Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Kruunuhaka

Aktiviteetit

Lion Veikko Teerioja luovuttamassa uutta tietokonetta oheislaitteineen Kristakotiin 5.4.2007

AKTIVITEETIT 


Kristakodin palvelutilaisuus joka kuukauden 1. torstai kello 13.00-14.30


   Kruununhaassa sijaitseva Kristakoti valittiin palveluaktiviteettimme kohteeksi jo lokakuussa vuonna 2000, josta lähtien klubimme leijonat ovat vierailleet Kristakodissa kuukausittain. Ohjelmaan on kuulunut ja kuuluu edelleen esitelmiä, kahvia ja "pullaa", verenpainemittausta, merkkipäiväonnitteluja, pikkujouluja, joululahjoja ja retki vähintään kerran kaudessa. Klubimme leijonat jakavat ohjelmavetovastuun eri kuukausina.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvattu 29.01.2011. Silmäsairaala Ratnapura, Sri LankaSilmälasikeräys Kruununhaassa

Olemme järjestäneet silmälasikeräyksemme yhdessä Kruununhaassa toimivan Kruunuoptiikan kanssa. Perinteisessä Kruununhaka-päivä tapahtumassa keräämme myös itse silmälaseja. Kerätyt silmälasit lähetetään järjestömme kautta eteenpäin Sri Lankaan johon myös valmistuu keväällä 2011 suomalaisvaroin (UM:n kehitysrahaosaston, kansainvälisen säätiömme LCIF:n ja suomalaisten leijonien varoin rakennettu silmäsairaala.

 

 

 

 

 

Kruununhaka-päivän vietto
Kruununhaka-päivän järjestelyissä Tervasaaressa kesän loppupuolella olemme mukana yhdessä Kruununhaan Asukasyhdistyksen kanssa tarjoamalla grillitelttamme palveluja virksitäytymään tuleville kaupunkilaisille. Yhteisöllisuus ja toiminta-alueen asukkaiden palveleminen etenkin nuorten ja vanhusten hyvinvoinnin edistämiseksi kuuluu Lions- aatteen peruspilareihin.

 

 

 

 

  

 

Vappupäivän grillitapahtuma 

Vietämme toukokuussa jo perinteeksi muodostunutta grillitapahtumaa Kaisaniemen puistossa, urheilukentän laidallavappupäivänä klo 10-13 iloisten SSF:n kevätlaulujen ja hilpeän tunnelman sävyttämässä ympäristössä.Tarjolla on juhlivalle joukolle grillimakkaroita, hot dogeja, virvokkeita, kotitekoista simaa ja oman keittiömestarimme

perunasalaattia. Perheen pieninmille ja muille makeannälkäisille löytyy donitseja, lakritsia, muita karkkeja ja pillimehua. Kahvia ja teetä on tietysti myös palan painikkeeksi. Kaikki tuotteet myydään oman toiminta-alueen nuoriso- ja vanhustyön

hyväksi.

 

 

 

 

  

 Klubin kummilapsi Sri Lankassa

 Kummilapsemme Sri Lankassa

Klubilla on ollut oma kummilapsi vuodesta 2008. Pojan nimi on Udara Maduranga Thalpe Hewage ja hän on syntynyt lokakuussa 1999. Perheeseen kuuluu äiti Irangani (39 vuotta) ja sisko Piyumi Punsara (14 vuotta). Perhe asuu Ambalantotassa Sri Lankassa. Kummilapsemme käy Ambalantossa Ambalantota Maha Viduacaya -nimistä koulua ja hän on 5. asteella. Klubimme jäsenet Veikko ja Tuula Teerioja vierailivat Sri Lankassa tammi-helmikuussa 2011. Udaran ja perhe voivat hyvin. He asuvat ns. 3 huoneen talossa, olohuone ja 2 makuuhuonetta jonka he jakavat äidin siskon ja tyttaren kanssa.

Udaran koulunkäynti maksaa 120 euroa /vuosi. Klubimme lähettää tämän summan summan kerran vuodessa sekä lisäksi muistamme Udaraa jouluna ja hänen sybtymäpäivänään.

 

 

 

 Pullonpalautuskuittien keräys

 

Kauden 2008-2009 alussa aloitimme Kruununhaan Liisankadun K-Extrassa pullonpalautuskuittien keräyksen kauppias Pasi Hentilän avustuksella. Teetimme erikoiskeräyslaatikon johon asiakkaat voivat lahjoittaa pullonpalautuskuittinsa. Maaliskuussa 2009 saimme luvan asentaa samanlaisen keräyslaatikon myös Kruununhaan toiseen K-Extraan kauppias Raimo Virran avustuksella. Syyskuussa 2010 aloittaa uutena pisteenä Laivurin Valinta kauppias Antti Isosomppi.Keräys jatkuu kesäkuuhun 2012 saakka.

Ensimmäisen vuoden aikana oli aktiviteetin tuotto 1350,00 euroa. Toisen vuoden jälkeen yhteistyuotto oli 3000,00 euroa. Tämän aktiviteetin tuotto on "korvamerkitty" Lions aina kulloinki klubin päättämään kohteeseen. Ensimmäinen 2 vuotta keräsimme tuotot Quest-ohjelman rahoittamiseen. Nyt kolmannen kauden alettua on keäyskohteemme Kruununhaan vanhusten virkistystoiminta ja nuorten koululaisten kannustustoiminta. Näin olemme osaltamme auttamassa alueemme hyvinvointia.

 

Joulukortit ja ystävänpäivä -kortit


Osallistumme sekä LIONS joulukorttien että ystävänpäiväkorttien myyntiin. Jo useana vuonna on klubimme ollut aktiivinen joulukorttien myynnissä. Vuosittainen tuotto on ollut useita satoja euroja vuosittain.

 

 


Arne Ritari säätiön ARS tukeminen


Osoitamme tukitoimemme myymällä ARS adresseja tämänkin kauden aikana. Klubilaiset ovat myös sitoutuneet käyttämään adresseja omiin tarpeisiinsa.

 

 

 

 

 

Lions Quest

 

Olemme keskustelleet paikallisten ala- ja yläasteiden opettajien kanssa kiinnostuksesta LIONS Quest koulutukseen. 

 

 

 

Stipendit, avustukset

Jaamme stipendejä koululaisille ja avustuksia erilaisiin kohteisiin. Viime kaudella klubimme avusti mm: partiolippukuntia Sinihaukat ja Hakatytöt ja stipendejä jaettiin Sibelius lukiolle ja Kruununhaan Yläasteelle. Kruununhaan ala-asteella olemme herättäneet henkiin vanhan lions perinteen jakaa jokaisen luokan yhdelle tytölle ja pojalle HYMYPOIKA ja HYMYTYTTÖ patsas.

Lions-järjestön tukema Orkester Norden kuuluu myös avustettavien piiriin. 

 

KANSAINVÄLISET KAMPANJAT

 

Osallistumme kansainväliseen kampanjoihin lievittämään hätää maailmalla.

 

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin