Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Kausi 2010-2011

Malmittarien viiri Lions-liitolle

Teija Loponen, Kirsi Pietilä, Ulla Welin ja Ulla Huotinen Malmittarista kävivät
perjantaina 20.5. luovuttamassa Malmittarien viirin Lions-liittoon.


Lue lisää


Veteraanipäivän konsertti kiinnosti

Komeasti  laulavat Malmin Mieslaulajat esiintyivät Malmittarien järjestämässä veteraanipäivän konsertissa 27.4.2011 Malmin kirkossa  Kuoroa johti Jennie Lillandt ja säestyksestä vastasi Outi Aro-Heinilä.


Lue lisää


Malmittaret palkittiin N-piirin vuosikokouksessa 16.4.2011

Piirikuvernööri Tuomo Holopainen palkitsi LC Malmittaret alueen parhaan klubin palkinnolla: Plakaatin vastaanotti presidentti Teija Loponen.  Sihteerimme Liisa Vahtera puolestaan palkittiin rintamerkillä alueen parhaana sihteerinä.

 


Lue lisää


Huhtikuun kuukausikokouksessa 13.4. vieraili  kirjavinkkaaja

Kuukausikokouksemme alussa illan vieras, kirjavinkkaaja Tuula Kuurne kertoi mielenkiintoisista kirjoista ja luki niistä pieniä otteita. Mukana oli niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin kirjalijoiden tuotantoa, mm. Arto Nevanlinnan Hjalmar ja Tatjana Tolstajan Tulta ja pölyä.   


Lue lisää


Malmittaret kävivät Ateneumissa yhdessä LC Auroran kanssa

sihteeri Sini Eloholma oli ystävällisesti kutsunut Malmittaret mukaan käynnille Ateneumin taidemuseoon 31.3.2011 tutustumaan näyttelyynArjen snkarit ja kuulemaan siihen liittyvää luentoa. Ulla Welin puolestaan puki Malmittarien kiitokset ja yhteiset tuntemukset osuvasti runomuotoon otsikolla:

 

Kiitettäiskös Siniä ?


Lue lisää


Mirja Weiste ja Ulla Welin osallistuiva SPNAT-kokoukseen 24.3.2011

Porvoossa opetusravintola Iiriksessä 24.3.2011 pidettyyn SPNAT-kokoukseen osallistuivat Malmittarista Mirja  ja Ulla W. Ulla, joka oli ensimmäistä kertaa SPNAT-kokouksessa kirjoitti kokemuksensa siitä runomuotoon:


Lue lisää


Hyväntekeväisyysmuotinäytös Karviaistien koululla 17.3.2011

Malmittarien  järjestämä hyväntekeväisyysmuotinäytös keräsi Karviaistien koululle lähemmäs sata muodista kiinnostunutta katsojaa. Paikalla olijat saivat ihailla pukumuotia keskiajan puvuista tämän kevään uutuuksiin. Näytöksen mekot ja neuleet olivat Femeia Ky:stä.  Kevyet helppohoitoiset takit olivat  Anna-Kaisa Hakkaraisen suunnittelemia.  Upeat keskiaikaiset puvut puolestaan olivat   jäsenten Pirjo Raskin ja Marjukka Taoksen  ompelemia.

 

 


Lue lisää


Maaliskuun kuukausikokous 9.3.2011

  Maaliskuun kuukausikokouksessa meillä oli ilo saada joukkoomme uusi jäsen: Kirsti Pietilä antoi leijonalupauksensa ja sai rintaansa leijonamerkin. Kirstin kummi on Irma Väätäinen.


Lue lisää


Käynti Hämettärien luona Tampereella

 

Malmittaret osallistuivat runsas-lukuisina  vierailukäyntiin ystävyysklubi LC Hämet-tärien luo Tampereelle 8.2.2011. Tunnelma kohosi korkealle jo pikkubussissa, jossa tällä kertaa pidimme helmikuun kuukausikokouksen. Raija oli selvittänyt lotta-asiaa ja Mirja toimittanut 9 säkkiä klapeja Hopeatien vanhuksille takkapuiksi. Malmifoorumiin 31.3. osallistuu Mirja, aiheena on Vapaaehtoistoiminta. Yhteinen bussimatka antoi myös tilaisuuden vapaaseen jutusteluun ja hauskanpitoon. Tampereella olimme illan suussa puoli seitsemän aikoihin. Hämettäret ottivat joukkomme lämpimästi vastaan kokouspaikassaan ravintola Astoriassa, jonka kabinetissa vietimme kaikki yhdessä mukavan illan.  

 

Ulla Welin, tuo taiturirunoilijamme, ikuisti illan runokielelle seuraavasti:


Lue lisää


Sankarihaudat ja Malmin suunnistus

Malmin suunnistuksen rastilla Malmin kirjastossa 22.1.2011 oli kävijöitä  noin 167 ja onnenpyörä tuotti mukavat 86 euroa. Kirjastonhoitaja Annukka Forstadiukselle luovutettiin Punainen sulka –paperipaino kiitokseksi. Tapahtumaan osallistui 7 Malmitarta. Tilaisuus kiinnosti ilahduttavasti myös nuoria.


Lue lisää


Tammikuun lämminhenkinen kuukausikokous

Tammikuun kuukausikokouksen 12.1.2011 kiteytti upeaksi runoksi Malmittarien taitava runoilija lion Ulla Welin seuraavasti:

Kuukausikokous vailla vertaa, vuoden 2011 ekaa kertaa
kun vierailemassa olivat kunnianarvoiset Antti ja Jatta,
Sini ja Kirsi. Ja ihan alkuun salaattia syötiin,
sitten se tavallinen ”virsi”
mitä kuuluukaan jokaiselle Malmittarelle niin erilaiselle?
Sitten Antti hehkutti syntyjä klubien
ja muisteli hetkiä syksyisten hupien.
Ja sitten Sini meitä kehui kerrassaan
ja kehotti kaikkeen osallistumaan
Lopulta olikin filmin vuoro, filmitähtinä Malmittarien ja vieraitten kuoro.


Lue lisää


Joulukuun kuukausikokous 15.12.2010

Kokous aloitettiin pikkujouluisissa tunnelmissa lämmintä glögiä ja makeisia nautiskellen. Tässä kokouksessa toivotettiin lämpimästi tarvetulleeksi Malmittarien joukkoon uusi jäsen Kirsi-Marja Sjöblom. Presidentti Teija Loponen otti vastaan Kirsi-Marjan Lionslupauksen ja Irma Väätäisen kummilupauksen.


Lue lisää


Joululauluja Hopeatien vanhustentalossa

Seitsemän tonttulakkista Malmitarta kävi ilahduttamassa  vanhuksia Hopeatiellä keskiviikkoiltapäivänä 1.12.2010. Vanhustentaloon vietiin takkapuita ja yhdessä laulettiin joululauluja. Ja välillä jutusteltiinkin. Laulujen lisäksi takkatulikin lämmitti mieliä. Vanhustentaloln asukkaita oli mukana viitisenkymmentä ja tilaisuus oli oikein onnistunut


Lue lisää


Joulukonsertti 30.11.2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmittarien järjestämä joulukonsertti keräsi Malmin kirkkoon reilut 190 kuulijaa. Konsertissa esiintyi Bendicamuskuoro, johon kuuluvat Laura Kokkola, Eila Järvinen, Heikki Poutanen ja Arvo Isohanni. Ilman säestystä esiintynyt kuoro onnistui tuomaan moniäänisen laulun upeasti esille ja yleisökin osallistui innolla yhteislauluun.  Konserin tuotto käytetään alueen lasten ja nuorten hyväksi.


Lue lisää


Kuukausikokous 10.11.2010

Tässä kokouksessa joukkoomme liittyi uutena jäsenenä Mirva Neva-aho, jonka kummi on Teija Loponen. Mirvan leijonalupauksen vastaanotti Outi Rinta-Filppula.  Kokoukseen osallistui myös  Kirsi Sjöblom, joka oli tullut tutustumaan toimintaamme ja harkitsee mahdollista liittymistä joukkoomme.

 

Lisäksi kokoukseen osallistui vierailijana tietokirjailija, fil.tri, purseri-lentoemäntä Sirpa Kivilaakso, joka kertoi meille Anni Swanin kirjallisuudesta ja elämästä. Sirpa Kivilaakso on tehnyt väitöskirjansa Anni Swanin satusymboliikasta ja kirjoittanut lisäksi mm. elämänkerran Anni Swanista.


Lue lisää


Malmittarien 5-vuotisjuhla 30.10.2010

Malmittaret viettivät juhlavaa mutta samalla lämminhenkistä klubinsa 5-vuotisjuhlaa lauantaina 30.10.2010 Malmin VPKN:n talolla.  Juhlapuheen tilaisuudessa piti piirikuvernööri DG Tuomo Holopainen, joka luovutti  presidentti Teija Loposelle myöskin  N-piirin kiitospalkinnon. Tämän palkintoplakaatin (kiertopalkinto) antamisesta vuosittain jollekin klubinsa jäsenistä päättää pesidentti.  Teija Loponen sai kaulaansa myöskin presidentin käädyt, jotka kummi Aila Oivulan puolesta hänelle antoi Tuula Kaipainen (LC Helsinki Viapori).  Past presidentti Outi Rinta-Filppula palkittiin kotimaisella 100 % presidentin ansiomerkillä tunnustukseksi siitä, että hän toimikautensa aikana on esimerkillisesti edesauttanut lionstoiminnan menestystä kotimaassa.Melvin Jones jäsenyyden saivat Maija Lintumäki ja Mirja Weiste.


on myöskin kerrottu juhlastamme oikein kuvien kera. Lisäksi siellä on julkaistuna Ulla Welinin kirjoittama juhlapäivää kuvaava runo.

 


Lue lisää


Lipunnaulaus- ja siunaustilaisuus 24.10.2010

Malmittarien lipunnaulaus-ja siunaustilaisuus pidettiin sunnuntaina 24.10.2010 Malmin kirkossa. Lipun siunasi rovasti Pirkko Poisuo, joka kuuluu Malmittarien perustajajäseniin, mutta on nyttemmin siirtynyt LC Kruunuhakaan. Lipunnaulaus- ja siunausjuhlaan osallistuivat myös PDG Antti Tuomikoski puolisonsa Jatan kanssa, PDG Kauko Salmi puolisonsa Kaisun kanssa, N-piiri 107 piirihallituksen III alueen 2. lohkon puheenjohtaja Sini Eloholma (LC Aurora), liitännäisklubimme Porvoon Rosén sihteeri Pirjo Rask sekä LC Pihlajamäen sporttitoimikunnan jäsen Jukka Holopainen.  Lipun on suunnitellut heraldikko Pertti Ahonen.


Lue lisää


Vuosikokous ja kuukausikokous 13.10.2010

Lokakuun kuukausikokouksen yhteydessä pidettiin myös vuosikokous, jossa hyväksyttiin kauden 2009-2010 toimintakertomus sekä tilinpäätösasiakirjat  ja myönnettiin vastuuvapaus (toimintakertomus on liitteenä tällä sivulla). Puheenjohtajana vuosikokouksessa toimi sihteerimme Liisa Vahtera ja sihteerinä varapresidentti Ulla Huotinen. Kuukausikokouksessa  puheenjohtajana  toimi varapresidentti Ulla Huotinen ja sihteerinä Liisa Vahtera. Kuukausikokouksessa oli paljon tärkeitä asioita: Niihin kuuluvat  24.10.2010 klo 13 Malmin kirkossa pidettävä Lipun naulaustilaisuus ohelmineen. Toinen tärkeä asia oli 30.10.2010 vietettävä 5-vuotisjuhla, jonka järjestelyt ovat jo loppusuoralla. Juhlapaikka on Malmin VPK,  juhla alkaa klo 18.00.


Lue lisää


Syyskuun kuukausikokous 8.9.2010

Syyskuun kuukausikokous keräsi runsaslukuisen osallistujajoukon Malmittaria, sillä tähän kokoukseen oli kutsuttu arvovaltaisena vieraana N-piirin toinen varapiirikuvernööri Jukka Kärkkäinen sekä hänen puolisonsa Lea. Jukka Kärkkäinen kertoi, että varapiirikuvernöörit tekevät yhteensä 75 klubivierailua kolmen vuoden aikana. Hän kertoi myös piirin yhtenä tämän kauden tavoitteena olevan jäsenmäärän lisääminen 40:llä. Ilolla hän oli myös pannut merkille, että Malmittarien jäsenmäärä on viime kaudella lisääntynyt peräti neljällä jäsenellä ja toivoi tämän kehityksen jatkuvan myös


Lue lisää


Malmittaret risteilyllä

Vauhdikas joukko Malmittaria avec lähti lauantaina 21.8.2010 risteilylle Tallinnaan. Menomatka sujui mukavasti laivan buffet-pöydän antimista nauttien: oli hyvää ruokaa, mukavaa seuraa ja sääkin suosi meitä. Perillä Tallinnassa sää oli hiukan pivisempi, mutta lämmintä oli kuitenkin. Paluumatkalle meille oli varattu kuukausikokousta varten neuvottehuone kahvi- ja hedelmätarjoiluineen.


Lue lisää


Toimintakauden 2010-2011 avaus


Iloinen joukko Malmittaria kokoontui 3.8.2010 avaamaan uutta toimikautta grilli-illan merkeissä presidentti Teija Loposen kotitaloon. Ulkona terassilla ruoka maistui ja nauru raikui, kun Malmittaret kertoilivat toisilleen kuinka oli pärjäilty ennätyskuumassa säässä. Oman iloisen värinsä iltaan toivat liitännäisklubimme Porvoon Rosén edustajat Sari Aaltovirta ja Marjukka Taos. Toimikausi avattiin pitämällä hallituksen kokous.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin