Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Revonsalmi

Revonsalmen lionit turvaavat lasten koulutietä

Välillä liikenne rauhoittuu, mutta hetken kuluttua se voi ruuhkautua.Liikenne ruuhkautuu ajoittain kun autot jonottavat pääsyä Laajasalontielle.

 

 

Olemme koulujen alkaessa torstaina 10.8.2023 ja perjantaina 11.8.2023 avustamassa MLL Laajasalon organisoimaa suojatiepäivystystä. Tänäkin vuonna turvaamme pienten lasten koulutietä sekä Laajasalon peruskoulun että Poikkilaakson ala-asteen läheisyydessä.

 

Suojatiepäivystyksen ideana on, että vapaaehtoiset koulutien turvaajat päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun. Liikenteenohjaukseen emme siis osallistu. Tavoitteena on saada autoilijat huomaamaan pienet koululaiset ja turvata näin koulutietä. 

 

Pelottavia tilanteita

 

Laajasalon keskustassa oleva Yliskylän puistokadun ja Reposalmentien yhtymäkohdassa oleva liikenneympyrä eli kiertoliittymä on juuri ennen koulujen alkamista muutettu T-risteykseksi. Koulun puoleinen jalkakäytävä on samalla tilapäisesti poistettu. Vanhasta tottumuksesta alueella ei kannata ajaa eikä kävellä.

 

Osa liikennemerkeistä on peitetty, ja alue on edelleen aidattu työmaa-aidoin, joiden takaa pieni koululainen ei kunnolla näy. Autoilijan on vaikea hahmottaa kokonaisuutta, joten erityinen varovaisuus on tarpeen. Lapset lähestyvät suojatietä ajoittain runsaslukuisesti ja nauhamaisesti, niinpä autoilijan kannattaa varautua odottamaan pitkänkin tovin omaa vuoroaan.

 

Lapset koettavat etsiä paikkaansa työmaan raskaiden ajoneuvojen, linja-auton, jakeluautojen seassa, jota ryydittävät vielä lapsia kouluun tuovien vanhempien autot. 

 

Toki hiljaisiakin aikoja tunnin mittaiseen päivystysvuoroon mahtuu, mutta hetkittäin tilannetta voi kuvata suorastaan pelottavaksi. 

 

Laajasalon kadut ovat muutosten kourissa, joten vastaavia vaaranpaikkoja on muidenkin koulujen läheisyydessä.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin