiin leikkimielisesti kilpaa. Pilkkijät saivat myös pieniä palkintoja. Onneksi useimmat tapahtumaan osallistuneista olivat panneet ylle lämpimintä, mitä olivat kaapista löytäneet. Vaikka lämpötila oli vain muutaman asteen pakkasella, nipisteli joen jäällä puhaltanut tuuli tuntuvasti poskipäitä.

 

LC Haukipudas on tehostanut viime aikoina paikalliseen hyväntekeväisyyteen tarkoitettujen varojen keräämistä. Yhdistyksellä on pullopanttikuittien keräyslaatikot useissa haukiputaalaisissa kauppaliikkeissä. Leijonien auttaminen hyväntekeväisyystyössä onnistuu nykyään myös viemällä myytäväksi kelpaavaa tavaraa Haukirppikselle ja kertomalla siellä tiskillä, että ne ovat lahjoitus Haukiputaan leijonille. Tavarat pannaan myyntiin leijonien kirpputoripöytään, ja saadut varat ohjataan hyväntekeväisyyteen. Leijonien pöytään myyntiin tarkoitettua tavaraa voi tuoda Haukirppikselle kerrallaan korkeintaan noin ostoskärryllisen verran.

 

Kuva: Yhdessäolo, makkaranpaisto ja nuotiointi olivat tärkeä osa LC Haukiputaan palvelupäivää.Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry I-piiri I-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin