Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Vuosikokous Jyväskylässä 8.-10.6

Vuosikokous Jyväskylässä 8 – 10.6.2012 ja paikkana Jyväskylän Paviljonki

Klubistamme oli täysi edustus: PDG Ossi Eloholma ja Lady Riitta,  tuleva 1. varapresidentti Pekka Taskinen ja Lady Sini (Auroran jäsen) , joka oli myös piirimme  tulevan 2. piirikuvernöörin tehtävässä, tuleva 2. varapresidentti ja sihteeri Markku Vesikallio ja Lady Teija (Auroran jäsen) , Lion Olli Aulio ja Lady Leena sekä nykyinen presidentti Jorma Kuoppala.  Lisäksi olivat paikalla Lion Pekka Turunen ja Lady Marja-Leena, joka oli Auroran edustaja ja myös liiton tilintarkastaja.  Kummiklubistamme Aurorasta oli paikalla myös presidentti Marica Hämäläinen.  Pakilan klubista oli paikalla ainakin Urpo Oksanen, jonka kanssa muutama sana vaihdettiin.

Ensimmäisenä kokouspäivänä oli kolmannen sektorin tilaa ja tulevaisuutta käsittelevä yli 3 tunnin seminaari (ehdin mukaan n puolivälistä).   Kokous alkoi klo 1800 ja valtakirjojen tarkastus osoitti, että virallisia edustajia oli 1159 ja 525 klubia oli paikalla.  Järjestäytymisen ohella  kuultiin tiedot seuraavien vuosien kokouspaikoista ja nehän ovat Heinola 2013, Pori 2014, Sotkamo 2015 ja nyt valittiin ainoa ehdokas Turku 2016.  Iltajuhla oli paviljongilla, jossa juontovuoron tilaisuuksiin aloitti Riitta Väisänen.

Lauantaina oli lippukulkue paviljongin alueella reilut 200 m.  Tämä oli meidän lähinnä leijonien ja seuralaisten keskeinen, koskapa kaupunkilaisia ei paljoa ollut.  Kokous alkoi jatkui 1330.  Liiton puheenjohtaksihan tuli Seppo Söderholm Lappeenranta/Raja-klubista.  Varapuheenjohtajaehdokkaita oli neljä ja esittelypuheenvuorojen jälkeen oli äänestys.  Ensimmäisessä  äänestyksessä  annettiin 1065 ääntä (2 hylätty ja 17 tyhjää).  Asko Merilä Utajärveltä sai 491 ääntä, Esko Viinikainen Metsälästä 274 ääntä, Sakari Rahkala Ylivieskasta 147 ääntä ja Pekka Sarvanto Kruunuhaasta 135 ääntä.  Toisessa äänestyksessä ääniä oli  999 (hylättyjä 8 ja tyhjiä 26) Merilä sai 607 ääntä ja Viinikainen 358 ääntä eli Merilä valittiin.

Tilintarkastajiksi valittiin  KHT  Marja-Leena Turunen edelleen ja toiseksi KHT Hannu T Koskinen Hki-Revonsalmesa.  Toisena jatkaa allekirjoittanut, joka tosin nimitettiin ehdotuksessa Joukoksi (korjasin) ja sitten KHT, jonka nimi kerrotaan myöhemmin, kun sen missasin.  Suomi johtoon operaation mukaisesti  Harri Ala-Kuljulle annettiin kannatustodistus kahdelle seuraavalle kaudelle.

Klubialoitteita oli kaksitoista ja meidän ensimmäinen aloite äänestyskäyttäytymisestä hävisi kuvernöörineuvoston esitykselle – että tietoja ei toimiteta piireille äänestyssalaisuuteen vedoten – äänin 416 ja meidän kannalla oli 236.  Tähän palataan varmaankin mm.  oman kantamme oikeutuksella ja käytäväkeskustelujen pohjalta.  Verotulkintaa varten toimikunnan asettaminenhan oli kuvernöörineuvoston puoltama.  Keskustelua käytiin myös kuulopäivän järjestämisestä Lions Questin kehittämisestä, mutta niistä ei äänestetty.

Sääntömuutokset hyväksyttiin.  Toiminta-ajatus, toiminta ensi kaudella ja pidemmällä aikavälillä hyväksyttiin.  Veljemme Ossi esitteli Lions-arvoihin liittyvän selvityksen tulokset perustelut.  Tästä käytettiin puheenvuoroja, mutta tehty ehdotus pysyi voimassa.  Liiton jäsenmaksussa tapahtui mielenkiintoinen vaihe.  Budjetti on tiukka, tullut esille mm viime hetkellä kiinteistön kuntoarvion mukanaan tuomia tarpeita.  Vaasan Rafael Frans esitti 1 euron korotusta eli 28 euroon.  Äänestyksen tulos oli tälle ehdotukselle puolesta 314 ja hallituksen ehdotus sai 287 ääntä.

Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin.  Lisäksi oli raportteja Aarne Ritari-säätiöstä, tulee arpajaiset, Punainen Sulka todennäköisesti aikaistuu, koulutus- ja jäsenasiaa oli jne.  Kokous päättyi klo 18.08 eli meni reilut puoli tuntia yli.

 

Kansainväliset vieraat käyttivät eri tilaisuuksissa puheenvuorot, joissa arvostettiin pohjoismaita ja erityisesti Suomea.  Jäsenlisäys ja erityisesti nuorten saaminen mukaan oli pääteemana.  Kansainvälinen 2. presidentti Barry J Palmer Australiasta piti ilmeikkään ja hyvän puheenvuoron, kun hän mikrofoni kädessä puhui ja kiersi käytävillä yleisön joukossa   jakaen muutaman viirin nuorille ja Leoille.

Ilajuhla oli normaalikaavojen mukainen ja Veli Pekka Taskinen hoiti jo päivällä meille hyvän pöydän ja nopea reagointi tarjoilupöytiin varmisti jonotuksen minimoinnin.

Sunnuntaina eli Jussi & Boysin konsertti, päätösjuhla ja päätöslounas.  Järjestelyt toimivat, tosin ainahan on pientä, mutta ei päälle kaatuvaa.  Äänestyksiä voidaan varmaan teknisin välinein nopeuttaa ja ainakin varata suuremmille piireille kuten N vähintään kolme ääntenlaskupistettä – ainakin kannattaa ehdottaa.

Kiitoksia kaikille meikäläisille, olimme mallikkaasti paikalla alusta loppuun.

 

Puolesta Jorma Kuoppala presidentti

 

Kuvassa: Barry J PalmerSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin