Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Käpylä

Taivari 2015

Lehti jaettiin pääosin aikavälillä 26.2. -  4.3. Käpylään ja lähialueille. Jakelumäärä koteihin ja paikallisiin kauppoihin oli yli 9000 kpl. Lisäksi tapahtumaa mainostettiin ulkomainoksin ja raitiovaunu ykkösen päätepysäkin aukiolla banderollilla noin viikon ennen tapahtumaa. Paikallinen Käpylä lehti omisti koko  4.3. numeron etusivun Taivaskalliotapahtumalle ja tapahtuma noteerattiin myös Helsingin sanomissa.


Taivaskallio-lehti 2015


Itse tapahtuma

Laskiaissää oli mitä mainioin. Aurinko paistoi ja lämpötila oli hieman plussan puolella. Luntakin oli sopivasti, eli niin paljon, että sitä piti ennakkoon aurata sekä hevosten kulkualueelta Onnenpuistossa että juhlakentältä.

Varjopuolena oli, että Taivaskallion mäet olivat kaikki jäässä, paikoin aivan peilijäässä ja laskemaan intoutuneilla ei ollut mitään kunnon keinoa jarruttaa vauhtia laskun osuessa juhla-alueelle tai muille yleisön käyttämille alueille ja reiteille. Klubin juhla-alueen ulkopuolelle järjestämät törmäysesteet laskettelijoiden käyttämän pääuran varteen pelastivat havaintojen mukaan useamman laskijan loukkaantumiselta. Pulkkamäki olisi pitänyt linjata Taivaskallion puiston kunnostuksen yhteydessä niin, että se ei risteä Laskiaispolkua varsinkaan heti jyrkimmän laskun jälkeen.

Yleisö alkoi kertyä vasta puolen päivän jälkeen. Kävijöitä tuli sitten kuitenkin mukavasti, yli 2000.
Tunnelma oli mainio, kävijät tyhjensivät kaikki klubin myyntipisteet ja hevosten luona oli jatkuva jono. Ratsupoliisit ennättivät valitettavasti paikalle vasta tilaisuuden jo päätyttyä.

Klubin omin voimin tilaisuutta ei olisi mitenkään voitu hoitaa. Vapaaehtoisia avustajia oli 15.  LC Metsälästä ja LC Oulunkylästä oli molemmista kaksi veljeä, joukko klubin veljien perheenjäseniä ja tuttavia sekä vapaapalokuntalaisia Oulunkylän VPK:sta. Kävijämäärästä johtuen ja huolimatta lisävoimien määrästä joissakin toimintapisteissä oli palvelua epätyydyttävästi hidastavaa henkilövajausta.
Taloudellinen tulos oli hyvä ja varmistaa klubin mahdollisuuden avustuksiin kevään kuluessa.
Tapahtuman vetäjänä toimi veli Juhani apunaan veli Seppo.
 
Laskiainen 2015
Taivaskallion laskiainen lehti
Lehden mallisivu 2 lehden alkuperäisellä tarkkuudella
Koko lehti on voitu tuoda tälle verkon sivulle vain laskemalla kuvatarkkuutta noin 40%.  
 


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin