Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Aurinkokeitin - Solar Cooker

Aurinkokeittimen käyttöön otto
Tampereella 17.-19.9.2009 pidetyssä Leijonien  55. Eurooppa Forumissa oli esittelyssä klubimme yhdessä LC Vantaa/Helsingen kanssa jo Turkin Europa Forumissa 1999 lanseeraama aurinkokeitin. Lauri Niemistö ja Eljas Wieliczko-Krutkiewicz olivat esittelemässä keitintä Afrikka-osastolla. Esittely sai runsasta huomiota ja esitteet / piirustukset tekivät hyvin kauppansa.

 

Lions Club Helsinki Pohjois-Haaga, toimitti vuonna 1997 autokuormallisen rakennustarvikkeita Victoria-järven lähistöllä olevaan kylään, jossa kylän miehet rakensivat mallin mukaan 30 aurinkokeitintä.  Aurinkokeittimien viemiseen liittyvistä toimintatapojen muutokset vaikuttivat kyläläisten totuttuihin tapoihin ja päiviyttäiseen elämään.

 

NSR:n ja Lionsien yhteistyöprojektina viedyt 1500 aurinkokeitintä toimivat esimerkkinä aurinkoenergian hyödyntämisessä ilmastomuutoksen torjunnassa.. Vaikka uudemmat teknologiat luovatkin mahdollisuuksia myös muihin ratkaisuihin, ovat aurinkokeittimet edelleen käyttökelpoinen ratkaisu helpottaa kylien arkea. Keittimet säästävät puuta aavikoituvilla alueilla ja niitä voi käyttää myös tulva- ja maanjäristysalueilla estämässä likaantuneen veden aiheuttamia sairauksia. Aurinko on ilmaista.

 

kakamega_solar_oven_project_review_report_final_8_2022.pdf 

Aurinkokeittimen_lyhyt_historia.pdf 

Aurinkokeitin 1997.pdfSolar_Cooker 1997.pdf

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin