Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Klubitreffit 7.3.2013 LC Helsinki / Vallilan klubikokoukseen

Kuvassa LC Helsinki / Vallilan presidentti Martti af Heurlin ja sihteeri Runal Blomqvist sekä LC Helsinki / Pakinkylän 1. varapresidentti Pekka Taskinen.  Kuva: Larri Larne 

LC Helsinki / Vallilan klubikokouksessa ravintola White Ladyssä vierailivat klubitreffeillä LC Helsinki / Pakinkylästä  1. varapresidentti Pekka Taskinen ja Larri Larne.

 

Pakinkylän klubin esittely

 

Kokouksen aluksi Vallilan presidentti Martti af Heurlin toivotti meidät tervetulleeksi kokoukseen.  Tervetulotoivotuksen jälkeen kerroin klubistamme sekä aktiviteeteistamme.  Klubimme on oikeastaan Vallilan klubin pikkuveli, koska meillä on yhteinen kummiklubi LC Helsinki / Pakila.  Vallilan klubi on meitä 12 vuotta vanhempi.

Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua.Aktiviteeteistamme joulukuusien myynti herätti vilkasta keskustelua.  Vallilalaisilla tuntui olevan kiinnostusta vastaavanlaiseen aktiviteettiin.  Keskustelimme kuusten hankinasta yhteistyöklubeilta sekä myytävien kuusien määrästä.  Myös kuusenmyyntipaikkojen saatavuus sekä mahdolliset riskit yli jäävistä kuusista kiinnostivat.

 

LC Helsinki / Vallilan klubikokous

 

Toimikunnat raportoivat samalla tavalla kuin meillä on tapana omassa klubikokouksessamme.  Asiat käytiin läpi toimikunnittain, mikä antoi myös ulkopuoliselle hyvän kuvan klubin toiminasta ja aktiviteeteistä. 

Ensimmäisenä oli vuorossa Markku Kokkosen vetämä Palvelut toimikunta. Vallilalla on hyviä palveluaktiviteetteja jotka kohdistuvat ensikotiin ja Paavalin seurakunnan vanhuksiin.  Seuraavaksi Kari Koskinen raportoi nuorisoaktiviteeteistä.  Ohjelmassa on stipendejä ja nuorisoliikuntaa.  Nuorten aktiviteeteista mieleen kokouksessa jäi aktiviteetti poikien aktivoimiseksi kirjaston käyttäjäksi.

Aktiviteetit ovat samantapaisia oman klubimme aktiviteettien kanssa.  Lions toiminnan ajatus tuli hyvin esille.  Molemmilla klubeilla on hyvin yhtenäinen arvomaailma Lions-toiminnasta. 

Seuraavaksi vuorossa oli ehdollepano seuraavan toimikauden hallitukseksi ja toimikuntien vetäjiksi.  Vallilan klubissa toimikuntien vetäjät ovat hallituksen jäseniä.  Tämä poikkeaa meidän klubimme käytännöstä, meillähän toimikuntien vetäjät eivät normaalisti ole hallituksen jäseniä.

 

Ajatuksia treffeiltä

 

Klubitreffit ovat hyvä idea.  Vierailu klubikokouksessa ja tutustuminen toisen klubin toimintaan antaa uusia ajatuksia ja ideoita myös oman klubin toiminnan kehittämiseen.  Lisäksi oli hienoa havaita kuinka Lions toiminnan periaatteita sovelletaan toisessa klubissa.  Perusperiaatteet kuten nuorison ja ikääntyvien ihmisten auttaminen olivat vahvasti esillä myös Vallilan klubin toiminnassa.  Klubitreffien järjestämistä kannattaa jatkaa myös tulevina vuosina.

 

Kiitos LC Helsinki / Vallilalle mahdollisuudesta osallistua klubikokoukseen sekä heidän vieraanvaraisuudestaan.

 

Pekka TaskinenSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin