Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Digiprojekti

Klubimme jäsenet osallistuivat yhdessä muiden koulutettujen digisovitinasentajien kanssa valtakunnalliseen digitalisoitiprojektiin.

 

Eläköön yhteys -Digi-TV-projekti avusti seniorikansalaisia digisovittimien asennuksissa ja niiden käyttöönotossa. Projekti toteutettiin vapaaehtoistyönä. Liikenne- ja viestintäministeriö koulutti yhteistoiminnassa osallistuvien yhteisöjen kanssa runsaat 2000 digiasentajaa, jotka 12 kuukauden aikana vierailivat runsaassa 15 000 kodissa. Pääkohderyhmänä olivat lähinnä suurissa kaupungeissa yksinään asuvat vanhukset. Asennustapahtuma oli useassa tapauksissa myös myönteinen sosiaalinen kontakti. Projektin saama runsas ja myönteinen julkisuus toimi myös välillisesti, se herätti  lapset huolehtimaan omien vanhempiensa ja isovanhempiensa digiasennuksista.

 

 

ELÄKÖÖN YHTEYS - DIGI-TV-PROJEKTI PALKITTIIN


Helmikuun lopulla 2008 Lontoossa järjestetyssä suuressa digikonferenssissa palkittiin digitalisoinnin toteuttajia ja toteuttaneita. Eläköön yhteys-projektimme sai palkinnon kategoriassa Most Effective Assistance for Vulnerable Groups”.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin