Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Roihuvuori

LAULU VAPAUDELLE

On aina hauskaa kun törmää klubilaisiin ihan muissa kuvioissa kuin leijonissa. Viimeksi tällainen hauska juttu oli lauantaina marraskuun 4. päivänä 2017 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Lion Rainer oli siellä "viran" puolesta Kaaderilaulajissa laulamassa, mutta me muut, eli lady Helena, Kontturin pariskunta ja lion Pirkko olivat tulleet kuuntelemaan latvialaisten kuorojen esitystä.

Ziemelmeita oli latvialais-suomalainen iso kuoro ja Latvian kansalliskaartin Big Band toinen  esiintyjäkuoro.Tapahtuma oli näiden kuorojen  lahja satavuotiaalle Suomelle sekä vuonna 2018 vietettävän Latvian satavuotisjuhlavuoden alkusoitto.

Muutama poiminta ohjelmistosta: Maamme, Latvian kansallislaulu, Suomen Laulu, Jääkärin laulu, Tuonne taakse metsämaan. Latvialaisia kansanlauluja: Niitin kaksi niittyä, Varis huusi, varis rääkyi, Tulipunaruusu kasvoi,

Jääkärien marssi, Finlandia hymni.                                         Lady Helena,lion Rainer, pres. Liisa past presidentti

 

 

Sali oli täpötäynnä, tapahtuma oli ilmainen. Juhlasali on todella kaunis, kannattaa mennä, siellä on silloin tällöin konsertteja ym.

Oli mielenkiintoista kuulla näitä kuoroja, Big bandin osuus oli nopeatempoinen.

 

Konserttia tuki Jääkäripataljoona 27 perinneyhdistys ry ja Latvian ulkoasianministeriö.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin