Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Joulupaketit, vanhustyö

Klubin pitkäaikaisin toiminto oli joulupakettien teko ja jakaminen. Se kesti vuodesta 1961 vuoteen 1979. Seurakunnan edustajat pystyivät esittämään avustuksen kohteen.

 

Ladyt tekemässä joulupaketteja yksinäisten vanhusten iloksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paketteja jaettiin vuosina 1961–1979 yleensä pariin kymmeneen perheeseen, eivätkä ne olleet mitään pieniä paketteja. Jokainen painoi useita kiloja ja sisälsi riisit, omenat, luumut, kinkut ja muut perinteisten jouluruokien ainekset.

 

Noin 25 vuotta oltiin paketteja jakamatta. Hyvinvointi oli ilmeisesti saavuttanut kaikki vähäosaisetkin, niin ettei paketeilla ollut kysyntää. Kuitenkin toimikaudella 1993–1994 oli ilmennyt tarvetta pienille joulumuistamisille. Pohjois-Haagan kotisairaanhoidosta saatiin kymmenen nimeä, lähinnä yksinäisiä. Ladyt kustansivat paketteihin tulevat tuotteet: kahvia, riisiä, erilaisia hedelmiä, keksejä ym. Vuosittain sisältöä on vähän vaihdeltu. Paketit tehdään yleensä Hakavuoren kirkolla yhdessä ladyjen ja veljien kanssa. Paketit ovat edelleen muhkeita sisällöltään. Paketit jaetaan samana iltana pariskunnittain.

 

Olemme monesti pakettikierroksen jälkeen voineet todeta, että antaessaan myös saa. Pieni rupatteluhetki paketin saajan kanssa on antanut joulumieltä “palkaksi”.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin