Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Osallistuimme Lasten Lumipäivään Olympiastadionilla

Malmittaret joutuivat vielä iltapäivälläkin lumitöihin. Kuvassa yksi nuorimmista hiihtäjistä.Sunnuntaina 30.1.2022 oli Malmittarien ohjausvuoro Olympiastadionilla pidettävillä Lasten Lumipäivillä. 
Lasten Lumipäivien järjestäjä on Hiihtoliitto. Meitä lionseja pyydettiin sinne yhteistyökumppaneiksi ohjaamaan lasten toimintarasteja.

Malmittaria tapahtumassa oli mukana kymmenkunta.  Aamuvuorolaiset olivat paikalla jo klo 10 ja saivatkin paiskia töitä oikein olan takaa, kun Valtterimyrsky oli pyryttänyt lunta lauantai-illasta lähtien koko yön ajan.  Paikalla olleet kuusi lionsia joutuivat ensi töikseen puhdistamaan rastialueen lumesta.  

Iltavuorolaiset neljä lionsia tulivat paikalle klo 14, jolloin aamuvuorolaiset pääsivät ansaitulle vapaalle. Iltavuorolaiset puolestaan jatkoivat siellä klo 18:ta asti.

Olympiastadionilla voi hiihtää 1,1 km pituista latua, mutta sen lisäksi siellä on lapsille rakennettu erilaisia pieniä hiihtoratoja, mm pieni mäki, jolla saattoi kokeilla mäkihyppyä ja tarkkuusrata, joka toimi leikkimielisenä ampumahiihtopaikkana. Kolmeen pyöreään maalireikään heiteltiin siellä kumisia pieniä sammakoita. Ja voi sitä iloa, mikä syntyi kun saatiin osuma! Me Malmittaret kannustimme kaikkia osallistujia hyvähuudoin ja kävimme poimimassa heille kumiset sammakot lumesta uudelleen heitettäväksi. 

Rastialueella kävi hiihtäjiä lapsineen tasaiseen tahtiin. Suosittuja kohteita olivat erityisesti mäkihyppyrasti ja leikkimielinen ampumahiihtorasti. Rasteilla kävi myös lapsia, jotka hiihtivät ensimmäistä kertaa elämässään.
Heitäkin me kannustimme. Hyvän mielen saimme kun kuulimme jälkeenpäin, että tämä ensimmäinen hiihtokokemus oli ollut todella onnistunut!

Lasten Lumipäivät jatkuvat 27.2.2022 asti. Mukaan on meidän Malmittarien lisäksi lähdössä monta muutakin lionsklubia. Kun vielä kaikilla klubilaisilla on yllään lionsliivit, niin tämä tapahtuma auttaa meitä lionseja hienosti saamaan näkyvyyttä toiminnallemme!  

Teksti:  Arja Oksanen
Kuvat:  Arja Oksanen, Teija Loponen ja Asta HonkaniemiAamuvuorolaiset joutuivat vuoronsa aluksi lapiohommiin. Kuva:Teija Loponen
Aamuvuorolaiset joutuivat vuoronsa aluksi lapiohom...
Tässä ollaan ampumahiihtorastilla.
Tässä ollaan ampumahiihtorastilla.
Hiihtäjiä Olympiastadionilla,
Hiihtäjiä Olympiastadionilla,

jossa sunnuntain avajaisten kunniaksi saattoi nähdä Sami Jauhojärven ja Kaisa Mäkäräisenkin, ei kuitenkaan tässä kuvassa.
jossa sunnuntain avajaisten kunniaksi saattoi nähd...
Malmittaria yhteiskuvassa. Kuvasta puuttuu Anita Tuohino.Kuvan otti Asta Honkaniemi.
Malmittaria yhteiskuvassa. Kuvasta puuttuu Anita T...
Vas. Outi Rinta-Filppula, Anita Tuohino ja Teija Loponen.
Vas. Outi Rinta-Filppula, Anita Tuohino ja Teija L...


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin