Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Kaunis Minä valloitti Malmittaret

Upeita kuvia taustalla ja edustalla upeita Malmittaria: Elsa, Mirva ja Päivi-Olemme todella iloisia ja onnellisia siitä, että päätimme lähteä mukaan rahoittamaan tätä valokuvaushanketta, totesi Mirva Kaunis Minä –näyttelyn kutsuvierasavajaisissa Malmitalolla torstaina 22.1.2015.

 

RK-Asunnot Hevosmiehessä Alppikylässä asuu nuoria, lievästi kehitysvammaisia aikuisia täynnä elämää ja iloa. Heidän upeita kuviaan saadaan nyt ihastella Malmitalon parvelle pystytetyssä valokuvanäyttelyssä 14.2. saakka.

 

Meillä Malmittarilla on oma pieni roolimme tuon näyttelyn toteutumisessa, sillä päätimme syksyllä tukea hanketta 400 euron avustuksella.

 

Kaunis minä -prosessi sai alkunsa asukkaiden tarpeesta olla ihan tavallisia, kauniita ja "normaaleja". Ympäristön ennakkoluulot ja asenteet ovat kolhineet nuorten asukkaiden haaveiden toteutumista ja itseluottamusta. 

 

Keväällä 2014 henkilökunta ja asukkaat lähtivät yhdessä valokuvaamisen keinoin toteuttamaan ja näin tukemaan jokaisen unelmia, joissa taustalla oleva rikkinäinen lapsuus, heikko itsetunto ja keskeneräinen minäkuva unohtuvat tyystin. Projektin myötä asukkaat ovat oppineet näkemään itsensä prinsessana, morsiamena, omana itsenään sekä kauniina ja arvokkaana.

 

Kuvauksessa käytetyt upeat asut haalittiin henkilökunnan ja Rinnekodin kätköistä, vanhoja hääpukuja, vanhojentanssiasuja ja juhlamekkoja. Moni asu näyttää mallinsa päällä aivan kuin hänelle tehdyltä.

Kauniit kuvat itsessään eivät kuitenkaan ole mitään sen tunnelman rinnalla, joka kuvista huokuu. Valokuvat ovat täynnä iloa, onnea, itsensä kauniiksi ja täydelliseksi tuntemista.

Käykääpä katsomassa, se kannattaa!

 

Avajaisissa mukana olivat meiltä pressa-Mirva, Elsa, Päivi ja Teija.

 

Teksti ja kuva: Teija LoponenSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin