Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Mörköä tehtiin Paloheinän ala-asteella

Koko torstain ja perjantain (3-4.1.2013) täytti ahkera hyörinä Paloheinän alakoulun veistoluokan ja käytävän. Meneillään oli Mörköoopperan lavasteiden teko  klubin iskujoukkojen voimin. Työn ohjaajana toimi tehokkaaseen ja innostavaan tapaan Hannele Soljander-Halme. Raatajina oli 6 klubilaista ja kolme ladya. Tulos oli mahtava. Aikaan saatiin seuraavat tuotokset.
- Kuusi erimallista ja tuunattua autoa päätekijöinä Hannu Ikonen ja Pentti Mattila
- Kolme erikokoista ja eri-ikäistä kärpässientä Leena Halmepuro ja Helena Mattila
-Viisi kauppatorin myyntikojua päätekijöinä Lasse Halme ja Jorma Halmepuro
- Kaksi lumiukkoa tekijöinä mm Seppo Leveelahti ja Seppo Ratilainen
- Iso puu tekijänä mm Hannele ja liimausavustajana Olli Aulio
Lisäksi valmistui puoli laivaa ja melkein raitiovaunu.  Ennestään oli valmiina presidentti.
Urakkaan kuului vielä  eduskuntatalo, riukuaita yms. , mutta niitä ei vielä saatu valmiiksi. Koululaiset vielä maalaavat tuotoksemme.
Veljen kommentti" Kaikkeen sitä leijonatoiminnassa pääsee".Mörköä puvustetaan hajautetusti Pakilassa


Mörköoopperan kulisseja on rakennettu talkoilla. Talkoidenlisäksi on käynnissä laaja oopperan pukujen valmistus.  Puvuston suunnittelun ja osittaisen valmistamisen on tehnyt lady Hannele Soljander-Halme. Hän on myös Riitta Röngän ohella värvännyt joukon pukujen valmistajia ladyistämme. Tällä hetkellä pukuja valmistavat Helena Mattila, Riitta Rönkä, Helena Lähdesmäki, Tuula Kivioja ja Marita Stenbacka. Lisäksi ompeluhommiin ovat lupautuneet Liisa Änkö, Mirja Ratilainen ja Leena Halmepuro . Seuraavassa kerrotaan hiukan puvustamisen laajuudesta.
- Hannele on suunnitellut kaikki asut. Hän on kysellyt lapsilta toiveita, jotka sitten on koitettu toteuttaa. Ainakin tyttötirriäiset ovat tyytyväisiä asuihinsa. Hannele teki tyttötirriäisille yhden asun ja näytti heille. pojille selostettiin asu.
Nyt on ompelun alla seuraavaa.
-Tirriäisille pukuja, tytöille vaaleanpunaiset kimaltelevat unelmat ja siivet valkoisesta paljettikankaasta, pojille kullan ja hopean hohtoiset asut ja selkään "kilvet"
- Tirriäiskuningattaria on kaksi ja kun ovat erimittaisia niin pukujakin on kaksi. Toisen Hannele ompeli jo ja sen perusteella tehdään toista. Tirriäiskuningattaren asu on ommeltu valkoisesta paljettikankaasta kullalla ja purppuralla somistaen. Siivet ovat hopeiset
- Seitsemän hiiripäähinettä saatiin koululta, mitta korvat uudistettiin elävämmän näköisiksi. Lisäksi ommeltiin vielä viisi päähinettä . Hiiriä on esityksessä kaikkiaan 12, isä, äiti ja 10 lasta.
-  Torimyyjille ommellaan valkoisia esiliinoja ja "käsisuojia" Esityksessä on viisi torimyyjää
- Mörön puku on suunniteltu yhdessä piirtäjän kanssa ja se on valmiiksi ommeltu. Mörön pääja silmät ovat vielä suunnitteluvaiheessa.
- Lehmäpäähineet ovat viimeistä silausta vaille valmiit, Lehmien puvut vaativat vielä työstämistä
-Sienipäähineet on maalattu, mutta muu viimeistely ja ompelu puuttuvat.
- Maahisten asu ovat lähdössä ommeltaviksi. Maahisten peruukkeja tekevät oppilaat koulussa.
- Kapteenin, poliisin ja vartiosotilaan asut ovat vielä tekemättä. Kirpputorilta on ostettu vaatteet jotka täytyy tehdä esiintyjille sopiviksi ja koristella virkamerkein.
-Karhun, suden, ketun ja tontun asut saadaan koululta, mutta samaan kuuluu vielä kirppu, hyttynen ja käärme. Näiden asut ovat suunnitteluvaiheessa.
- Autoilijat, ratikka- ja laivamatkustajat keksivät itselleen asut. Samoin koululaiset, ostajat jne.

Kuten edellä olevasta selviää on Hannele jo nyt tehnyt todella merkittävän työn oopperan onnistumiseksi. Samoin selviää että Mörköooppera on koko klubin yhteinen ja merkittävä ponnistus

Kuvat Jorma Halmepuro, teksti Olli AulioSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin