Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Käpylä

AJANKOHTAISTA

 

 

25.9. Musiikkiopiston kiitos edellisen kauden 2018-2019 presidentille

 

Yhteisesti sovittu nettiteksti:

 

Lions Club Helsinki-Käpylä eli Käpylän leijonaklubi on tukenut Käpylän musiikkiopiston toimintaa 1960-luvun lopulta lähtien, ja 1970-luvulla opistoon perustettiin Leijonarahasto, joka on tarkoitettu käytettäviksi musiikkiopiston oppilaiden musiikkiopintojen edistämiseen. Syyskuun alussa 2019 opiston rehtori Tuuli Talvitie ilmoitti kaikille oppilaille ja heidän huoltajilleen sekä opiston henkilökunnalle, että musiikkiopisto käyttää näitä varoja vapaaoppilaspaikkojen ja maksuhuojennusten myöntämisen oppilailleen. Niitä voi hakea opiston oppilas, joka on motivoitunut musiikinharrastaja, mutta tarvitsee taloudellista tukea lukukausimaksujen maksamiseen. - Rehtori päätti kirjeensä sanoihin: ”Suuri kiitos Käpylän leijonaklubille toimintamme tukemisesta!”.9.9. Klubikokous

Muistaminen: Veli presidentti ojensi veli Hannulle päämajan 15.04.2019 myöntämän Gold Centennialpalkinnon uuden jäsenen hankkimisesta.

 

Merkittiin tiedoksi tulevan vuosikokouksen asiakirjojen nykytilanne.

Joulukonsertin valmisteleva työryhmä veljet Arto, Hannu ja Risto kertoivat, että konsertti on Käpylän kirkossa su 8.12.. Orkesteri Helsingin työväenorkesteri johtajanaan Luis Ramirez, solistina sopraano Marika Krook ja päätösnumerossa, Adamin jouluyössä myös veli Hannu. Pohdittiin markkinointia, tarjoilua, konsertiin teemaa ym. Konsertti on vapaa, ohjelma 15€.

Syksyn klubiesitelmät: Syyskuu veli Antti: "Tallinnan laulujuhlat 2019", lokakuu veli Jarkko: "Hulluus", marraskuu Tuula Rainto:  "Edunvalvontavaltakirja ja testamentti "

Keskusteltiin Käpylä 100v teeman ympärillä. Perustettiin aiheen ympärille projektiryhmä veljet presidentti, Pertti, Risto ja Kalervo kokoonkutsujana

 

Veli Heikki raportoi Liiton vuosikokouksesta Kalajoella. Kokouksen kulkua kuvastaa se, että kokouksesta tehtyä pöytäkirjaa ei kolme kuukautta kokouksen jälkeen ole vieläkään hyväksytty, ja kokouksella olleiden mukaan kannatettua esitystä ei huomioitu päätöksen tekemisessä. Edelleen Aluehallintovirasto ei ole vielä tehnyt päätöstä lions-talon myyntiä koskevassa asiassa.

 

Kokouksen jälkeen veli Antti kertoi kuvien kera osallistumisestaan Tallinnan kansantanssijuhliin XX ja laulujuhliin XXVII viime heinäkuussa. Tanssijuhlissa oli 11.000 kaikenikäistä esiintyjää, joiden muodostelmat vaihtuivat uskomattoman nopeasti ja täsmällisesti.
Tanssijuhlien lopulla lähes kaikki olivat juhlakentällä. Huomaa myös portailla olevat ihmisvirrat, jotka kaikki olivat esiintyjiä. Sade välillä hieman ripsi, mutta ei haitannut esiintyjiä.Kuorot  kokoontumassa laululavalle tilaisuuden alkuun ja yleisö etsiskelemässä numeroitujen paikkojen katsomossa paikkojaan. Laululavalla on valkoisesta johtajan korokkeesta eteenpäin jo lähes 25000 esiintyjää. Viimeiset olivat juuri tulossa vasemmalta ja oikealta.Laululavalla esiintyi puolestaan 25.000 laulajaa koko Virosta. Kuoroja oli myös Euroopasta, Australiasta, USA:sta ja Suomestakin pari kuoroa. 5 km matka Vapaudenaukiolta laululavalle sujui hyvin ottaen huomioon, että liikkeellä oli veli Antin arvion mukaan yhteensä jopa 200.000 osallistujaa – sekä laulajia että kuulijoita.
Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin