Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Revonsalmi

Revonsalmen lionit turvasivat lasten koulutietä kaaoksen keskellä

Moni vanhempi päätti tulla lastensa mukana kävellen kouluun käsikädessä kulkien, mikä osaltaan auttoi kaaosmaisessa liikenteessä.

Laajasalon kadut ovat muutosten kourissa ja kadunrakennustöitä on eri puolilla saarta. Erityisen vaarallinen paikka koululaiselle on Laajasalon keskustassa oleva Yliskylän puistokadun ja Reposalmentien yhtymäkohdassa oleva tilapäinen liikenneympyrä eli kiertoliittymä. Vanhemman lionin silmään tilanne näytti välillä kaaosmaiselta, kun seurasimme tilannetta kahtena aamu- ja iltapäivänä.

 

Lapset koettivat etsiä paikkaansa työmaa-aidoilla rajatussa liikenneympyrässä, jota kiersivät työmaan raskaat ajoneuvot, linja-auto, jakeluautot ja lapsia kouluun autolla tuovat vanhemmat. Toki hiljaisiakin aikoja tunnin mittaiseen päivystysvuoroon mahtui, mutta hetkittäin tilannetta voi kuvata suorastaan pelottavaksi. Kiertoliittymä vaatisikin selkeyttämistä, jotta edes aikuiset osaisivat hahmottaa sen ja liikkua siinä. 

 

Me yritämme herättää autoilijoiden huomion, jotta pienet lapset pääsevät turvallisesti koulun pihalle

 

Olimme koulujen alkaessa torstaina 11.8.2022 ja perjantaina 12.8.2022 avustamassa MLL Laajasalon organisoimaa suojatiepäivystystä. Tänä vuonna turvasimme lasten koulutietä sekä Laajasalon peruskoulun että Poikkilaakson ala-asteen läheisyydessä.

 

Suojatiepäivystyksen ideana on, että vapaaehtoiset koulutien turvaajat päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun. Liikenteenohjaukseen emme siis osallistu. Tavoitteena on saada autoilijat huomaamaan pienet koululaiset ja turvata näin koulutietä. Moni vanhempi päätti tulla lastensa mukana kävellen kouluun käsikädessä kulkien, mikä osaltaan auttoi kaaosmaisessa liikenteessä.

.

Kuljettajien on vaikea hahmottaa tilannetta kaaoksessa. Jotkut jalankulkijat oikaisevat myös ajoradan kautta liikenteen ollessa hiljaisempaa..
Kuljettajien on vaikea hahmottaa tilannetta kaaoks...
Suuret ajoneuvot kiertämässä ympyrää samanaikaisesti.
Suuret ajoneuvot kiertämässä ympyrää samanaikaises...
Maansiirtoautot ajavat työmaa-aidan aukosta lastauspaikalle. Ympyrää kiertävä henkilöauto oli ajaa samasta aukosta koska ajo Kuvernöörintielle on epäselvä.
Maansiirtoautot ajavat työmaa-aidan aukosta lastau...

Maansiirtoautot joutuvat käsittelemään kasettilavoja kirkon edustalla tilanpuutteen vuoksi.
Maansiirtoautot joutuvat käsittelemään kasettilavo...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin