Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Keskuspuisto

"Viinimatka etelään" 2019

Perinteinen klubin Tallinnan matka. Klubimme matkavastaava laati matkan, jonka teemana oli ”Viinimatka Etelään”.

Kokoonnuimme Länsiterminaalissa jo kello 8.00 ja siitä sitten laivaan, m/s Finlandiaan. Nautimme maittavaan aamiaisen laivan ravintolassa ja sen jälkeen pidimme kokouksen hytissä, saimme keskusteltua siellä rauhallisessa ympäristössä.

Maihin nousun jälkeen meillä oli ohjelmassa omatoimista tutustumista Tallinnaan. Sen jälkeen vierailu Luscher& Matiesen viinimuseossa. Mielenkiintoinen tunti vierähti erinomaisella opastuksella viinin maailmaan. Peke Eloranta - viinialan yrittäjä ja Toompean viinimuseon pyörittäjä – kertoi meille mielenkiintoisia tarinoida viinin tuotannosta ja Viron viinituotannon historiasta, mm. 1930-luvulla Toompealla tuotettiin viiniä jopa 400 000 litraa vuodessa! Itse museon tarina on huikea. Tarinassa menneisyyden tapahtumat ja henkilökohtalot kulkevat vuosien ja maiden läpi, kunnes saavat ennalta arvaamattoman onnellisen lopun.

Tämän jälkeen lounastimme Glorian viinikellarin Kaminasalissa. Glorian viinikellari on tunnettu niin eleganttina gourmet paikkana, kuin myös ainutlaatuisena viinoteekina. Ravintola oli viihtyisä ja meillä kuten aina ennenkin oli todella hauskaa.

Kaikki loppuu aikanaan ja siitä sitten taksilla satamaan, laivaan ja kohti kotia. Saimme vielä nauttia laivan lounge tarjoilusta ja omasta kabinetista, jossa jokainen sai myös pienen matkamuiston.


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin