Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Hevostytöstä kansainväliseksi koiratuomariksi

Kaisa Metteri-Gold harrasti nuorempana hevosia, ratsastusta ja hevosten koulutusta. Harrastuksesta tulikin hänen työnsä. Kaisa työskenteli mm. Saksassa huippuhevosten parissa, kunnes Suomeen palattuaan kiinnostus vaihtui koiriin.

 

Kiinnostus koiriin ja niiden piirteiden ja ominaisuuksien opiskeluun vei Kaisan mennessään. Hän on omistanut ja/tai kasvattanut seuraavia rotuja: amerikanstaffordshirenterrieri, staffordshirenbullterrieri, löwchen, jackrussellinterrieri, sk kettuterrieri, bostoninterrieri. Kaisa pätevöityi ulkomuototuomariksi: 2014. Tällä hetkellä hänellä on ulkomuototuomarointioikeus maailman n. 400 rodusta puoleen.


Sairaanhoitajan ja eläinlääketieteen koulutus antoivat Kaisalle hyvän pohjan myös koirien jalostuksen ja terveyden arviointeihin. Kaisan työ eläinlääkäriasemalla ja vahva osaaminen johti siihen, että Kennelliitto kutsui hänet jalostustieteelliseen toimikuntaan auttamaan. Nykyisin Kaisa toimii Kennelliitossa ja käy tuomaroimassa kansainvälisissä näyttelyissä ympäri maailmaa.


Saimme Kaisalta paljon muutakin mielenkiintoista tietoa ja kokemuksia koirista ja niiden jalostuksesta sekä tuomaroinnista kansainvälisissä koiranäyttelyissä. 


Kiitos Kaisalle mielentiintoisesta esitelmästä klubikokouksessamme 1.3.2023. Siinä hyvä esimerkki meille kaikille, että harrastuskin saattaa johtaa upeille näköalapaikoille.

 

Aurinkokeitin

 

Samassa kokouksessa entinen kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo esitti kiitoksensa klubillemme ja sen työryhmälle  Aurinkokeitin -projektin jatkamisesta  Keniassa. Projektiryhmässä ovat vaikuttaneet myös entiset kv. johtajat Tapani Rahko ja Jouko Ruissalo,

 

Teksti ja kuvat Hannu Kuitunen

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin