Tänä vuonna Carousel kokoontui Italian Parmassa, ja mukana oli 56 vierasta kuudesta eri maasta. Parmalaiset isäntämme järjestivät viikonlopun täyteen vierailukohteita, jotka esittelivät paikallista kulttuuria ja huipputeknologiaa.
Perjantaina pääsimme tutustumaan kävellen Parman keskustaan ja kaupungintaloon.
Lauantaina suuntasimme bussilla Tecnovetrodecorin lasiliikkeeseen, jonka johtaja ja itsekin lion Sandro Squeri työntekijöineen johdatti meidät muun muassa laminoidun lasin valmistuksen saloihin. Saimme myös ensikosketuksen erikoiseen lasista valmistettuun viuluun, jolla maestro Cesare Caretta soitti myöhemmin illallisella.
Matkalla Dallaran kilpa-autojen kehityskeskukseen pysähdyimme tapaamaan nuoria urheilijoita Maniforti Futuran urheilukeskukseen, jossa Medesanon pormestari Michele Giovanelli kertoi kunnan toiminnasta.
Giampaolo Dallara (s. 1936) perusti Dallara Academy koulutus- ja näyttelykeskuksen ja tuotantotilat. Jo 1980-luvulta lähtien Dallara on ymmärtänyt komposiittimateriaalien käytön mahdollisuudet moottoriurheilussa. Tämä valmistustekniikka on metallista valmistettuja osia joustavampi ja halvempi ja sopii pienten sarjojen tuotantoon auto- ja ilmailualalla. Tutustuimme osien valmistamiseen nestealtaissa, mutta valokuvaaminen oli kielletty.
Näimme myös ajosimulaattorin, joka on keskeinen työkalu ajoneuvon dynamiikan tutkimuksessa. Simulaattori tarjoaa matemaattisten mallien kautta insinööreille, tiimeille ja kuljettajille mahdollisuuden testata autoa ennen sen valmistusta. Matemaattinen malli mahdollistaa auton säätämisen sekä karsintaa että kilpailua varten ottaen huomioon renkaiden kulumisen, radan ominaisuudet ja sääolosuhteet.
Sunnuntaina meillä oli vielä aamupäivällä retki labyrinttiin ja taidenäyttelyyn. Franco Maria Ricci (1937–2020) oli kustantaja, bibliofiili ja taiteen keräilijä. Tämä aatelisperheen jälkeläinen halusi luoda paikan, joka edustaisi ja eläisi häntä kauemmin. Projekti muotoutui pikkuhiljaa ja se merkitsi maailman suurimman labyrintin luomista, joka oli myös museo, kirjasto, vaihtuvien näyttelyiden paikka ja julkaisutyöpaja.
Lounaan jälkeen vieraat valmistautuivat kotiinlähtöön tai jäivät vielä viettämään omaa aikaa Italiaan.
Carousel lyhyesti
Kaikki alkoi Belgian Mechelenin ja Saksan Stuttgart Airportin klubien ajatuksesta vuonna 1996. Nämä kaksi klubia olivat jo olleet ystävyysklubeja, mutta halusivat laajentaa piiriään. Vähitellen mukaan ovat tulleet klubit Englannin Leedsistä, Alankomaiden Haarlemista, Ranskan Bourg-en-Bressestä ja Italian Parmasta. Ja toistaiseksi viimeisenä, vuonna 2009, Lions Club Helsinki/Revonsalmi.
Carousel-tapaaminen on täysin osallistujien itsensä maksama matka. Isäntäklubi saa kuitenkin perinteisesti jokaiselta vierailijaklubilta pienen lahjoituksen aktiviteettitililleen.
LC Parma Farnese käyttää muilta klubeilta saamaansa avustuksen seuraavasti:
1) Kuuro- ja puhevammaisten ihmisten polku tomaattien historialle omistetussa elintarvikemuseossa, joka sijaitsee Corte di Giarolassa, Collecchiossa lähellä Parmaa
2) Autismista kärsiville koululaisille ostetaan ohjelmistoja opettajien käyttämää augmentatiivista viestintää varten erityisopetuksen ylläpitämiseksi.
Carouselin suuri anti on verkostoituminen ja ajatusten vaihto eri maiden leijonien välillä. On hyödyllistä vaihtaa kokemuksia ja erityisen mielenkiintoista on kuulla eri klubien aktiviteeteista ja avustuskohteista. On myös hienoa päästä tutustumaan eri maihin nimenomaan leijonien opastamana.