Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Makkaranpaistoa Kustaankartanossa laskiaistiistaina

Kustaankartanon vanhustenkeskuksessa toteutettiin laskiaistiistaina ulkoilu- ja liikuntapäivä. Siihen liittyen Pakinkylän leijonaklubi järjesti makkaratempauksen, jossa talon asukkaille ja heidän hoitajilleen ja asukkaiden omaisille tarjoiltiin kaasugrillillä tai avotulella paistettua makkaraa ja juomaksi mehua. Tilaisuus keräsi runsaan parin tunnin aikana pienestä lumisateesta huolimatta runsaasti väkeä. Ilahduttavasti oli saatu liikkeelle myös pyörätuolissa liikkuvia asukkaita talvisista kulkuongelmista huolimatta. Leijonaklubin Kustaakartanoryhmän jäsen Esko Leppänen kertoi että tämä kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tapahtuma on eräs klubin palvelutempauksista. Sen tarkoituksena on osaltaan tuottaa virkistystä ja vaihtelua vanhainkodin asukkaiden arkeen. Makkaratempauksia on järjestetty muutaman kerran ja niiden saaman suuren suosion vuoksi tapahtumasta on päätetty tehdä säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa toistuva kertoi Esko Leppänen.
 Makkaroiden grillauksesta huolehti pääasiassa Aarne Leminen. Hän kertoi, että tilaisuuteen oli varattu kaksisataa makkaraa. Lähes kaikki katosivat osanottajien suihin. Hän piti myös tärkeänä sitä että vanhustenkeskuksen asukkaille järjestetään vaihtelua piristämään jokapäiväistä elämää. Klubin kustaankartanoryhmässä on pohdittu sitä, miten leijonat parhaiten voisivat osallistua vanhusten auttamiseen ja piristämiseen. Tämä makkaratempaus näyttää toimivan hyvin. Tällaisessa toiminnassa on sellainen ongelma , että asukkaista monet ovat pyörätuolissa ja heikkokuntoisia. Se asettaa erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle ongelmia. Aarne Leminen toivookin, että asukkaiden omaiset osallistuisivat tällaisiin tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan kuljettamalla omaisiaan tilaisuuteen. Hoitajien voimavarat ovat rajoitetut eikä heitä riitä kuin muutamien kuljettamiseen .
 Makkaran syönnin ja mehunjuonnin ohella ihmiset näyttivät myös seurustelevan vilkkaasti.

Kuvat ja teksti Olli Aulio

Kuvassa ylhäällä: Makkarat maistuivat lumisateessa. Keskellä kuvaa Esko Leppänen leijonien kustaankartanoryhmästä

Kuvassa alhaalla: Tempauksen järjestäjät palelemassa lumisateessa. Vasemmalta Leena Aulio (osallistui seurusteluun ja makkaran syöntiin), Pirkko Leppänen (baarimestari) ja käristäjät Ami Seistola ja Aarne Leminen. Esko Leppänen ei näy kuvassa kun hän tekee töitä.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin