Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Lauri Niemistö- In Memoriam

Kunniajäsenemme  Lauri Niemistö menehtyi vaikean sairauden murtamana 9.4.2016. Hän oli syntynyt 20.6.1939. Maatalous- ja metsätieteen kanditaatiksi opiskellut Lauri teki pitkän uran Merentutkimuslaitoksen erikoistutkijana. Hän tuli tunnetuksi Lions-piireissä erityisesti aurinkokeittimiä Keniaan aktiviteetin toteuttajana.

 

Lauri liittyi Pohjois-Haagan klubiin 1991 ja toimi presidenttinä kaudella 1999-2000. Hän vei klubimme viirin Etelämantereelle. Tutkimusasema lienee vieläkin eteläisin piste koko Lions-järjestön viirin sijaintipaikkana. Tapaus huomioitiin mm. kansainvälisen järjestömme lehdessä. Klubimme hallitus pääsi nauttimaan matkan jälkeen drinkin  200000 vuotta vanhan jään kera.

 

Työskennellessään Keniassa Lauri oivalsi aurinkokeittimien tarpeellisuuden paikallisissa oloissa. Klubin 40-vuotis juhlissa hän ehdotti juhla-aktiviteetiksi aurinkokeittimien viemisen Keniaan. Aktiviteettimme sai paljon huomiota niin liitossamme kuin kansainvälisestikin. Antalian Europa-Forumin (1999) järjestäjät pyysivät esittelemään keitintä omalla standyllä. Lauri esitteli keitintä myös pääkokouksessa sekä useissa komiteoissa. Hän piti myös esittelyn Tampereen Europa-Forumissa 2009 Afrikka-komitealle. ”Aurinokeittimen isän” aloittama projekti sai vauhtia sen tultua valituksi 2015 NSR:n pohjoismaiseksi yhteistyöaktiviteetiksi. Lauri antoi tietämyksensä myös uuden NSR-projektin käyttöön.

 

Muistamme Laurin iloisena ja positiivisena leijonana, jolla oli aina rakentavia ehdotuksia klubimme toimintaan ja ennen kaikkea leijonana, joka jaksoi uskoa aurinkokeitinprojektiin. Kansainväinen presidentti Joe Preston myönsi Laurille 2015 Certificate of Appreciationin tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta ja aurinkokeitinprojektin isänä.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin