Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Maunula

Aktiviteet

AKTIVITEETIT 2017 2018

 

JÄÄJUHLA JO 58. KERTAA

 

Klubimme tärkein tapahtuman on jääjuhla. Maunula ala-asteen kentällä järjestettävän jääjuhlan peruskuvio on jatkunut vuosikymmenet samana. Merkittävin tulo saadaan käsiohjelmalehden mainostilan myynnistä. Käsiohjelmaa ovat ilmoittajina rahoittaneet alueen kehitykseen kytkeytyvät organisaatiot, yritykset ja paikalliset kauppaliikkeet.

Maunulan koteihin etukäteen toimitettavan ohjelman tärkeä tehtävä on houkutella väki juhlapaikalle. Ohjelman arpalipuke taas pitää ihmiset paikalla loppuarvontaan saakka. Kymmenvuotiskauden alussa ohjelman jakelusta huolehtivat klubin jäsenet, viime vuosina työ on jäänyt pääasiassa partiolippukunta Vuokkojen huoleksi
 

Käsiohjelma mukana Maunulan alueen kehittämisessä

 

Käsiohjelmaan on viime vuosina hankittu myös toimituksellista aineistoa.

Vuodesta 2001 julkaisussa on tehty kyselyjä Maunulan kehittämiseksi. Pari vuotta myöhemmin käsiohjelmassa alettiin esitellä myös alueen kaavoitusta.  Maunulan kehittämistä on viime vuosina esitelty videotykillä myös itse jääjuhlapaikalla. Helsingin kaupungin ja Sitran rahoittama NettiMaunula -projekti (2001-2003) hyödynsi käsiohjelmaa ja jääjuhlatapahtumaa viestintävälineenä mm. NettiMaunula-yhteisöverkon ja halpojen laajakaistayhteyksien markkinoinnissa.

Helsingin kaupunginosayhdistysten YKS -rikosturvallisuusprojekti ja alueellista putkiremonttimallia kehittävä MAP -hanke on käyttänyt käsiohjelmaa viestinnässä.

Uudistuneessa kannessa on Maunulan nettisivujen osoite .

Käsiohjelmasta onkin tullut osa Maunulan viestintää.

 

Hernerokkaa ja saappaanheittoa

 

Vanhaan hyväksi koettuun tapaan ohjelmassa on edelleen saappaanheitto, arpajaiset, kirpputori, makkaran- ja hernekeiton myynti, koiravaljakkoajelu sekä hevosajelu, joka on viime vuosina muuttunut poniratsastukseksi. Kävijöiden virkistyksenä on kahvio, missä voi nauttia ladyjen leivonnaisista tai ostaa niitä kotiin vietäväksi. Lapsille on tietenkin järjestetty ongintaa.

 

Maunulan järjestöt mukana

 

Omaa toimintaansa paikalla ovat esitelleet mm. Maunula -Seura, Maunulan Asukasyhdistys, SPR, Maunulan Martat ja Maunulan Sanomat. Helsingin sydänpiiri on mitannut verenpaineen jo kolesterolin.  Järjestelyissä apuna ovat olleet myös partiolaiset.

 
Joulukortit


Osallistumme sekä LIONS joulukorttien myyntiin. Jo useana vuonna on klubimme ollut aktiivinen joulukorttien myynnissä. Vuosittainen tuotto on ollut useita satoja euroja vuosittain.

 
Arne Ritari säätiön ARS tukeminen


Osoitamme tukitoimemme myymällä ARS adresseja tämänkin kauden aikana. Klubilaiset ovat myös sitoutuneet käyttämään adresseja omiin tarpeisiinsa.

 

Lions Quest

 

Olemme kustantaneet Maunulan ala-asteen opettajia LIONS Quest koulutukseen. Kymmenen vuotta sitten kaikki ala-asteen opettajat osallistuivat Quest koulutukseen.   

 

Rauhanjulistekilpailu

Rauhanjulistekilpailun järjestämiseen klubi on osallistunut ahkerasti ja menestyksellisesti. Vuonna 2001 Maunulan ala-asteen oppilas Jussi Pirttioja voitti leijonien koko Suomen rauhanjulistekilpailun. Neljä vuotta myöhemmin klubin rauhanjulistepalkinnon voitti Santtu Vuoksenturja, jonka työ valittiin parhaaksi N –piirissä.

 

Stipendit, avustukset


Jaamme stipendejä Maunulan yla- ja ala-asteen koululaisille sekä alueen nuoriso- ja liikuntajärjestöille. Klubimme on avustanut säännöllisesti partiolippukunta Vuokkoja sekä Maunulan naisvoimistelijoita.  Vaihto-oppilaita klubi on lähettänyt lähes vuosittain Euroopan maihin ja aina Yhdysvaltoihin asti.  

 

Nenäpiväkeräys

 

Maunulan leijonat ovat osallistuneet Nenäpäivään keräämällä rahaa kehitysmaiden lapsille Maunulan Alepan ja S-marketin edustalla. Kiitos maunulan ihmisille, jotka lahjoittivat 10.11.2017 rahaa keräykseen peräti 382 euroa.

 

Maunulapäivän järjestelyt

 

Klubimme on ollut aktiivinen toimija vuosittain toukokuussa järjestettävän Maunulapäivän toteuttamisessa .  Olemme järjestäneet tapahtuman heppa-ajelun. Siitä kertyneillä varoilla on hankittu leikkipuistolle tarpeellisia varusteita. Olemma myös lainanneet grilliä tapahtuman järjestäjille

 

Maunulan Musa ja Makkara


Klubi osallistuu Maunulan Musa ja Makkara tapahtumaan tarjoamalla talkooapua järjestäjille.  Klubin grilli on ollut keskeisessä roolissa makkaramaistiaisten kypsentämisessä.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin