Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Siltamäki

Alla japanilaisen kuun

Siltamäen Leijonat saivat lokakuun 2013 hallituksen kokoukseen vieraan kertomaan suunnitelmistaan lähteä seuraavana kesänä Japaniin Lions-järjestön nuorisovaihto-ohjelman kautta. Kaisa Mikkola kertoi kiinnostuneensa Japanista muutamaa vuotta aikaisemmin ja sen seurauksena hän oli aloittanut mm. japanin kielen opiskelun ja aikidon harrastamisen.

 

Siltamäen Leijonat päättivät lähteä mukaan tukemaan Kaisan osallistumista Lions-järjestön nuorisovaihto-ohjelmaan osallistumalla matkan kustannuksiin ja toimimalla lähettävänä klubina. Vastaavasti Kaisa lupasi tulla kertomaan klubille matkalla saamistaan kokemuksista. Lokakuun 2014 klubikouksessa saimmekin kuulla Kaisan mielenkiintoisen kertomuksen Japanista.

 

Kesävaihtarina Japanissa

 

Olin kesällä 2014 kuukauden kestävässä Lions-nuorisovaihdossa Japanissa. Asuin kahdessa eri isäntäperheessä Osakan lähistöllä ja osallistuin myös kansainväliselle nuorisoleirille, jolla kiersimme eri kaupungeissa katselemassa nähtävyyksiä. Matka oli todella upea ja unohtumaton kokemus!

 

Neljän viikon aikana ehdin nähdä ja kokea enemmän kuin olisin ikinä uskonut. Isäntäperheissä asuessani pääsin todella osaksi arkea ja yhteiskuntaa, ja opin myös paljon maan historiasta ja kulttuurista. Kulttuurierot näkyivät esimerkiksi paikallisen Lions-klubin kokouksessa: siellä istuttiin polvi-istunnassa lattialla, syötiin puikoilla ja juotiin sakea.

 

Matkalle mahtui lukemattomia muitakin mielenkiintoisia kokemuksia: istuin vesiputouksen alla, näin auringon laskevan riisipeltojen ylle, eksyin Kioton sokkeloisilla kujilla, opin syömään vesimelonia puikoilla, kiipesin vuorelle, vierailin temppelissä bambumetsän keskellä, koin sekä maanjärjestyksen että taifuunin ja toisinaan söin sushia aamupalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Myös japanintaitoni kehittyi sujuvaksi.

 

Parasta olivat kuitenkin ihanat, ystävälliset ja avoimet ihmiset, kuten isäntäperheeni, joiden kanssa pidän edelleen yhteyttä. Aion palata Japaniin niin pian kuin mahdollista! Suuri kiitos Siltamäen Lions-klubille kesävaihtoni tukemisesta.

 

Näin Kaisa tiivisti kokemuksiaan kertoessaan meille matkastaan Japaniin. Katsotaanpa vielä Kaisan valokuva-albumiin... ohessa Kaisan valitsemia kuvia matkaltaan.

 

Teksti ja kuvat: Kaisa Mikkola


Torii-portit merkitsevät pääsyä pyhiin paikkoihin, joita ovat esimerkiksi monet luonnonkauniit saaret ja vuoret sekä temppelit. Kuvassa torii-portti Miyajiman saaren edustalla.
Torii-portit merkitsevät pääsyä pyhiin paikkoihin,...
Asuin melko lähellä 2,7 miljoonan asukkaan suurkaupunki Osakaa. 60 kilometrin säteellä Osakasta asuu 17 miljoonaa ihmistä.
Asuin melko lähellä 2,7 miljoonan asukkaan suurkau...
Kiotossa on säilynyt palanen samuraiajan Japania.
Kiotossa on säilynyt palanen samuraiajan Japania.

Himeji Minami Lions Clubin jäseniä. Alarivissä oikealla on hostperheeni isä.
Himeji Minami Lions Clubin jäseniä. Alarivissä oik...
Kioton Kultainen paviljonki on yksi Japanin kuuluisimpia nähtävyyksiä.
Kioton Kultainen paviljonki on yksi Japanin kuului...
Kansainvälisellä Lions-nuorisoleirillä kävimme mm. Japanin Universal Studiosilla.
Kansainvälisellä Lions-nuorisoleirillä kävimme mm...

Himeji Minami Lions Clubin kokous.
Himeji Minami Lions Clubin kokous.
Osakan Tenjin-festivaali jokilaivoineen oli yksi matkan upeimpia kokemuksia.
Osakan Tenjin-festivaali jokilaivoineen oli yksi m...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin