Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Pietari valloitettu

13-15.4.2012 tekivät 18 klubin jäsentä ja ladya onnistuneen klubimatkan Pietariin Allegro- junalla.

 

Retki alkoi vauhdikkaasti kun ensimmäisenä ravintolailtana venäläisessä ravintolassa venäläistyttö yritti etsiä klubilaisista sopivaa sulhasta itselleen. Ilta oli jo vauhdissa kun votkaakin oli saatu enemmän kuin yksi annos (venäläinen ei suomalainen). Etsintätyö oli vaikeaa kun yksi veli oli liian lyhyt, toinen liian paksu, kolmas juoppo, neljäs huikentelevainen ja aina löytyi kandidaatista jokin vika. Lopulta sulhasehdokas löytyi , oli muuten Olli Torri. Hän sai komean sulhasenpuvun päälleen ja hienon hatun  sekä balalaikan käteensä. Sillä hän sitten säesti ilonpitoa.

 

Matkalla toki tehtiin muutakin. Bussilla kierrettiin neljän tunnin kaupunkikierros, joka sisälsi kaupungin merkittäviä paikkoja mm. kymmeniä erilaisia palatseja ja historiallisia paikkoja. Nähtiin mm. panssarilaiva Aurora, josta tuli kuuluisa sen jälkeen, kun kapinaan noussut miehistö vuoden 1917 lokakuun vallankumouksessa antoi laivan tykeillä merkkilaukauksen Talvipalatsin valtaamiseksi, mikä johti bolsevikkien voittoon Pietarissa. Muita kohteita olivat mm Iisakin kirkko, Verikirkko, Pietari- Paavalin linnoitus, Smolnan katedraali, ym, ym.

 

Kulttuuria  harjoitettiin yhteensä yli viiden tunnin ajan. Siitä kolme tuli Mihailovin teatterin baletista "Don Quijote" ja kaksi opastetusta Eremitaasin taidemuseosta.  Kolme kertaa tutustuttiin yhdessä venäläiseen ruokaan lounailla ja päivällisellä.

 

Reippailua puolestaan harrastettiin kävelemällä pitkää Nevsky Prospektia pitkin ja sen kaupoissa.

 

Matkan järjestelyjä hoitivat Ikoset, mistä parhaat kiitokset retkeläisiltä.

 

 

 

 

Kuvien tekstit

 

Pietari-Paavalin linnoituksessa oli taulu, jossa kerrotttiin mitä linnoituksessa EI saa tehdä.

 

Olli Torri ja Jorma Kuoppala hankkivat Rostrapylväiden luota asianmukaiset päähineet.

 

Kuvat ja teksti: Olli AulioSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin