Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-L

FI03 2113 1800 0036 99

Lions Club Kuusamo

AJANKOHTAISTA

LC Kuusamo talkoilemassa K-Market Kuusamossa

LC Kuusamon 1.varapresidentti Jaakko Iso-Möttönen yhdessä vaimonsa Sanna Iso-Möttösen kanssa palasi joulukuussa 2022 kauppiasuralle, tällä kertaa K-Market Kuusamoon. Tammikuun 13. päivä 2023 he juhlistivat alkanutta kauppiastaivaltaan tarjoamalla pullakahvit ja grillimakkaraa. Kahvittelun ja makkaranpaiston toteutti onnistuneesti LC Kuusamo.

Jukka Leskelä täytti 90 vuotta

Jukka Leskelä täytti tämän vuoden ensimmäisenä päivänä 90 vuotta. Jukkaa kävi onnittelemassa LC Kuusamon presidentti Keijo Pesonen. Kuvassa vasemmalla Jukan vaimo Elli Leskelä.

Lauri Leskelä on kuollut

LC Kuusamon pitkäaikainen jäsen Lauri Leskelä on kuollut 81 vuoden iässä. Hänet siunattiin haudan lepoon 14.1.2023. Lämmin osanotto Laurin omaisille.

Hyväntekeväisyyskonsertti 2022

LC Kuusamo järjesti hyväntekeväisyyskonsertin Kuusamon kirkossa yhdessä kuorojen ja seurakunnan kanssa. Jouluksi saatiin kerättyä mukava 2 000 euron summa vähävaraisten perheiden tukemiseksi.

Pikkujoulut 2.12.2022

LC Kuusamo järjesti perinteiset klubilaisten ja puolisoiden pikkujoulut Oivangin Lomakartanossa 2.12.2022. Luvassa oli mukavaa seuraa, joululahjoja, joulupukki ja musiikkiesityksiä.


Oijusluoman partiomajan sähköistäminen ja käyttöönottojuhla

LC Kuusamon aktiivisimmat ja ahkerimmat jäsenet ahersivat kesän 2022 OIjusluomalla partiolaisten majan ehostustöissä. Majalle hankittiin ja asennettiin aurinkopaneelisähköt akkuineen sekä rakennettiin ehostettiin paljon muutakin. Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen kävi vihkimässä partiolaisten majan "uuteen käyttöön" 24.9.2022. Pitkostalkoot

Tauno Korpela järjesti talkoot mökillään syksyllä 2022. Talkoolaiset pääsivät tekemään pitkoksia Tanen mökille.Kengänpotkaisun MM-kisat Kuusamossa 2.7.2022

LC Kuusamo järjesti Kengänpotkaisun MM-kilpailut 2.7.2022 Kuusamossa. Tapahtuma järjestettiin Talonpöytä Festien osatapahtumana Osallistujia oli runsaasti ja useita maailmanennätyksiäkin nähtiin.LC Kuusamon kauden 2021-22 tapahtumia

LC Kuusamon toimintavuoden 2021-22 tapahtumia ovat olleet mm. liippojen myynti Valma Lämsälle ja Kovasin Oy:lle, Lauri Laskelä 80 vuotta, lyhtykirkko, piirikuvernöörin vierailu, Taunon puutalkoot ja Jouko Niikkonen 70 vuotta.

LC Kuusamosta edustus piirihallituksessa Autissa

Ritarinkilpi LC Kuusamon haltuun Posiolta! 

LC Kuusamo kävi ryöstämässä kilven Posiolta 4.9.2020. Pieni neljän hengen ryhmä (Veli (kuvassa oikealla), Marjatta, Tauno ja Kimmo) riitti tällä kertaa kilvenryöstöön. Kilpi on siis ensi kuun klubikokouksessa ryöstettävänä Kuusamossa.Presidenttien vallanvaihto ja Sauli 80v

Vesa Kuosku luovuttaa 1.9.2020 Veli Pohjoselle puheenjohtajan nuijan ja muut vuoden verran kierrossa olleet tavarat. Sauli Iso-Möttöstä muistettiin 80-vuotispäivän johdosta.


Kengänpotkaisun MM-esikisat 27.6.2020

Kuusamossa on kuutena aiempana peräkkäisenä kesänä järjestetty Venetsialaiset-tapahtuman yhteydessä kengänpotkaisun MM-kisat. Kilpailun kehittäjänä on ollut Olli Ranua ja kilpailun organisoinnista on vastannut LC-Kuusamo. Potkaisuista peritään pieni maksu, joka tilitetään hyväntekeväisyyteen. Sekä eri-ikäisille naisille että miehille on omat sarjat, joista kaikista ylläpidetään myös maailmanennätyslistaa.

 

Tänä kesänä päätettiin järjestää Kelanrannan Puistopiknikin yhteyteen Kengänpotkaisun MM-esikisat. Ilma oli aurinkoinen ja joka potkaisijalle löytyi sopiva tuulirako. Jos varsinaisia MM-kisoja ei syyskesällä voida järjestää, esikisojen eri sarjojen voittajat jäävät arkistoihin maailmanmestareina. Tänä vuonna ei syntynyt uusia maailmanennätyksiä, mutta miesten sarjassa päästiin aika lähelle sitä. Tuloksena oli myös 100 euroa hyväntekeväisyyteen, jonka kohteeksi tänä vuonna päätettiin nuorten NOSE.

 

Kengänpotkaisun MM-esikisojen voittajat sarjoittain:

 

Tytöt 9 v ja alle                Jun Partanen                   10,95 m

Tytöt 10-16 v                    Tiina Pesonen                 16,25 m

Pojat 9 v ja alle                Aleksi Okkeri                    10,35 m

Pojat 10-16 v                    Joona Heikkinen             10,00 m

Naiset 17-59 v                  Jenny Heikkinen              13,92 m

Naiset 60 v-                      Ei osallistujia

Miehet 17-59 v                 Pekka Riihiaho                21,80 m

Miehet 60 v-                      Aimo Ervasti                     10,83 m

 

LC-Kuusamo kiittää osallistujia ja yleisöä. Tervetuloa kisaamaan taas!

Kuusamon klubien välinen keilakisa


Perinteinen Kuusamon klubien välinen keilakisa järjestettiin 11.3.2020. LC Kuusamolle ei tullut mainittavaa menestystä. Yhteiskilpailusta pronssia, kun mukana oli kolme osallistujaa :)

Pikkujoulut 2019

 

 

Klubin pikkujoulussa 14.12.2019 saatiin seurata tankotanssia, kuulla hyvää musiikkia sekä nauttia lion Jarin ja avustajien loihtimista jouluruuista. Myös Joulupukki vieraili ja otti presidentin "puhutteluun".

 

Hyväntekeväisyyskonsertti

Perinteinen hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin 8.12.2019 Kuusamon kirkossa. Kuusamon seurakunnalle tilitettiin konsertin tuottona 2 000 euroa jaettavaksi vähävaraisille perheille.

 

1. varapiirikuvernööri puolisoineen Kuusamossa

Presidentti Vesa Kuosku luovutti klubin viirin kuukausikokouksessa 5.11.2019 vierailleelle 1. varapiirikuvernööri Arto Harju-Autille ja puoliso lion Astalle. Taustalla klubimme perustamiskirja.


Perinteiset Kengänpotkaisun MM-kisat

LC Kuusamo järjesti jo kuudetta kertaa perinteiset kengänpotkaisun MM-kilpailut. Tällä kertaa paikkana oli Kelan ranta ja tapahtumana 31.8.2019 pidetty yhdistetty Venetsialaiset ja katuruokamarkkinat. Porukkaa oli paikalla mukavasti ja myös lahjoitusrahastoa saatiin kartutettua. Sääkin suosi loppukesän tapahtumaa!

Lionit kattotalkoissa

Heinäkuussa LC Kuusamon lionit Tauno ja Kimmo urakoivat kattotalkoissa. Lämmintä riitti!

 

Virkailijoiden vaihtokokous

LC Kuusamon virkailijoiden vaihtokokous pidettiin Ravintola Talonpöydässä 18.5.2019. Paikalla oli runsaasti lioneja ja heidän puolisojaan. Myös ohjelma oli runsas.

 

Jouko Käkelästä uusi jäsen LC Kuusamoon

Huhtikuun klubikokouksessa 2.4. klubiin otettiin uudeksi jäseneksi Jouko Käkelä, Jouko Tauriaisen toimiessa kummina.

 

Sotiemme Veteraanit -keräys

Pääsiäislauantaina 20.4. LC Kuusamo osallistui Sotiemme Veteraanit -keräyksen suorittamiseen Kuusamon Citymarketissa. Keräystä suorittamassa olivat Marjatta, Kimmo, Sauli, Veli, Timo ja Tauno.

 

Kuusamon lions-clubien ulkoilutapahtuma

Kuusamon lionsclubien yhteinen ulkoilutapahtuma pidettiin huhtikuun alussa Teletappimäellä.

 

 

Yritysvierailu Coronariaan

LC Kuusamon maaliskuun klubikokous pidettiin Coronaria / Fysio-Kuusamossa. Yritysesittelyyn kuului paitsi lyhyt luento yrityksestä, myös kierros yrityksen tiloissa. Kiitos myös tarjoilusta!

 

Uusi klubikokouspaikka on Ravintola Talonpöytä

LC Kuusamo joutui etsimään uuden klubikokouspaikan lopetetun Ravintola Hotkun tilalle. Lion Mika Määtän osaomistama Ravintola Talonpöytä osoitteessa Joukamontie 30 veti selvittelyssä kirkkaasti pisimmän korren. Talonpöytä rakensi ravintolan yhteyteen Palluuperä-kabinetin, joten nyt tiloissa on hyvä kokoustaa.

 

Klubin viimeinen pikkujoulu Ravintola Hotkussa

LC Kuusamo vietti vuoden 2018 pikkujoulua Ravintola Hotkussa 14.12. Hotku suljetaan lopullisesti vuoden 2019 alussa, joten tämän jälkeen klubin täytyy etsiä paitsi pikkujoululle, myös klubikokouksille uusi paikka. Hotkun Ollin Baari -kyltti löysi onnellisen omistajan yhden klubilaisen kotoa :)


Klubivierailu Baronalla

LC Kuusamo vieraili 6.11.2018 Kuusamon Baronalla. Yritys kertoi paitsi Kuusamon yksiköstä, myös koko konsernin historiasta ja nykytilasta - mukaan lukien ulkomailla työskentelymahdollisuudesta.


Kauden 2018-19 ensimmäinen klubikokous

LC Kuusamon kauden 2018-19 ensimmäinen klubikokous pidettiin 4.9. Piirin ensimmäinen varapiirikuvernööri Raimo Torvela kertoi perheestään, lions -toiminnastaan ja piirihallituksen kokouksesta 1.9.2018. Torvelan mukaan jäsenistön määrään tulee kiinnittää edelleen huomiota, piirin tavoitteena on saada 90 uutta jäsentä ja naisten osuus on tarkoitus saada n. 30 prosenttiin. Kaikki piirikuvernöörit kiertävät eri klubeissa tänä kautena. Klubien tulisi myös nimetä jäsen-, koulutus- ja palvelujohtaja. Punaisen Sulan varoja voivat klubit hakea 31.10.2018 mennessä.

 

Vuoden 2018 Kengänpotkaisun MM-kisat

LC Kuusamon avasi kauden 2018-19 totutusti Kengänpotkaisun MM-kilpailuilla Venetsialaisten yhteydessä. Kelioli sateinen joten osallistujia oli aiempia vuosia vähemmän. Näkyvyyttä Lionsit saivat kuitenkin mukavasti.

Maailmanmestaruudet menivät tällä kertaa seuraaville: pojat 0-9v Petja Keränen, tytöt 10-16v Roosa Karjalainen, naiset 17-59v Heli Määttä, miehet 17-59v Pertti Kilpijärvi, naiset 60+v Pirjo Pitkänen ja miehet 60+v Sorjo Teeriniemi.

 

Veliltä globaali hiilinieluidea lioneille!

LC Kuusamon huhtikuun 2018 klubikokouksessa Veli Pohjonen piti esitelmän ilmastometsien teemasta.  Mukana oli myös LC Kuusamo / Ruka. Veli Pohjosen mielestä fossiilisten ainesten käytön rajoituksilla, hiilidioksidin päästökaupalla tai kansainvälisillä ilmastosopimuksilla voidaan vain hidastaa ilmaston lämpenemistä tai parhaassa tapauksessa pysäyttää se nykytasolleen. Velillä onkin käänteentekevä idea kuinka metsien kasvua voitaisiin lisätä tukemalla kehitysmaiden metsien viljelijöitä metsien eli hiilinielujen kasvusta! Lionit voisivatkin globaalisti ottaa käytännöllisen idean käyttöönsä, samaan tapaan kuin esimerkiksi kummilapsitoiminnan.

 

Veteraanikeräys 2018

LC Kuusamosta veteraanikeräykseen osallistuivat Citymarketissa Kimmo, Timo, Keijo, Pauli, Marjatta, Jaakko sekä kuvassa vasemmalta Sauli, Veli ja Jukka.


Lohkon keilaturnaus

Lohkon keilaturnaus pidettiin 14.3. Osallistujia oli yhteensä kymmenen kolmesta eri klubista. Paras joukkue oli LC Kuusamo / Ruka kolmen osallistujan yhteistuloksella 797, toinen LC Kuusamo 763 ja kolmas LC Kuusamo / Pohjanakat 461. Henkilökohtaisten parhaat olivat 1. Olli Jurmu 300, 2. Unto Turunen 298 ja 3. Veikko Veteläinen 278.

 

Veli Pohjonen 70 vuotta

LC Kuusamon maaliskuun 2018 klubikokouksessa Veli Pohjosta onniteltiin 70-vuotispäivän johdosta. Muistoksi juhlapäivästään hän sai klubin viirin presidentti Mika Määtältä.


LC Kuusamo voitti lentopallossa sekä Rukan että Kitkan

Lohkon lentopallomestaruuksista pelattiin 21.1. Mukana olivat LC Kuusamo / Ruka ja LC Kuusamo / Kitka. Koska LC Kuusamon lentopallojoukkue sisälsi vain neljä pelaajaa, se lainasi ensimmäiseen otteluun Kitkaa vastaan yhden ja toiseen otteluun Rukaa vastaan kaksi pelaajaa. Tämän vuoksi LC Kuusamo pelasi turnauksen ulkopuolella. LC Kuusamo voitti sekä KItkan että Rukan suoraan 2 - 0. Voitot ovat olleet LC Kuusamolle harvinaista herkkua, mutta kuten sanottu, lainapelaajien vuoksi turnauksessa tuli kolmas sija. Ainoassa merkityksellisessä ottelussa Ruka voitti Kitkan 2 - 0 ja vei mestaruuspokaalin.

 

Jukka Leskelää muistettiin vuoden 2018 ensimmäisessä klubikokouksessa

LC Kuusamon vuoden 2018 ensimmäisessä klubikokouksessa muistettiin viirillä 85 vuotta täyttänyttä Jukka Leskelää. Viirin ojentaa vasemmalla kädellä vauhdittaen 2. varapresidentti Vesa Kuosku.

Pikkujoulut 2017

LC Kuusamon pikkujoulut pidettiin 9.12. Ravintola Talonpöydässä. Ohjelmassa oli maittavaa ruokaa, musiikkiesityksiä, joulupukki, arvontaa ja kilpailuja.
Marraskuun klubikokous

Piirikuvernööri Eino Majava puolisoineen vieraili LC Kuusamon klubikokouksessa 7.11.2017.


Valumuottien purkutalkoot

Kimmo Mustonen järjesti talkoot kotonaan, johon osallistui Jari ja poikansa Tuomas sekä Veli. Kimmon pihamaalla oltiin 2.9.2017 autokatoksen ja varastojen valumuottien purkutalkoissa.

Lokakuun klubikokous

LC Kuusamon vuosikokous pidettiin lokakuun klubikokouksen yhteydessä. Kokouksessa myös palkittiin ja oli vieraita sekä etelästä että idästä!

 

Kausi liikkeelle Kengänpotkaisun MM-kisoilla!

LC Kuusamon perinteinen Kengänpotkaisun MM-kisa avasi Kuusamon Venetsialaisten yhteydessä 26.8. uuden Lions kauden 2017-18. Mukana oli epävakaasta säästä huolimatta runsaasti osallistujia ja kengänpotkaisuja saatiinkin reilun kolmen tunnin aikana yhteensä noin 150. Maailmanennätykset kohenivat useassa sarjassa!

Kiitos Kuusamon Korulle ja Kellolle MM-mitaleista!


Hallituksen vaihtokokous

LC Kuusamon hallituksenvaihtokokous pidettiin Kuusamo Opistolla 13.5.2017. Nilon teatteriryhmä esitti kokouksessa  "Näytön paikka" esityksen ja Tuomas Jaakkonen soitti kitaraa. Yhteislaulua säestivät Heikki Rasi ja Veli Pohjonen. Leo Kotipalo kertoi Japanin nuorisoleiristä ja luovutti viirejä (ylin kuva). Presidentti Pauli Miettinen palkitsi kauden aikana ansioituneita, mm. Joululehti -toimikunnan (keskikuva). LC Posio kävi ryöstämässä muutama päivä aiemmin Kuusamoon ryöstetyn kilven (alin kuva).

 

Kilpi ryöstettiin takaisin Kuusamoon!

Tauno, Veli ja Kimmo kävivät hakemassa kilven LC Kemi / Merihelmiltä 10.5.2017. Kilpi on ryöstettävissä meiltä vaihtokokouksessa lauantaina 13.5.2017 klo 18 Kuusamo Opistolla.

Quest-koulutetut klubikokouksessa

Topi Kemppainen ja Tuomas Runnakko kertoivat huhtikuun klubikokoukselle Quest –koulutuksen hyödyntämisestä oman etsivän nuorisotyön apuna.

 

Veteraanikeräys kevät 2017

Pääsiäislauantaina 15.4.2017 järjestettiin "Sotiemme veteraanit 2017" -keräys jossa myös LC Kuusamo oli luonnollisesti mukana!

 

Lohkon keilakisat 2017

Lohkon keilakilpailut pidettiin 5.4.2017. Joukkuekisan voitto tuli meille, joten samalla myös ensi vuoden järjestelyvastuu.

Yksilökisan tulokset:

1. Alpo Leinonen Kitka 178

2. Olli Jurmu Ruka 160

3. Jouko Tauriainen Kuusamo 155

4. Kimmo Mustonen Kuusamo 136

5. Tapio Selkälä Ruka 95

6. Pirjo Selkälä Pohjanakat 92

7. Maria Hahtola Pohjanakat 84

Joukkuekisan tulokset:

1 Kuusamo 291 / 517 (parhaat sarjat / kaikki sarjat)

2 Ruka 255 / 449

3 Pohjanakat 176 / 299

 

Hyväntekeväisyyskonsertti 11.3.2017

Anne Mattilan tähdittämä hyväntekeväisyyskonsertti pidettiin 11.3.2017. LC Kuusamo, LC Kuusamo/Ruka ja LC Kuusamo/Kitka järjestivät konsertin yhteistuumin. Kuvassa LC Kuusamon presidentti Pauli Miettinen ojentaa kukkia Annelle.

 

Ryöstö helmikuun klubikokouksessa!

LC Kuusamon joulukuussa itselleen Torniosta ryöstämä kilpi tultiin ryöstämään LC Kuusamo / Rukan toimesta. Koska muita ryöstäjiä ei paikalle ilmaantunut, kilpi pysyi edelleen Kuusamossa mutta siirtyi toisen klubin hallintaan. Kuvassa vasemmalla LC Kuusamon presidentti Pauli Miettinen ja oikealla LC Kuusamo / Rukan presidentti Jukka Rautakorpi.

 

Lohkon lentopallomestaruusturnaus 2017

Kuusamon klubien välinen lohkon lentopallomestaruusturnaus pidettiin 8.1.2017. Mukana olivat Kuusamo, Kitka ja Ruka. Tulokset:

Kuusamo - Kitka 1 - 2

Kuusamo - Ruka 0 - 2

Kitka - Ruka 0 - 2.

Voittajaksi selviytyi siis Ruka, toinen oli Kitka ja pronssia vei LC Kuusamo.

Hyväntekeväisyyskonsertti 2016

Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa 11.12.2016 Kuusamon kuorojen ja LC Kuusamon järjestämän hyväntekeväisyyskonsertin tuotto oli 2300,35 €. Konsertti oli jo 48. konsertti, jonka tuotto lyhentämättömänä käytetään kuusamolaisten vähävaraisten perheiden jouluiloksi. Lämmin kiitos kaikille konserttiin osallistuneille, kuoroille, kuorojen johtajille, Kuusamon seurakunnalle sekä konserttia tukeneille Citymarket Kuusamolle ja Koillissanomille!

 

Punainen Sulka -keräys

LC Kuusamo suoritti Punaisen Sulan keräyksen. Tulos oli mukavat lähes 200 euroa hyväntekeväisyyteen. Kerääjinä olivat Kimmo, Pauli, Jari poikansa kanssa, Jouko sekä Markku.


Ritarinkilpi LC Kuusamolle!

Pieni, mutta sitä sisukkaampi iskujoukko (Tauno, Jouni K. ja Kimmo) ajeli eilen eri puolelta Pohjois-Pohjanmaata Nuuskakairaan ja suoritti onnistuneen Arne Ritari -kilven ryöstön LC Tornio Rajalta. Tämä tarkoittaa, että seuraavassa klubikokouksessamme tiistaina 3.1.2017 saattaa olla innokkaita ryöstelijöitä muista L -piirin klubeista.


Pikkujoulut 2016

Lauantaina 3.12.2016 pidettiin LC Kuusamon pikkujoulut Oivangin Lomakartanossa. Paikalla oli yhteensä 30 leijonaa ja puolisoa. Musisointi oli ammattilaisten toimesta erittäin laadukasta!

Piirikuvernööri lokakuun klubikokouksessa

LC Kuusamon lokakuun klubikokouksen vieraana olivat Simosta piirikuvernööri Markku Kylmälä puolisonsa Raijan kanssa. Kuvassa LC Kuusamon presidentti Pauli Miettinen ojentaa klubin standaarin piirikuvernöörille.

 

Kauden 2016-17 ensimmäinen klubikokous

 

LC Kuusamon toimintakauden 2016-17 ensimmäisessä klubikokouksessa palkittiin monia lioneita ansiokkaasta toiminnasta. Kuvassa vasemmalla näkyvää Marjatta Hinkkalaa lisäksi myös merkkipävän johdosta. Oikealla presidentti Pauli Miettinen ja keskellä PDG Timo Allenius.Kengänpotkaisun MM-kilpailut 2016

LC Kuusamo järjesti 27.8.2016 kolmannet Kengänpotkaisun MM-kilpailut. Keli ei suosinut, mutta kenkä lensi tästäkin huolimatta kahdessa ja puolessa tunnissa yli 200 kertaa.

Tulokset:

TYTÖT 0-9 VUOTTA

 

1. Sini Haataja 7.93 m

2. Senja Pesonen 5.85 m

 

POJAT 0-9 VUOTTA

 

1. Aatu Pesonen 15.53 m

2. Veeti Lämsä 4.40 m

 

TYTÖT 10-16 VUOTTA

 

1. Annastiina Oikarinen 15.35 m

2. Roosa Karjalainen 12.63 m

3. Pinja Karjalainen 10.90 m

 

POJAT 10-16 VUOTTA

 

1. Jesse Tyni 18.90 m

2. Leevi Haapakoski 17.38 m

3. Hermanni Kangas 14.18 m

 

NAISET 17-59 VUOTTA

 

1. Jonna Pesonen 16.80 m (ME)

2. Jaana Hyrkäs 15.68 m

3. Sanna Kantola-Tyni 14.45 m  

 

MIEHET 17-59 VUOTTA

 

1. Olli Tyni 22.35 m

2. Pertti Kilpijärvi 20.86 m  

3. Hannu Väisänen 19.65 m

 

NAISET YLI 60 VUOTTA

 

1. Aila Nissinen 8.85 m

2. Sirkka Suorajärvi 6.10 m

 

MIEHET YLI 60 VUOTTA

 

1. Reijo Säkkinen 17.23 m

2. Teppo Pesonen 13.97 m  

3. Teuvo Haataja 13.16 m


Lahjoitus NoSe ry:lle

LC Kuusamon edustajat presidentti Martti Välitalo ja rahastonhoitaja Jari Jaakkonen luovuttamassa klubin lahjoitusta NoSe ry:lle 31.5.2016.

 

 

 

Hallitustenvaihtokokous

Hallituksenvaihtokokous pidettiin 14.5.2016 Kuusamo-Opistolla. Paikalla oli noin 30 lionia  ja puolisoa. Iltaa vietettiin hyvän ruuan, arpajaisten, musiikin, palkitsemisten ja seurustelun merkeissä. Eveliina Kallunki, Matilda Polojärvi ja Essi Määttä saivat stipendit ja esiintyivät kokouksessa (yläkuva). Presidentit vaihtoivat vallan välineitä, tällä kertaa vain tuoppi ja sen ohje olivat mukana (alakuva). Lohkon pilkkikisat 2016

Lohkon pilkkikisat pidettiin Tatangilla 11.4.2016 mukavassa pilkkikelissä ja kohtuu hyvällä kalan otilla. Kalastusaika oli 18.00 - 20.00.

Tulokset:
Naiset
1. Sinikka Siikaluoma LC Kitka 2 496 g

Miehet
1. Jouko Tauriainen LC Kuusamo 6 857 g
2. Tapio Leväniemi LC Kitka 6 107 g
3. Reijo Palosaari LC Kuusamo 5 602 g
4. Sauli Iso-Möttönen LC Kuusamo 3 683 g
5. Jaakko Iso-Möttönen LC Kuusamo 2 689 g
6. Jarmo Moilanen LC Kuusamo 2 431 g
7. Jouko Niikkonen LC Kuusamo 1 704 g

Joukkuekilpailu
1. LC Kuusamo, Jouko Tauriainen, Reijo Palosaari ja Sauli Iso-Möttönen 16 142 g
2. LC Kitka, Sinikka Siikaluoma ja Tapio Leväniemi  8 603 g
3. LC Kuusamo, Jaakko Iso-Möttönen, Jarmo Moilanen ja Jouko Niikkonen 6 824 g

Veteraanikeräys 2016

Veteraanikeräystä olivat Citymarketissa suorittamassa klubistamme presidentti Martti (yläkuva), Marjatta (alakuva), Timo, Keijo, Jouni O ja Kimmo.

Lohkon keilamestaruuskilpailut

Keskiviikkona 16.3.2016 käytiin Kuusamon keilahallilla tiukka taistelu keilailumestaruudesta. Osallistujia oli kolmesta klubista ja yksi perheen jäsen. Kilpailussa keilattiin kolme sarjaa, joista tuloksiin otettiin kaksi parasta.

Henkilökohtaisen kilpailun voitti Veikko Veteläinen tuloksella 317, toiseksi tuli Olli Jurmu tuloksella 316 ja kolmanneksi tuli Alpo Leinonen tuloksella 284.

Klubien välisen kilpailun voitti LC Kuusamo/Ruka tuloksella 633, toiseksi tuli LC Kuusamo/Kitka tuloksella 520 ja kolmanneksi LC Kuusamo tuloksella 469.

 

 

Lohkon ammuntamestaruuskisat

Klubille tuli palkintoja, kun Jouko Niikkonen (toinen vas.) oli yhteiskisan toinen ja Jarmo Moilanen (ensimmäinen vas.) pistoolin paras.

Maaliskuun 2016 klubikokouksessa muistamisia

Presidentti Martti Välitalo (alakuva oik.) luovutti Timo Alleniukselle chevronin ja läsnäolopalkinnon 40 vuotta kestäneestä 100% -toiminnasta. Kimmo Mustonen (yläkuva vas.) sai läsnäolopalkinnon 30 vuotta kestäneestä 100% -toiminnasta. Lisäksi luovutettiin 100% merkit viime kauden toiminnasta läsnäolleille (Timo, Sauli, Jukka, Kimmo, Jouko N., Keijo, Reijo Pe., Olli). Lisäksi "100 prosenttisia" olivat Marjatta, Jaakko ja Tauno.


Joulukonsertti 2015

Sunnuntaina 13.12.2015 pidettiin kuusamolaisten kuorojen ja LC Kuusamon 47. kerran järjestämä joulukonsertti, joka veti kirkon täyteen joululaulujen ystäviä. Konsertin tuotto, joka ohjattiin lyhentämättömänä paikkakunnan vähävaraisten jouluiloksi, oli yli 2100 euroa.

Puunkaatotalkoot

Tauno Korpela järjesti maillaan puunkaatotalkoot lauantaina 14.11.2015. Paikalla oli viisi klubimme leijonaa, kaataen ja pinoten puita hienosti hoidettujen kahvitusten ja lounaan lomassa. Lopuksi jokainen mukana ollut sai vielä mukaansa kasan puita.

 

Nenäpäivä 6.11.2015

LC Kuusamo osallistui 6.11.2015 Nenäpäivään suorittamalla lipaskeräyksen klo 15-19 Kuusamon Citymarketissa.

Unto Turuselle I ruusukkeen ansiomerkki

Marraskuun klubikokouksessa luovutettiin Unto Turuselle viime kauden piirikuvernöörin myöntämä I ruusukkeen ansiomerkki. Merkkiä laittaa kiinni LC Kuusamon presidentti Martti Välitalo. Vierestä seuraa DG Kauko Niemelä.

 

Kodanpurkutalkoot 10.-11.10.2015 

LC Kuusamo ahersi viime viikonloppuna kodan purkutalkoissa. Kota saatiin yhteistyössä purettua maan tasalle vaikka työmaa olikin tällä kertaa varsin vaativa. 

Hyvän Päivä 8.10.2015

Lions-liiton lanseeraamaa Hyvän Päivää vietettiin 8.10.2015. Päivä yhdistyi Kuusamossa vietettyyn Vanhusten viikkoon, minkä tiimoilta LC Pohjanakkojen ja LC Kuusamon jäsenet avustivat Porkkatörmän asukkaita urheilukentälle ja takaisin sekä siellä toteutetuilla liikuntarasteilla.

Kauden 2015-16 ensimmäinen klubikokous

LC Kuusamo kokoontui ensimmäiseen klubikokoukseensa 1.9.2015 Kainuun ammattiopiston  Kuusamon toimipisteessä. Siellä koulutusjohtaja Anne Koski-Heikkinen esitteli oppilaitoksen toimintaa ja näkymiä. Uudet, klubin nimellä varustetut huomioliivit  olivat saapuneet ja niitä esitteli Tauno Korpela.

 Kausi 2015-16 avattu Kengänpotkaisun MM-kilpailuilla

LC Kuusamon kausi 2015-16 avattiin lauantaina 29.8. Kengänpotkaisun MM-kilpailuilla. Kilpailupotkaisuja tuli noin 300.

 

 

TULOKSET:

 

Tytöt 0-9v

 1. Roosa Karjalainen 10,92m

 2. Aada Hiivala 10,25m

 3. Viivi Skog 8,88m

Pojat 0-9v

 1. Otto Karjalainen 17,90m

 2. Rasmus Ranua 14,80m

 3. Hermanni Kangas 14,00m

Tytöt 10-16v

 1. Ilona Ranua 16,14m

 2. Minna Leinonen 15,89m

 3. Annastiina Oikarinen 15,32m

Pojat 10-16v

 1. Jaakko Meriläinen 19,20m

 2. Jesse Tyni 17,88m

 3. Eelis Karjalainen 15,20m

Naiset 17-59v

 1. Jaana Hyrkäs 14,95m

 2. Sanna Kantola-Tyni 14,20m

 3. Hilla Korpela 13,40m

Miehet 17-59v

 1. Pertti Kilpijärvi 23,42m

 2. Ossi Määttä 20,58m

 3. Jari Ollila 19,27m

Naiset 60v-

 1. Kerttu Käkelä 15,00m

 2. Eeva Korva 9,30m

 3. Aila Nissinen 9,12m

Miehet 60v-

 1. Teppo Pesonen 17,85m

 2. Teuvo Haataja 14,34m

 3. Mauno Tuunainen 14,33m

 

Hallitustenvaihtokokous 16.5.2015

LC Kuusamon kauden 14-15 päätöstapahtuma hallitustenvaihtokokous sujui juhlavissa mutta rennoissa merkeissä Osuuspankin majalla. Ohjelmassa oli normaaliin vaihtokokoukseen verrattuna sen verran "painavia" muistamisia, joten pukukoodina oli poikkeuksellisesti tumma puku.

Sauli Iso-Möttönen lyötiin tilaisuudessa PDG Matti Mälkiän toimesta Lions-ritariksi nro 1608. Lisäksi Jukka Leskelä vastaanotti arvostetun Melvin Jones -jäsenyyden. Jouko Niikkonen sai Medal of Merit -ansiomerkin ja Tauno Korpela I ruusukkeen ansiomerkin.

Presidentti palkitsi myös erikseen seuraavat kauden aikana ansioituneet: Kimmo Mustonen, Keijo Pesonen, Tauno Korpela, Jaakko Iso-Möttönen, Sauli Iso-Möttönen, Timo Allenius, Marko Pudas, Marjatta Hinkkala, Jouko Tauriainen, Ari Maaninka, Martti Välitalo, Jouko Niikkonen ja Veli Pohjonen.

Presidentti kiittää kaikkia hienosta kaudesta ja upeasta tuesta! Kiitos!

 

Kuvassa vasemmalta "lyöjä" PDG Matti Mälkiä, Ritari nro 1608 Sauli Iso-Möttönen, Annukka Iso-Möttönen ja Jaakko Iso-Möttönen.

 

Kuvassa oikealta Melvin Jones -jäsen Jukka Leskelä, Elli Leskelä ja LC Kuusamon presidentti Olli Ranua.

 

Ilta sujui hienosti keittiömestari Jarmo Pitkäsen loihtimien ruokien, laadukkaan ohjelman sekä pienen kisailun sekä seurustelun merkeissä. Kuvassa Pyry Niikkonen soittaa kitaraa.

Veteraanien ja vanhusten ulkoilutus

LC Kuusamo sekä LC Kuusamo/Ruka ja LC Kuusamo/Pohjanakat järjestivät 18.4. veteraaneille ja Porkkapirtin vanhuksille lämminhenkisen ulkoilutustapahtuman. Kankean alun jälkeen ulos "uskaltautui" yhteensä peräti noin 20 vanhusta juomaan kahvia, nauttimaan munkkia ja kuuntelemaan Velin ansiokasta haitarin soittoa. Kunnostautuivatpa muutamat peräti laulamaan Velin soiton säestyksellä! Ja uhkarohkeimmat kävivät kävelemässä peräti Pappilan pelloilla asti. Tapahtuma oli sen verran onnistunut, että se päätettiin samoin tein järjestää seuraavan kerran jo ensi kuussa. Ja uuden kauden koittaessa jälleen syyskuussa. Kiitos Raija reippaasta otteesta sekä Timo, Outi, Pauli, Veli, Martti, Tauno, Unto, Marko L ja Jorma! Seuraavaan tapahtumaan kutsutaan kaikki Kuusamon klubit mukaan palvelemaan.

2015 Veteraanikeräys

LC Kuusamo osallistui veteraanikeräyksen suorittamiseen pääsiäislauantaina 4.4. kuuden lionin voimin. Ihmiset olivat anteliaalla päällä joten keräys tuotti vielä yli 26 000 elossa olevalle veteraanille mukavasti!

 

Lohkon ilma-asekilpailut 2015

LC Kuusamo /Kitka järjesti lohkon ilma-aseammuntakilpailut 16.3. Tulokset: 1) Eero Koski, 2) Tapio Leväniemi, 3) Risto Raunio... 8) Kimmo Mustonen.

Lohkon prosenttihiihdot 2015

LC Kuusamo järjesti lohkon prosenttihiihdot 19.3. Paikalla oli kuusi hiihtäjää ja kolme toimitsijaa, joten enemmänkin olisi mahtunut. Tulokset: 1) Olli Ranua, 2) Kimmo Mustonen, 3) Anne Määttä, 4) Jouko Tauriainen, 5) Viljo Kurvinen ja 6) Jorma Näsi.

 

 

Maaliskuun klubikokouksessa tapahtui

Kuusamon maaliskuun klubikokouksessa oli runsaasti tapahtumia perinteiseen kokoukseen verrattuna. Klubi vastaanotti uuden jäsenen kun Veli Pohjonen antoi lions-lupauksensa (alempi kuva). Tammikuussa ryöstettyä Ritarin kilpeä tuli hakemaan kaksi klubia. Muutaman jäsenen vähemmän paikalle saanut LC Pudasjärvi vei kilven LC Posion edestä, sillä matkaa heillä oli kokouspaikalle pidemmälti (yläkuva). Lisäksi Marjatta Hinkkala kertoi kummilapsitoiminnasta vasta Sri Lankasta palanneena.LC Taivalkoski 50 vuotta

LC Taivalkoski piti 50-vuotisjuhlat lauantaina 7.2. Hotelli Herkossa. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja ansiokkaasti toimineita lioneita palkittiin useita. LC Taivalkoski lahjoitti komeat 3 000 euroa kolmen yhdistyksen jaettavaksi Taivalkoskelle.

 

Virkaanastujaisesitelmä

LC Kuusamon Helmikuun kuukausikokouksessa Veli Pohjonen piti esitelmän kehitysmaille annettavasta asiantuntija-avusta koskien puuntuotannon lisäämisen vaikutuksia eroosion pysäyttämisessä ja viljantuotannon lisäämisessä. Esitelmä oli niin vakuuttava, että Veli hyväksyttiin klubin uudeksi jäseneksi äänin 14-0. Kuvassa Veli esitelmän pidossa ja etualalla kummin Tauno Korpelan orastava kalju.

 

LC Kuusamon standaari Dr. Jitsuhiro Yamadalle

LC Kuusamon Timo Allenius luovutti klubimme standaarin Lions-järjestön 1.VP Dr. Jitsuhiro Yamadalle Pellossa pidetyssä MJ/AR-tapahtumassa 31.1.

 

LC Kuusamon lionsien nuorisoleiri johti pitkään ystävyyteen

Hollantilainen Nadine Spelt osallistui 2003 Kuusamossa järjestettyyn nuorisoleiriin. Retkien oppaana toimi Silja Mustonen. Nuorten välille syntyi ystävyyssuhde, joka on johtanut siihen, että Nadine on vieraillut Suomessa monta kertaa ja Silja perheineen on käynyt vieraana Hollannissa. Tammikuussa 2015 Kuusamon vierailuun osallistui myös Nadinen sulhanen Martin Stofberg. Nyt jo aikuiset entiset nuoret kertoivat kokemuksistaan ja ystävyydestään LC Kuusamon hallituksen kokouksessa 29.1.2015. Myös Hollannissa on puukot ja veitset pidettävä terävinä, joten presidentti Olli Ranua luovutti kotiin viemisenä kuusamolaisen liipan.

 

Lohkon keilamestaruus LC Kuusamo/Rukalle

LC Kuusamon pitkään hallitsema lohkon klubien välinen keilakilpailu päättyi 28.1. LC Kuusamo/Rukan voittoon joukkueella Veikko Veteläinen ja Seppo Linjakumpu. Kaikki klubit olivat mukana, vaikkakin nyt jouduttiin tyytymään kaksihenkisiin joukkueisiin.

 

 

Leijonat yritysvierailemassa

LC Kuusamon klubi-illan 13.1.2015 ohjelmana oli vierailu kahdessa kuusamolaisessa yrityksessä. Ensin tutustuttiin PS-Kalusteen toimintaan ja tiloihin. Yritystä esittelivät toimitusjohtaja Rauno Päivärinta ja projekti-insinööri Jarno Päivärinta (alakuva). Toisena kohteena oli lasialan yritys Klas1, jossa tuotannon suunnittelija Tarja Pitkänen (yläkuvassa keskellä) esitteli tiloja ja laitteita sekä kertoi yrityksen toiminnasta. Kiitos molemmille yrityksille vieraanvaraisuudesta!

 

LC Kuusamo /Ruka lentopallossa lohkon ykkönen

Sunnuntaina 11.1.2015 käytiin klo 19:30 alkaen Kirkkokedon koululla Rukan järjestämät lohkon lentopallokisat. Kuusamon klubeista tuimaan taistoon osallistuivat LC Kuusamo, LC Kuusamo /Ruka ja LC Kuusamo /Kitka. Ottelussa pelattiin kaksi erää /ottelu. Tulokset ovat seuraavat: Kitka - Ruka 0 - 2 (16-25,16-25), Kuusamo - Kitka 0 - 2 (9-25, 13-25) ja Ruka - Kuusamo 2 - 0 (25-12, 25-15). Eli kunniataulukko voittojen mukaan on seuraava: 1) LC Kuusamo /Ruka 2 pistettä, 2) LC Kuusamo /Kitka 1 piste ja 3) LC Kuusamo 0 pistettä.

(Kuva viime vuodelta)

 

Kilvenryöstöretki Pelloon

Seitsemän urhoollista LC Kuusamon jäsentä kävivät Ritarin kilven ryöstöretkellä Pellossa perjantaina 9.1.2015. Koska muita klubeja ei paikalle ilmestynyt, kilpi matkasi Kuusamoon! Näin ollen helmikuun  klubikokoukseemme voi ilmestyä kilven ryöstäjiä muista L-piirin klubeista. Ryöstöretkestä Koillissanomissa julkaistu Markon kirjoittama viihteellinen tarina löytyy myös alta.

 

Vastuu on minun

LC Kuusamo osallistui Vastuu on minun -nettietikettikirjasten hankintaan yhdessä muiden kuusamolaisten klubien kanssa. Kirjaset jaetaan kuusamolaisille kolmasluokkalaisille ja käydään yhdessä heidän kanssaan läpi. Kuvassa oikealla Kuusamon kaupungin sivistystoimenjohtaja Erkki Hämäläinen vastaanottaa kirjaset lohkon puheenjohtajalta Jaakko Iso-Möttöseltä.

 

Joulumyyjäiset 2014

LC Kuusamo osallistui liikuntakeskuksessa pidettyihin joulumyyjäisiin 14.12.2014 yhdessä LC Kuusamo / Kitkan kanssa. Myimme loput Koillismaan Joulu -lehdet ja aitoja ja perinteisiä kuusamolaisia liippoja.

 

Hyväntekeväisyyskonsertti

LC Kuusamon LC Kuusamo järjesti yhteistyössä kuusamolaisten kuorojen kanssa hyväntelkeväisyyskonsertin 14.12.2014 Pyhän Ristin kirkossa. Konsertin tuotto 2 600 euroa luovutettiin heti jaettavaksi taloudellista tukea tarvitseville. Alemmassa kuvassa Timo Allenius kertoi konsertin järjestelyistä ja tuotosta. Ylemmässä kuvassa konsertissa esiintynyt Kuulas-kuoro. Kuvat: Martti Välitalo

 

Pikkujoulut Oivangissa

LC Kuusamon pikkujoulut pidettiin 12.12.2014 Oivangin lomakartanossa. Leijonia puolisoineen oli paikalla yli kolmekymmentä. Tunnelma oli jouluinen. Sitä nosti kuorolaulu, jota johtivat Markku Kolvanki, Pauli Miettinen ja Jukka Leskelä. Illan musiikkiesityksestä puolestaan vastasivat lukion opiskelijat Iita Janhunen ja Nora Miettinen. Kuvat: Martti Välitalo.

 


LC Kuusamon 50-vuotishistoriikki vuodelta 2010

Koillismaan Joulu 2014 -lehti julkaistu

LC Kuusamon yhdessä LC Taivalkosken kanssa tekemä Koillismaan Joulu -lehti on saatu myytyä lähes loppuun. Partiolaisilla lehtiä on vielä jonkin verran myynnissä, mutta niitä riittää vain nopeimmille. Kiitos kaikille mukana olleille, niin lehden tekijöille kuin ilmoittajillekin. Kuvassa Jaakko Iso-Möttönen ja Timo Allenius lajittelevat lehtiä ja laskuja ilmoittajille.

 

Tanen puunkaatotalkoot

LC Kuusamo järjesti puunkaatotalkoot Tauno Korpelan metsässä. Paikalla oli kahdeksan leijonaa, joko moottorisahan kanssa tai ilman, kuten Ruokolahdella konsanaan!

 Marraskuun klubikokous vastaanotti uuden jäsenen

LC Kuusamon marraskuun klubikokous otti vastaan uuden jäsenen lupauksen.

 

Alla kuvassa uusi jäsen Jarmo Moilasen rintapieleen kiinnitetään merkki kuulumisesta lionseihin. Kiinnittäjänä kummi Jaakko Iso-Möttönen.

 Paikalla oli myös piirikuvernööri Markku Ilmavirta Pellosta puolisonsa Soilin kanssa. Alla kuvassa presidentti Olli Ranua luovuttaa LC Kuusamon viirin piirikuvernöörille.

 

 

Nenäpäivän keräys tuotti mukavasti hyväntekeväisyyteen

LC Kuusamon Nenäpäivän lipaskeräys perjantaina 31.10. tuotti 525 euroa. Summaa voidaan pitää neljän tunnin ahkeroinnista erittäin mallikkaana. Lionsit ympäri L-piirin ja koko Suomen keräsivät jälleen mahtavan potin Nenäpäiväsäätiölle edelleen lahjoitettavaksi.

 

 

Klubitapaaminen remontoidulla partiomajalla kiinnosti

LC Kuusamon kauden ensimmäinen virallinen kokoontuminen pidettiin kesän aikana remontoidulla partiolaisten majalla. Perinteinen klubikokous muutettiin syyskuun klubitapaamiseksi. Lähes 5 000 euroa maksanut ja yli 300 talkootyötuntia vaatinut partiomaja näyttikin oikein hyvältä. Mikä mukavinta, paikalle saapui peräti 21 leijonaa sekä 26 heidän perheenjäsentään, yhteensä majalla siis kävi 47 osallistujaa! Kiitos partiolaisille tarjoamisista.

 

LC Kuusamo järjesti palvelujärjestögolfin

LC Kuusamo järjesti palvelujärjestögolfin 7.9.2014 Kuusamon uudella ja upealla golfkentällä. Osallistujia oli yhteensä 11. Mikko Luikku vei kultaa, Kyösti Salmirinne hopeaa ja Tapani Ketola pronssia.

 

 

LC Kuusamo avasi kauden 2014-15 MM-kilpailuilla!

Järjestyksessään ensimmäiset Kengänpotkaisun MM-kilpailut järjestettiin Venetsialaiset -tapahtuman yhteydessä 30.8.2014 Kuusamon torilla. Tempauksella kerätiin varoja n. 330 euroa Uusi Lastensairaala 2017 -projektille.

Kilpailussa potkaistiin Crocs-kenkä jalasta niin kauas kuin mahdollista. Kilpailussa käytettävät Crocsit oli lahjoittanut Crocsin maahantuoja, joten ne löytyivät kilpailupaikalta. Yhteensä potkaisuja tuli päivän aikana yli 400.

 

Tulokset:

 

Tytöt 0-9v

1. Roosa Karjalainen 11,62m (ME), 2. Viivi Skog 10,12m ja 3. Nea Naumanen 8,20m

 

Pojat 0-9v

1. Otto Karjalainen 13,74m (ME), 2. Rasmus Ranua 13,63m ja 3. Jasper Tyni 11,45m

 

Tytöt 10-16v

1. Ilona Ranua 14,62m (ME), 2. Peppi Luikku 11,00m ja 3. Pinja Karjalainen 10,45m

 

Pojat 10-16v

1. Joonas Iso-Möttönen 15,50m (ME), 2. Teemu Pitkänen 14,50m ja 3. Jesse Tyni 14,35m

 

Naiset 17-59v

1. Sanna Kantola-Tyni 15,87m (ME), 2. Paula Määttä 15,85m ja 3. Jaana Hyrkäs 15,64m

 

Miehet 17-59v

1. Jari Ollila 22,73m (ME), 2. Jukka Mursu 22,25m ja 3. Janne Haapakoski 20,55m

 

Naiset 60v-

1. Eeva Korva 10,10m (ME), 2. Sirkka Suorajärvi 8,42m ja 3. Taina Antikainen 8,28m

 

Miehet 60v-

1. Reino Rönkkö 16,17m (ME), 2. Teppo Pesonen 15,30m ja 3. Taisto Hynynen 15,08m

<Maaliskuu 2023>
MaTiKeToPeLaSu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry L-piiri L-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin