Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Floorankenttä

Kylmä kivi heitettiin Jaakon päivänä katapultilla Kolera-altaaseen

Jaakko Koskisen ohjauksessa kylmä kivi ponnautettiin katapultilla Kolera-altaaseen Jaakon päivänä 25.7.2019.

Suomen Epätieteellinen Seura hoiti jälleen vesien kylmennyksen Jaakon päivänä. Kylmä kivi ponnahti nyt katapultilla Helsingin Kolera-altaaseen 25.7.2019 klo 12.00.

 

Katapultin ovat rakentaneet tilaustyönä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat. Mukana tapahtumassa oli Lauttasaaren VPK, jonka tehtävänä oli paloautoineen varmistaa selusta kuumien aaltojen varalta.

Kahdellesadalle ensimmäiselle paikalle tulleelle jakoi Kolmen Kaverin Jäätelötehdas maksuttoman jädepurkin.

 

Kivi oli tällä kertaa Itävallan Werfenin (suomeksi heittää, viskata) kaupungin lähellä sijaitsevan maailman ehkä suurimman jäätikköluolan ulosvirtauskäytävästä löydetty kivi.

 

Suomen Epätieteellisen Seuran geologinen retkikunta löysi kiven vuonna 2018 suorittaessaan Alpeilla tapahtuvaa tutkimustyötä.

 

Kivi löytyi massiivisen jääkimpaleen sisältä, jonka matka luolajäätikön virran mukana on kestänyt vähintään tuhansia vuosia, joten kiveen on siten ehtinyt varastoitua runsaasti kylmäenergiaa. Kiveä on löytymisen jälkeen säilytetty seuran kylmälaboratoriossa tutkimuksia varten.

 

 

Uutinen Floorankentän nettisivuille on muokattu Epätieteellisen Seuran Jaakon päivän 2019 -tiedotteen pohjalta.

 

 

PS Epätieteellisen Seuran vuotuinen tapahtuma, kylmän kiven heitto Kolera-altaaseen Jaakon päivänä, on poikkeuksellisesti uutisoitu kymmenkunta vuotta LC Floorankentän nettisivuilla. Perusteluna tähän poikkeukselliseen menettelyyn on se, että merkittävä osa Epätieteellisen Seuran jäsenistä on floorankenttäläisiä. Toisekseen se ”tietty” Jaakko – Jaakko Koskinen – on paitsi ”Seuran puheen ja toiminnan johtaja” niin Floorankentän 30-vuotisjuhlassa 10.5.2019 silloinen presidentti Pertti Huovinen nimitti häntä juhlineen klubin ”varsinaiseksi ideanikkariksi”.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin