Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Ilmastometsät aiheena klubikokouksessa

Kari Silfverberg esitteli uutta kirjaa Ilmastometsät - Metsät planeetan pelastajina klubikokouksessamme 2.11.2022. Kirjaan tekemiseen on osallistunut monialainen asiantuntijaryhmä. Kirjassa käsitellään maailmanlaajuisesti metsien nykytilannetta ja metsäkadon ehkäisemisen mahdollisuuksia sekä ilmastometsityksen edellytyksiä, keinoja, rajoitteita ja hyviä esimerkkejä (toteutettuja ja suunnitteilla olevia). Esimerkkeihin kuuluvat myös aridit alueet ja autiomaat sekä peltometsäviljely (agroforestry). KIrjan esittely herätti vilkasta keskustelua kysymyksiä Karille ilmastomuutoksen pysäyttämisestä. Ei se mahdotonta ole, mutta vaatiipäättäväisiä toimia, vastasi Kari. Ylhäällä oleva kuva esittää vuosina 1990-2015 tapahtuneita muutoksia ja suurimpia maita, joissa muutokset ovat olleet oarempaan tai huonompaan suuntaan.

Lions N-piirin 1.varapiirikuvernööri Pekka Taskinen vieraili kokouksessamme tutustumassa toimintaamme ja kertomassa piirin kuulumisista ja tulevista tapahtumista. Saimme kiitosta monipuolisesta toiminnasta myös tapahtumien järjestämisessä yhdessä muiden klubien kanssa. Keskustelimme myös aurinkokeittimien lahjoitusten alkamisesta Lionsverkkokaupan kautta. Sitä kautta voi ostaa aurinkokeittimen toimitettavaksi Afrikkaan perheelle ilmastomuutoksen torjumiseksi. Keittimet kootaan ja toimitetaan paikallisten Lions Clubien kautta vapaaehtoistyönä.

Ensi talvena on tulossa 2. kertaa Hiihtoliiton lionsien avulla toteuttama Ski Weeks -hiihtotapahtuma ja 2 vuoden kuluttua on tarkoitus järjestää taas nuorisoleiri, johon tulee osanottajia ympäri maailmaa.

Kuvat ja teksti Hannu Kuitunen


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin