Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Kruunuhaka

Hamburg Convention 5-9.7.2013

Klubia edustivat Hampurissa lady Pirkko Jaatinen ja lionit Juhani Jaatinen, Susanna Gustafsson ja Veikko TeeriojaSeuraavassa yhteenvetoa Hampurin kansainvälisestä conventionista Veikon ja Tuulan silmin koettuna.

Lähdimme Hampuriin jo kaksi päivää ennen varsinaisen kokouksen alkamista ja viivyimme kaksi päivää yli kokouksen päättymisen jälkeen. Se osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

3.heinäkuuta aamulla klo 7.50 lähtö Hampuriin. Kone oli lastattu käytännöllisesti katsoen leijonilla. Tuttuja oli monia. Mielenkiintoista oli, että samankauden 2.varapiirikuvernööri kanssani Hannu Nyman K-piiristä LC Iisalmi /Koljonvirrasta oli mukana vaimonsa lion Ritva Korolaisen LC Iisalmi/Yläsavottarista kanssa. Ja vielä varaus samaan hotelliin Mercure Am Volkspark:iin Hampurin päässä.

 

Ensimmäisenä päivänä sitä yritetään yleensä tutustua ympäristöön, niin tietenkin teimme. Hotelliin olivat majoittuneet mm. Jarl (Jalle) Dahlbacka O-piiristä LC Pietarsaaari / Munsalasta vaimonsa Ann-Lenin kanssa.

Hoteliimme sijainti oli 7 km päässä keskustasta ja messukeskuksesta mutta toisaalta 1,6 km O2 Arenahallista, jossa varsinaiset kokoukset pidettiin. Lähdimme siis tutustumaan läheiseen Othmarschenin kaupunginosaan bussilla noin 1,5 km päähän, jossa myös oli ihan pakko jo käydä syömässä saksalaisia herkkuja oluet mukaan lukien. Kivasti tuo päivä meni toisiimme tutustuen. Muutaman tunnin lepotauon jälkeen suuntasimmekin, mihis muualle kuin Reeperbahnille Jallen ja Ann-lenin kanssa, jossa ilta sitten venähtikin niin että klo 24.00 meni hotellilla silmät kiinni ihan väkisin.

 

Toisena aamuna 4.7 tapasin juuri hotellille saapuneen oliko se nyt 14 hengen ryhmän suomalaisia jotka olivat juuri saapuneet hotellille mm. tuleva uusi kansainvälinen johtaja jouko Ruissalo, B-piirin tehtävästään juuri luopuva piirikuvernööri Jukka Uusitalo, vanha tuttu N-piiristä Kari Isorinne nykyisin LC Mikkeli/Porrassalmi D-piiristä. Kun ilmeni, että hotellihuoneita ei ennen klo 14 saa, päätimme ryhmänä lähteä Messukeskukseen ilmoitautumaan ja hakemaan kokousmateriaalit. Vähän lepoa hotellilla ja klo 18.00 lähdettiinkin jo taas liikkeelle, Skandinavian Get together iltaan Hotelli Hafen Hamburgiin, siis nimensä mukaisesti Hampurin satamaan. Iltaa istuimme Hannun ja Ritvan lisäksi lion Olavi ja lady Anna-Liisa Limmosen seurassa. Toki illan aikana tavattiin taas monet tutut ja seurattiin pohjoismaiden elektien maittain  järjestämiä ohjelmia. Jos tämä olisi kilpailu ollut niin kyllä Suomi olisi DGe Heikki Saarisen vetämällä ohjelmalla voittanut ylivoimaisesti. (saattaa olla tietysti vähän sinivalkoiset lasit päässä) Kiitokset kuitenkin pöytäseurueelle mukavasta illasta. Ja taas klo 24.00 hotellille.

 

Kolmantena päivänä 5.7 eli Conventionin virallisena ensimmäisenä päivänä lähdettiin hotellilta ilmaisella busiikyydillä messuhallille, jossa sen päivän tapahtumat olivat. Myyntikojuja monesta maasta, myös Suomen Lions liiton oma standy. Myytävää oli jos jotakin, tuttuja oli paljon. Päivä vierähti mukavasti ja hotellille tultiin takaisin klo 17.00. Kello 18 oli taas lähtö Jouko jaPirkko Ruissalon kanssa, tällä kertaa saksalaisen ystävyyspiirimme 111-OS järjestämään Get Together iltaan. Paikka oli sama kuin edellisenä iltana Hotelli Hafen Hamburg. Iltaa Raimo Metterin sekä Ossi  ja Riitta Eloholman kanssa. Ruoka oli hyvää ja ilta lämminhenkinen.

 

Neljäs päivä 6.7 oli se suuren paraatin päivä. Päivä alkoi varsinaisella bussikuskin sekoilulla, sillä normaalin puolentunnin ajon sijaan matka keski puolitoista tuntia. Saatiinhan siinä ilmainen sight seeing ympäri Hampuria ennenkuin kuski löysi oikealle reitille. Hauskaa oli se että nivelbussissa ei ollut kuin me neljä suomalaista.

 

Viides päivä 7.7 Convetionin avajaisistunto O2 World Hamburg Arena hallissa. O2 sijaitsi puolentoista kilometrin päässä hotellitamme, joten reippaina päätimme kävellä edestakaisin matkan. Halli oli odotetusti aivan täynnä, noin 12-14000 leijonaa. Tarkkaa määrää ei tiedetä. Ohjelma kesti klo kymmenestä noin kahteen iltapäivällä. Avajaisistunnon pääpuhujaksi oli kutsuttu USA:n esntisen presidentin George. W. Bushin puoliso Laura Bush. Hän piti hyvän puheen jossa hän kiitti Lions järjestöä sen tekemästä hyvästä työstä vuosien mittaan. Tämän jälkeen IP Wayne Madden  esitteli oman kautensa aikaansaannoksia mm. lukemisen edistäminen ohjelma, jota kansainvälinen hallitus päätti jatkaa 10 vuotta eteenpäin. Hän esitteli myös lasten essee- ja rauhanjulistekilpailun voittajat ja palkitsi heidät. Rauhanjulistekilpailun voittaja 11-vuotias amerikkalainen tyttö nousi puhujapönttöön kiittämään saamastaan 5000 US dollarin palkinnosta.Ja mitä hän sillä teki? Hän lahjoitti palkintosumman takaisin lionsklubille joka hänet oli ilmoittanut mukaan kilpailuun. Ko klubi lisäsi vielä 1000 US dollaria ja kokonaissummalla perustettiin säätiö ko. voittajatytön nimissä ja nimelle. Tämä säätiö tulee tukemaan tytön kotikaupungissa vähävaraisia ja heikkonäköisiä koulunsa aloittavia lapsia antamalla heille silmälasit lukemisen helpottamiseksi. Kello 18 lähdettiin Skandinavian Hospitality iltaan joka alkoi kello 19. Ideana oli, että jokainen pohjoismaa uuden CC:n johdolla tajoaa oman maansa erikoisuuksia (ei ruokaa). Tällä kertaa tarjoiltiin viinaa      (Suomi Leijona viinaa ja muut maat vastaavaa) Illan aikana tavattiin useita tuttuja joten juttuakin riitti.


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin