Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-I

LC Haukipudas

Rannat siistiksi Haukiputaan Siikasaaressa


Rantojen siisteys ja turvallisuus, huoli joen ja meren puhtaudesta sekä eläinten hyvinvoinnista ovat ilmastomuutoksen ohella Haukiputaan Keiskan koululaisten mielestä syitä, jonka vuoksi omaa asuinympäristöä kannattaa siivota.

LC Haukipudas järjesti Lions-järjestön Nyt siivotaan! -tapahtuman Siikasaaressa yhdessä Siikaputaan asukasyhdistyksen ja Keiskan koulun kanssa keskiviikkona 30.5.2018.
Siivouskohteiksi oli valittu veneranta sekä uimaranta, joka ei enää ole virallinen, mutta kovalla käytöllä oleva.
– Haluamme järjestönä nostaa esille yhä enemmän ympäristöarvoja ja tehdä osamme sen eteen, että läheinen meri sekä Kiiminkijoki pysyvät kunnossa, kertoo LC Haukiputaan presidentti Markku Kohonen.
Yhdistys tarjosi roskien kerääjille hanskat, roskapussit ja mehut tehdyn työn päätteeksi.
Keiskan koulun oppilaat lähtivät innolla siistimään yhteisiä alueita heti, kun saivat välineet itselleen.
Saga Finnig ja Miia-Mari Kilpeläinen tuumasivat, että yleensä yrittävät olla roskittamatta, mutta joskus voi joku roska vahingossa jäädä luontoon.
– Taitaa olla niin, että jokainen roskaa joskus, Miia-Mari Kilpeläinen arvioi.
– On tärkeää olla roskaamatta, ettei luonto vahingoitu ja että meri pysyisi siistinä, Saga Finnig sanoi.
Tyttöjen mielestä siivouspäivä oli oikein mukava juttu, joka saa miettimään roskaamista uudelleen. Myös se, että roskat haittaavat usein eläimiä, huoletti tyttöjä.
Lions-järjestön Nyt siivotaan! -tempauksia järjestettiin toukokuun lopulla useilla eri alueilla.
Viime vuonna Oulun seudulla leijonien johdolla siivoustalkoisiin osallistui reilut 4 000 henkilöä. Rantapohjan alueelta mukana lähiympäristöjensä siistimisessä ovat olleet Haukiputaan yhdistyksen lisäksi muun muassa LC Jääli ja LC Kiiminki. Oulun kaupunki osallistuu urakointiin viemällä kerätyt roskat kaatopaikalle.

Kuva: LC Haukiputaan Janne Paakkunainen jakoi roskapusseja Keiskan koulun oppilaille, jotka osallistuivat innokkaasti siivoustempaukseen.

Juttu on julkaistu pääosin Rantapohjassa 31.5.2018.


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry I-piiri I-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin