Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Revonsalmi

Vihdoinkin Leedsissä

Yövyimme The Queens -hotellissa.

 

Kahden vuoden pandemiaesteiden jälkeen pääsimme lokakuussa vihdoinkin tapaamaan Carousel-ystäviämme, tällä kertaa Leedsissä. Paikalla oli noin 35 lionia tai kumppania seitsemästä eri maasta. Klubistamme oli mukana kuusi henkeä. European Carousel Network on epävirallinen seitsemän lionsklubin ystävyyspiiri, joka vuosittain kokoontuu vuoroin toistensa kotikonnuilla. Voi sitä poskisuudelmien määrää, puheensorinaa ja laulua, joka meistä pulppusi kahden vuoden tapaamattomuuden jälkeen.

 

 

Isäntänä toiminut pieni Lions Club Leeds & Skyrack oli koonnut hienon ohjelman lokakuiselle viikonlopulle. Perjantai-iltana teimme lyhyen kiertokävelyn Leedsin keskustassa ja lauantaina ajoimme bussilla Leedsistä maaseudulle.  Pääsimme tutustumaan Skiptonin linnaan ja matkustamaan museohöyryjunalla Embsayssä. Paluumatkalla ehdimme vielä käydä kaivoksessa, joka sijaitsi sileällä nummella. Ulkoapäin ei voinut uskoa, että maan alla on kaivoskäytävien verkosto. Sunnuntaina vierailimme Leedsin Royal Armouries -museossa. 

 

Lauantai-illan virallisemmassa ohjelmassa jokainen klubi painotti puheissaan tärkeäksi katsomiaan asioita. Revonsalmen klubimme nosti esiin luontoarvot ja jaoimme kuudelle muulle klubille Irina Björklundin teoksen Haikus for Humanity, joka on kirjoitettu usealla kielellä, ja sopi siten erinomaisesti kansainväliselle joukollemme.

 

Pieni ote puheesta:

 

Environment is one of Lions International’s service activities as we all know. Europe as well as many other parts of our planet have suffered a lot from climate change this year. Drought in Europe, the river Loire empty of water, the river Po dry, etc.

 

Our contribution to the environment is a book called Haikus for Humanity.

The Finnish actress, singer, and songwriter Irina Björklund has written 14 haikus, poems, which are published in 12 languages. Unfortunately, one Carousel language - Dutch - is missing. Our apologies to Harlem and Mechelen. 

 

Viikonloppu meni nopeasti hyvän ruoan ja iloisten ystävien parissa, kuten tavallista. Lounaalla ennen kotimatkaa saimme tavata myös Leedsin Lord Mayorin puolisoineen.

 

 

Carousel lyhyesti

 

Kaikki alkoi Belgian Mechelenin ja Saksan Stuttgart Airportin klubien ajatuksesta vuonna 1996. 

 

Nämä kaksi klubia olivat jo olleet ystävyysklubeja, mutta halusivat laajentaa piiriään. Vähitellen mukaan ovat tulleet klubit Englannin Leedsistä, Alankomaiden Haarlemista, Ranskan Bourg-en-Bressestä ja Italian Parmasta. Ja toistaiseksi viimeisenä, vuonna 2009, Lions Club Helsinki/Revonsalmi.

 

Carousel-tapaaminen on täysin osallistujien itsensä maksama matka. Isäntäklubi saa kuitenkin perinteisesti jokaiselta vierailijaklubilta pienen lahjoituksen aktiviteettitililleen. 

 

Carouselin suuri anti on verkostoituminen ja ajatusten vaihto eri maiden leijonien välillä. On hyödyllistä vaihtaa kokemuksia ja erityisen mielenkiintoista on kuulla eri klubien aktiviteeteista ja avustuskohteista. On myös hienoa päästä tutustumaan eri maihin nimenomaan leijonien opastamana.

 

Linkki edelliseen Carousel-tapaamiseen Helsingissä vuonna 2019:

.

Skiptonin linna.
Skiptonin linna.
Museohöyryjuna villitsi.
Museohöyryjuna villitsi.
Nummellakin on kaivos.
Nummellakin on kaivos.

Valaistu kaivoskäytävä.
Valaistu kaivoskäytävä.
Kypärä oli tarpeen.
Kypärä oli tarpeen.
Isäntä Peter, Lord Mayoress, Lord Mayor ja Janne.
Isäntä Peter, Lord Mayoress, Lord Mayor ja Janne.


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin