Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Keskuspuisto

Impression. TALVINEN SATEENKAARI 

Tallinna osaa yllättää iloisesti, eli - taas menoksi! Vuosittaisen klubimme 2020 Tallinnan matkan teemana oli ”Impression. TALVINEN SATEENKAARI”.

Laivayhtiöiden joukosta valitsimme ”tutun ja turvallisen” Eckerö Line:n ja m/s Finlandian. Kokoonnuimme Länsiterminaalissa aamulla kello 8.00 ja siitä sitten laivaan ja aamiaiselle. Yhteinen ruokailuhetki on osa onnistunutta risteilyä – hyvä ruoka, parempi mieli – tervetuloa maljana André Clouet Brut Grande Reserve. Vuosien mittaan perinteisellä tammikuun matkalla olemme pitäneet myös merikokousta. Tänä vuonna pidimme kokousta aamiaisen jälkeen hytissä. Rennossa ilmapiirissa keskustelimme ajankohtaisista asioista ja suunnittelimme tulevaa. Järjestimme myös arpajaiset ja kolme onnekasta sai palkintoja.

Laivan rantauduttua Tallinan satamaan suuntasimme vanhan kaupungin Virun porttille. Siellä meitä odotti ja otti vastaan “vanhan kaartin” opas Kaja. Kajan johdolla sukelsimme kaupunkihistoriaan. Tunnin pituinen kävelykierros ”Tallinn – city of Muses” vierähti huomamatta mielenkiintoisten tarinoiden parissa ja päättyi Helios Hallin. Siirryimme näyttelyn ”Monet2Klimt” esitykseen. Tämä oli nautinto kaikille aisteille! Uusi, erityinen ja älykäs yhdistelmätapa katsoa ja kokea taidetta klassisen musiikin säestyksellä. Ainutlaatuinen kokemus jää mieleen pitkäksi aikaa.

Kulttuuri ohjelman jälkeen oli aika lounastaa. Tallinnahan tunnetaan upeasta ravintolatarjonnasta. Tämän matkan ravintolasuositus tuli klubilaiselta ja päätimme hankkia uutta - eksoottisempaa - ruokakokemusta ravintolasta Tai Boh. Emme pettyneet, personaalinen ravintola teki vaikutuksen! Mikä miljöö! Mikä ruoka! Rappusia noustessaan ja astuessaan sisään ravintolatiloihin ei voi välttää ajatusta ”sisustus kuin vinksahtaneesta satukirjasta”. Tämä on ensivaikutelma. Itse ravintolatilojen sisutus on taidokasta, leikinlaskulla höystettynä a la Aasia surrealismia .Tarjottu ruoka oli erinomaista ja makuelämykset mahtavia: autenttinen viiden makuaistin kohtaaminen.

Paluumatka sujui mukavasti omassa kabinetissa lounge tarjoilun kera. Jokainen sai myös pienen matkamuiston.

 

“Tärkeää ei ole määränpää, vaan muistot ja sattumukset matkan varrella.”– Penelope Riley

 

Oletko sama mieltä tarinan luettua?...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin