Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Malmittaret

Ruusunpäivänä 4.5.2022 Paloheinän hoivakodissa tanssittiin!

Kuvassa LC Helsinki/Pasilan mieslionit yhdessä Malmittarien presidentti Anita Tuohinon ja runoilijajäsenemme Ulla Welinin kanssa.
Keskiviikkona 4.5.2022 pääsimme taas parin vuoden koronatauon jälkeen järjestämään Ruusunpäivän tanssit hoitokoti Päiväkummun Paloheinän yksikössä. Tanssittajina oli mieslioneita LC Helsinki/Pasilasta.

Ennen tanssiaisten alkua hemmottelimme hoitokodin asukkaita. Jotkut meistä antoivat heille hierontaa, toiset taas hoitivat heidän käsiään voiteilla ja kynsienleikkuulla. Ja korujakin he saivat asusteisiinsa. Siellä nauru raikui ja hymy oli herkässä!

Sitten siirryttiin kauniisti koristeltuun juhlasaliin, jossa klubimme presidentti Anita Tuohino toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi tästä tanssiaisperinteestämme. Hän antoi myös hoitokoti Paloheinän johtaja Katjalle ruusukimpun kiitokseksi arvokkaasta työstä.

Anita Tuohinon puheen jälkeen kuulimme klubimme past presidentti Irma Väätäisen puheen. Irma on hoitokoti Päiväkummun hallituksen jäsen ja toivotti siinä ominaisuudessa kaikki tervetulleiksi ja toivoi, että tämä tanssiaisperinne saisi jatkuva vielä tulevina vuosinakin. Puheen lopuksi kohotimme tervetulomaljat.

Sitten päästiin päivän kohokohtaan, tanssiaisiin. Tanssimusiikista huolehti Kimmo Kokora yhtyeineen. Aluksi tanssilattialla oli paljon tilaa, mutta pikkuhiljaa se alkoi täyttyä iloisista tanssijoista ja ilmeistä näki, että asukkaat oikeasti viihtyivät.

Tanssin loputtua runoilijajäsenemme Ulla Welin luki meille runoja kirjastaan Mummulassa.  Pirteän punaisessa asussaan hän kertoili meille ensin kuinka Mummulassa on kivaa kuns iellä jälkiruuankin saa joskus syödä ennen pääruokaa ja lauantaisin aina paistetaan lettuja! Ja siellä suukotetaan ja halitaan. Kuulijat palkitsivat Ullan raikuvin applodein jokaisen runon jälkeen. 

Vaikka korona jo suurilta osin on selätetty niin varmuuden vuoksi käytimme kuitenkin maskeja. Otimme ne pois vain kuvauksen ja kahvittelun ajaksi. Terveys ennen kaikkea! Maija Lintumäki antaa hiuspohjan hierontaa asukkaalle,  hänen vieressään oik. Merja Carlander
Maija Lintumäki antaa hiuspohjan hierontaa asukkaa...
Kaija Häkkinen hieroo asukkaan hartioita
Kaija Häkkinen hieroo asukkaan hartioita
Irma Väätäinen ja Anita Tuohino yhteiskuvassa.
Irma Väätäinen ja Anita Tuohino yhteiskuvassa.

LC Helsinki/Pasilan lionit antoivat  ruusukimpun hoivakodin johtajalle
LC Helsinki/Pasilan lionit antoivat ruusukimpun h...
Malmittaria ryhmäkuvassa arpajaispalkintopöydän vieressä.
Malmittaria ryhmäkuvassa arpajaispalkintopöydän vi...
Antti Tuomikoski tanssittaa rullatuolissa istuvaa asukasta. Kuvaa on rajattu yksityisyyden suojan säilymisen vuoksi.
Antti Tuomikoski tanssittaa rullatuolissa istuvaa...

Ulla Welin lausumassa runoja punaisessa asussaan.
Ulla Welin lausumassa runoja punaisessa asussaan.
Tarjolla oli kinkkupiirakkaa, kasvispiirakkaa ja mansikkakakkua. Vaahtokarkkejakin oli.
Tarjolla oli kinkkupiirakkaa, kasvispiirakkaa ja m...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin