Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Lasten Leijonahiihto ja Lasten Lumipäivät. SUURMENESTYS

Yhdessä Pakilan Vedon kanssa saimme kahden päivän aikana järjestää kokonaista kuusi eri hiihtotapahtumaa lapsille, sekä päivän valossa että illan hämärässä. Joka tapahtumassa oli monta eri lajia.
Suksien käytön moniin saloihin tutustui yhteensä 640 lasta!

Teksti Aarne K.  kuvat: T Loponen ja klubilaiset.
---------------------------------------------------------------
N-Piirin sivuilta lainattu Teija Loposen tekemä seuraava teksti ja kuvia

Pakinkylän leijonat jakoivat Lasten Leijonahiihdossa lähes 200 mitalia. Osa lapsista tiesi jo odottaakin mitalia, joillekin se oli heidän elämänsä ensimmäinen ja suuri aarre. Erityisen ylpeitä mitalistaan olivat Sisu-sarjan hiihtäjät, joille kehitysvamma tuo lisähaastetta liikkumiseen.

 

Helmikuun ensimmäisenä päivänä Paloheinän laduilla riitti aikuishiihtäjien lisäksi satamäärin lapsia nauttimassa hiihdon riemusta. Osalle tämä oli ensimmäinen talvi suksilla, osa oli jo konkareita nuoresta iästään huolimatta.

 

-Meidän Hilla osallistui myös viime vuonna tähän Lasten Leijonahiihtoon. Hän pohti jo kotona, mahtaakohan saada tänäkin vuonna mitalin kaulaansa. Se tuntui olevan iso asia hänelle, paljastaa innokkaastii hiihtävän tytön isä.

Isä kiitteli kovasti leijonien panostusta ja sitä, että lapset saavat mitalin lisäksi makkaraa ja lämmintä mehua Leijonateltalta.

 

 

LC Pakinkylän Topi Vesteri kertoi yhden pikkutytön todenneen hänelle iloisesti, että hänen saamansa mitali on paljon isompi ja hienompi kuin mitä isoveli äsken sai. Topi oli todennut hänelle, että tietysti, tulithan sinä ensin maaliinkin.

-Mutta ihan samankokoisia ja värisiä ne kaikki mitalit olivat, myhäili Vesteri iloisena hiihtäjän riemusta.

 

Osa nuorista hiihtäjistä otti hiihtokisan todella tosissaan, perässätulijoita välillä vilkuillen. Toisinaan jokunen hiihtäjä muksahti nurin, mutta aina noustiin reippaasti pystyyn ja jatkamaan. Itkua ei kuulunut, iloista naurua ja mitalista hihkumista sitäkin enemmän.

 

Erityisen tomerasti rataa kiersivät Sisu-ryhmäläiset, joilta hiihtäminen vaatii enemmän ponnisteluja.

-Meillä oli tänä vuonna kahdentoista lapsen Sisu-ryhmä Pakilan Vedossa. Pitkin vuotta on harrastettu eri lajeja ja nyt Hiihtoliitto on kutsunut tämän Sisu-ryhmämme Ski Weeksien avajaisiin, riemuitsi joukkueenjohtaja.

-Mutta tämä Leijonien hiihtokisa ja heidän jakamansa mitalit ovat lapsille todella kullanarvoiset. Sisu-hiihtäjät pääsevät siinä samalle viivalle muiden kanssa.

 

Paloheinän jo perinteeksi muodostunut tapahtuma on Lions Club Helsinki/Pakinkylän, Pakilan Vedon, Suomen Hiihtoliiton ja Helsingin Mäkihyppääjien yhteinen hiihtotapahtuma, jossa on suksipelejä, mäenlaskua hyppyrillä tai ilman, sekä huipennuksena Leijonien mitalihiihto.

Teksti ja kuvat 

Teija Loponen

 


Makkaroita grillattiin melkein 800kplLasten Leijonahiihdon nuorin osanottaja Into, joka sai ensimmäisenä Leijonamitalin kaulaansa erinomaisesta hiihtosuorituksesta.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin