Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Kruunuhaka

Historiamme

Historiikki: 50-vuotta Lionstoimintaa Kruununhaassa

Edessäsi on Lions Club Helsinki/Kruunuhaan historiikki, 50 vuotta lionstoimintaa Kruununhaassa. Tämän teoksen kokoamiseen nimettiin työryhmä Ensio Laakso, Pekka Sarvanto, Marja Sarvanto, Ilkka Kianto ja pj. Veikko Teerioja.

Tiedot on kerätty klubi- ja hallituskokousten pöytäkirjoista, vuosikymmenien aikana kirjoitetuista juhlapuheista, historiikkikatsauksista ja vanhoista Leijona lehdistä. Lady Aila Lunkka, edesmenneen perustajajäsenemme Risto Lunkan, puoliso on myös haastattelun muodossa antanut arvokkaan panoksen tähän teokseen. Kunniajäsenemme Juhani Jaatisen artikkeli antaa henkilökohtaisen muistikuvan klubin toiminnasta kolmannes vuosisadan ajalta.


Lue lisää


Tervasaari ja leijonat

TERVASAAREN AITASSA ASUSTAVAT KRUUNUHAAN LEIJONAT

Ensio Laakson historiikin pohjalta Ilkka Kianto

Vastapäätä Korkeasaarta sijaitsee yksi Helsingin kesäkeitaista. Tervasaari on noin kolmen hehtaarin suuruinen pitkällä maakannaksella Kruununhakaan Liisankadun päästä yhdistetty kalliosaari. Tällä luonnonkauniilla, satoja vuosia vanhan aitan saarella ovat Kruununhaan leijonat koontuneet useina vuosina ja mm. kruunuhaka-päiviä ja Helsinki-päivää on täällä vietetty myös useita kertoja. Eikä ihme onhan Tervasaaren pelastamisella helsinkiläisten iloksi vähän osuutta Kruununhaan leijonillakin.


Lue lisää


Lähihistoriaa 2000 - 2010 vuosilta

 

Seuraavasta löydät lyhyet katsaukset klubimme toimintavuosista alkaen vuodesta 2000

 


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin