Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-O

LC Himanka

Historia

LC HIMANGAN HISTORIA

 

LC Himanka perustettiin 27.3.1968 Himangan vanhalla kunnantuvalla. Himangalle Lionsjärjestö levittäytyi etelästä Lohtajan klubiveljien toimiessa kummeina. Perustajajäseninä olivat Asko Hekkala, Martti Hyhkö, Jussi Ilvesoksa, Unto Kallinen, Juhani Kaustinen, Kaarlo Kivelä, Kauko Korpi, Asser Kyösti, Martti Linna, Jukka Nikula, Eino Ojatalo, Simo Palosaari, Heikki Pöntiö, Pertti Roos, Eero Seppä, Pekka Tuorila, Päiviö Uunila, Veikko Uusimäki ja Tapani Yrjänä.

 

LC Himangan eniten klubin järjestämistä aktiviteeteista ovat keränneet vuonna 1968 Mauno Kuusiston konsertti yli 800 henkeä Himangan kirkossa ja vuonna 1993 ”Lamantappoilkamat” yli 1 000 henkeä Himangan Urheiluhallille. Kuusiston konsertin tulot käytettiin albojen ostoon himankalaisille rippilapsille keväällä 1969 ja Lamantappoilkamien tulot maailmanlaajuiseen

Leijonat näön puolesta-kampanjaan syksyllä 1993. Vuosien varrella on mahtunut joka toimintavuodelle aktiviteetteja, joiden tuotot ovat menneet himankalaisten nuorten hyväksi, mm vaihtonuorten matkojen avustamiseen ja polkupyöräkypärien luovuttaminen ekaluokkalaisille.

Kansainvälisistä hankkeista muistetaan eri vuosikymmeniltä neljä punaista sulka-keräystä, jossa olimme mukana viimeksi vuonna 2006. Vuosien varrella olemme avustaneet tilanteen mukaan himankalaisia perheitä että osallistuttu maailmanlaajuisiin avunpyyntöihin.

 

Himanka-lehden toimitus

Himanka-lehden toimittaminen vuodesta 1973 lähtien on ollut klubin kestoaktiviteetti. Tänä vuonna 2013 lehti on siten 40. sarjassa. Sisältö on pyritty aina muokkaamaan nimensä mukaisesti himankalaisia varten himankalaisista aiheista ja Himangan historiasta. Lehti on säilyttänyt kiinnostavuuden ja mielenkiinnon vuodesta toiseen. Lehteä on myyty Raumankarin markkinoilla yhdessä Himangan Nuotioveljet ry:n eli partiolaisten kanssa. Lehden ilmoitus- ja myyntituloilla on voitu toteuttaa suuriakin hankkeita, mm vaihtonuorten matkojen avustamiseen muutamaksi viikoksi ja hankkia ikäihmisille erilaisia apuvälineitä Himangan terveyskeskuksen eri tiloihin. Vuodesta 2004 olemme järjestäneet keväisin Himanka-pilkki tapahtuman yhdessä Himangan kalastajainseuran kanssa. Veteraanivastuu-keräyksessä olemme olleet mukana vuodesta 2006, joka toteutetaan kerran vuodessa syyskuussa. Joulukuussa olemme mukana itsenäisyyspäivän ja jouluaaton sankarihautaus-maiden kynttilän sytyttämisessä.

 

Klubikokokoukset

Tärkein osa klubin toimintaa on säännöllinen kokoontuminen kerran kuukaudessa (syys-toukokuussa) kuukausikokoukseen kuukauden ensimmäisenä maanantai-iltana. Alkuvuosina kokoukset pidettiin vanhalla lääkärintalolla, jossa silloin toimi myös kunnallinen keskikoulu. Sittemmin kokouspaikkana on ollut vuodesta 1986 Ravintola Gasthaus. Kokouksissa päätetään kaikista klubin toimintaan liittyvistä asioista. Tärkeintä näissä on eräs tavoite eli valmistetaan tilaisuus vapaaseen keskusteluun kaikista yleisesti kiinnostavista asioista, ei kuitenkaan väittelyyn puoluepolitiikkaan eikä uskonnosta. Keskustelujen pohjana ovat olleet kutsutut vierailijat.

 

Lions järjestöön ovat aiemmin voineet tulla kutsutuksi vain miehet. Aikoinaan kansainvälisiin sääntöihin tuli muutos ja vuonna 1992 LC Himanka muutti omia sääntöjä niin, että myös naiset voivat päästä jäseniksi. Vuodesta 1998 ovat naiset olleet aktiivisesti mukana LC Himangan toiminnassa. Vuoden 2010 Himangan ja Kalajoen kuntaliitoksen myötä olemme yksi neljästä toimivista Kalajoen Lions Klubeista.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry O-piiri O-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin