Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Suomalaisen Saran kokemuksia Italiasta

Heippa!

 

Olen Sara Stirling, 16-vuotias Paloheinässä asuva kuvislukiolainen. Minut valittiin tänä kesänä osallistumaan Lionsin Nuorisoleirille Pohjois-Italiaan, Valtellinan alueelle.

 

Leiri oli kolmen viikon mittainen. Ensin vietin viikon aivan ihanan perheen luona Leccossa, joka sijaitsee Lake Comon rannalla, noin 70 km Milanosta pohjoiseen. Lecco on kuvankaunis 50 000 asukkaan kaupunki, jota ympäröi vuoret kuten Monte Resegone. Vuorilla on paljon eri tasoisia vaellusreittejä, ja näköalapaikka, jonne pääsee myös köysiradalla.

 

Italialaiseen perheeseeni kuului perheen 18-vuotias tyttö (Beatrice), hänen 15-vuotias pikkusiskonsa (Alessia), 48-vuotias äiti (Michela) ja 52-vuotias isä (Gabriele). Kirjoittelimme hieman ennen saapumistani Italiaan, ja tiesin jo etukäteen, että tulisimme hyvin toimeen keskenämme. Beatrice oli urheilullinen, aktiivinen, lämmin ja avoin. Oikeastaan koko perhe oli juuri sellainen. He ottivat minut vastaan kuin olisin oikeasti osa heidän perhettään. Heti ensimmäisenä iltana järvellä oli ilotulitus, ja perhe vei minut sitä katsomaan. He osoittivat ilotulitusta ja sanoivat – Sara, kaikki tämä ilotulitus on sinua varten! 

 

Vietin Leccon viikon Beatricen kanssa. Meistä tuntui kuin olisin oikeasti hänen sisarensa. Hän esittelikin minut ystävilleen kertomalla, että tässä on Sara, suomalainen siskoni. Retkeilimme Bellagioon ja Bergamoon yhdessä. Tapasin Beatricen ystävät ja perheen isovanhemmat. Teimme yhdessä vapaaehtoistyötä. Kun lähdin, perhe antoi minulle lahjaksi mukin, jossa on yhteiskuva perheestä ja minusta ja teksti We love you. Vaikka vietin perheen kanssa vain yhden viikon, minulle jäi tunne, että minulla on Italiassa toinen perhe, ja joku päivä tapaamme jälleen.

 

Leccossa viettämäni viikon jälkeen menin Tiranoon, joka sijaitsee noin sata kilometria itään Leccosta lähellä Sveitsin rajaa. Tirano on Leccoa pienempi, asukkaita on noin 9000. Kahden viikon mittainen leirimme oli siellä. Leirille tuli nuoria 16 eri maasta eri puolilta maailmaa. Euroopasta osallistujia tuli muun muassa Unkarista, Liettuasta, Romaniasta, Saksasta, Kreikasta ja Turkista. Euroopan ulkopuolisia osallistujia tuli ainakin Yhdysvalloista, Australiasta ja Brasiliasta. Tapasimme Tiranossa kaupungin pormestarin, ja pääsimme myös paikallisuutisiin!

 

Leiri oli aivan ihana! Kävelimme vuorilla useampaan otteeseen, ja menimme myös pitemmälle patikkaretkelle. Kävimme myös Milanossa. Se oli todella mielenkiintoinen retki siksikin, että ohjaajamme oli Milanosta ja pystyi kertomaan meille paljon kaupungista. Kaikkein parasta oli kuitenkin retket Sveitsiin. Kävimme siellä monta kertaa. Kävimme pari kertaa Sveitsin vuorilla, mutta myös kaupungeissa, mm St Moritzissa. Vähän ennen kuin leiri loppui, menimme Bernina Expressillä, panoramajunalla Engadiniin, missä kävimme kävelyllä.

 

Iltaisin jokainen leirin osallistuja esitteli muille oman maansa. Oli mahtavaa kuulla eri maista, ne olivat niin erilaisia. Muistan, että minua stressasi etukäteen oma vuoroni, mutta loppujen lopuksi siinä vaiheessa, kun pidin oman esitelmäni, tunsin jo kaikki eikä tilanne enää ollut yhtään pelottava.

 

Olen valtavan kiitollinen siitä, että minulle annettiin mahdollisuus näin upeaan kokemukseen. Sain valtavasti uusia elämyksiä unohtumattomia muistoja ja ystäviä eri puolilta maailmaa. Mielestäni tämä on sellainen kokemus, joka kaikkien pitäisi kokea ainakin kerran elämässään. Kaikki nämä uudet ystäväni eri puolilta maailmaa ovat unohtumattomia ja toivon, että joku päivä tapaamme uudelleen!Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin