Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Muuttoapuna hoitokodin muutossa Malminkartanoon

Vas. Tuula Lehtinen, Eila Lohilahti, Eilan puoliso Eino, Jorma Koskinen, Liisi Väätäinen, Outi Rinta-Filppula ja Seppo Pieviläinen odottamassa ohjeita mitä seuraavaksi tehdään. Taustalla Pertti Väätäinen.Malmittaret olivat viikolla 42 runsaslukuisina mukana auttamassa hoitokoti Päiväkummun Itä-Pasilan yksikön muutossa uusiin tiloihin Malminkartanoon. Irma Väätäinen oli antanut meille etukäteen muuttosuunnitelman ja päiväkohtaisen tehtäväluettelon. Tehtäviä oli maanantaina 18.10.2021 aamukahdeksasta alkaen niin Itä-Pasilassa kuin Länsi-Pasilassakin. Niinpä Malmittarilla oli mukana myös puolisoita auttamassa.

Hoitokoti Päiväkummulle on avattu Malminkartanoon uusi muistiosaamiskeskus. Uudet viihtyisät toimitilat ovat siellä rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Osa meistä Malmittarista oli jo maanantaina Malminkartanossa ottamassa vastaan uusia asukkaita. Muutto jatkui vielä tiistaina ja keskiviikkona niin että tehtävää riitti. Toiset meistä desinfioivat sänkyjä ja patjoja ja petasivat niitä uusia asukkaita vaten. Toiset purkivat muuttolaatikoista asukkaiden tavaroita ja asettivat ne heidän huoneissaan oleviin kaappeihin. Osa seurusteli heidän kanssaan ja runoilijamme Ulla Welin viihdytti heitä lukemalla runoja.

Koronasta johtuen jouduimme käyttämään maskeja koko ajan lukuunottamatta ruokailuhetkiä. Kun maskia joutui pitämään koko päivän ajan niin illalla huomasi kyllä olevansa tavallista väsyneempi. Opimme entistä enemmän arvostamaan hoitajien työtä, he kun joutuvat työssään käyttämään niitä jatkuvasti!

Oli koskettavaa nähdä millaista muistisairaiden elämä ja hoitaminen on. Teija Loponen onnistui hienosti sanoittamaan tunteemme omassa Fb-päivityksessään seuraavasti:
"Kun nostelee muuttolaatikoista asukkaille ennen niin rakkaita esineitä hyllyihin ja ihania muistoja sisältäviä valokuvia lipaston laatikoihin, täyttää mielen suru ja kiitollisuus. Suru siitä, miten muistin rikkoutuminen voi viedä elämästä muistot ja sisällön ja kiitollisuus siitä, että itse saa vielä luoda muistoja, muistella menneitä ja nauttia elämästä. Iloitaan siis jokaisesta päivästä ja onnen hetkistä, perheestä ja ystävistä, eletään täysillä!"

Tämä muuttoapu oli meille kaikille uusi kokemus ja olemme iloisia, että saimme olla tässä mukana. Olemme tehneet paljon yhteistyötä hoitokoti Päiväkummun kanssa. Tästä muuttoavusta saamme korvauksen, jolla me puolestamme voimme auttaa avun tarpeessa olevia. Saamme myös järjestää hyväntekeväisyyskirpputorin tyhjäksi jääneen Itä-Pasilan hoitokodin tiloissa lauantaina 23.10.2021. Siitä enemmän seuraavassa uutisessa!

 
Olimme jo sunnuntaina 17.10.2021 tutustumassa kohteisiin.
Olimme jo sunnuntaina 17.10.2021 tutustumassa koht...
Tässä olemme Malminkartanon ruokahuoneessa. Irma Väätäinen esittelee meille tiloja.
Tässä olemme Malminkartanon ruokahuoneessa. Irma V...
Vas. Tuula Lehtinen, Liisi Väätäinen, Seppo Pieviläinen ja Maija Lintumäki Itä-Pasilassa. Kuva: Maija Lintumäki.
Vas. Tuula Lehtinen, Liisi Väätäinen, Seppo Pievil...

Oleskelutila oli valoisa ja viihtyisä
Oleskelutila oli valoisa ja viihtyisä
niinkuin myös tämä toinen oleskelutila
niinkuin myös tämä toinen oleskelutila
Asukkaan mallihuone kalustettuna.
Asukkaan mallihuone kalustettuna.

Molemmissa kerroksissa on suuri valoisa terassi.
Molemmissa kerroksissa on suuri valoisa terassi.
Vas. Merja Carlander, Mirja Weiste ja Ulla Welin.
Vas. Merja Carlander, Mirja Weiste ja Ulla Welin.
Krissu Sirola, Mirja Weiste, Anita Tuohino ja Ulla Welin.
Krissu Sirola, Mirja Weiste, Anita Tuohino ja Ulla...

Outi ja Jussi Rinta-Filppula, Irma Väätäinen, Maija Lintumäki, Seppo Pieviläinen ja Anita Tuohino.
Outi ja Jussi Rinta-Filppula, Irma Väätäinen, Maij...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin