Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Osallistuimme Sri Lanka -iltaan

Suomen Lions-liiton kokoustiloissa Malmilla oli torstaina 26.2.2015 Sri Lanka -ilta. Osallistuin siihen yhdessä  klubimme jäsenen Kristina Bucht-Einiön kanssa. Illan isäntänä toimi  ansiokkaasti    vaimonsa Aunen kanssa.


Tilaisuudessa oli n.  30 osallistujaa eri klubeista. Kuulimme illan aikana kummilapsitoiminnasta ja ystävyystoiminnasta Sri Lankan 306-A2 piirin kanssa.  Näimme myös kuvakertomuksen matkasta piiriin 306-A2 ja saimmepa pienen katsauksen Sinshalan keleenkin.

 

Tilaisuuden alussa piirikuvernööri Sini Eloholma kertoi meille mm. teen viljelyn alkamisesta Sri Lankassa.

 

Kuulimme että kummilapsiksi pyrkiviä on paljon enemmän kuin voidaan ottaa. Yksi kriteereistä on että lapsella on vain yksi huoltaja ja perheen toimeentulo on niukkaa. 10 euron kuukausiavustuksella lapselle voidaan hankkia pakollinen koulupuku, koulutarvikkeita ja ravitsevaa ruokaa.

 

Meidänkin klubillamme on Sri Lankassa kummityttö, jolle lähetämme raha-avustusta ja lahjoja mm. syntymäpäiväksi ja jouluksi. Tämän lisäksi minä itse tai kuka vain meistä voisi itse ryhtyä kummiksi. Kummina voisin jopa matkustaa Sri Lankaan tapaamaan kummilastani. Tällainen matka on todella täysin mahdollinen. Lisätietoa asiasta ja yhteyshenkilöiden nimet löytyvät .

 

Sri Lankassa lapset haluavat mielellään oman kummin, johon voi  pitää yhteyttä. Kokonainen lionsklubi kummina on heille jonkin vierran vieraampi käsite. Mutta onneksi meillä Malmittarilla on klubissamme kummilapsen yhteyshenkilönä Ulla Welin, joka pitää yhteyttä lapseen hienolla tavalla!

 

Tilaisuudessa oli myös arpajaiset tilavuokran ja kulujen kattamiseksi. Palkintoja oli reilusti, oli mm. Sri Lankalaista teetä ja monenlaisia koriste-esineitä. Tästä illasta arpajaisineen ja runsaine palkintoineen jäi meille  todella hyvä mieli. Isot kiitokset illan järjestäjille ja kaikille ohjelmavastuussa olleille!

 

Teksti ja kuvat: Arja Oksanen


Sini Eloholma ja Otfried Blümchen
Sini Eloholma ja Otfried Blümchen
Oivi Heinonen kertoi meille Sinhalan kielestä ja näytti millaisia kirjaimia siinä on.
Oivi Heinonen kertoi meille Sinhalan kielestä ja n...
Illan ohjelma
Illan ohjelma

Vas. Veikko Teerioja, Otfried Blümchen, Raino Heinonen, joka esitti meille kuvakoosteen Sri Lankan matkasta  ja Sini Eloholma
Vas. Veikko Teerioja, Otfried Blümchen, Raino Hein...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin