Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

Lions Club

Orivesi

Ajankohtaista 2022-2023

-


AJANKOHTAISTA 2022-2023


LIONS CLUB ORIVESI TOIVOTTAA KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!

KUN JOULU ON....

Kalenteriarvan numerot on taas arvottu ja toivottavasti voittajat löytyneet! Muistathan käydä lunastamassa voittosi. Kiitokset kaikille arvan ostajille ja kaikille jotka yhdessä olitte mukana tekemässä tätä keräystä.


Monta tapaa tehdä hyvää!

Lionstoiminta on iloista yhdessä tekemistä – se on monta tapaa tehdä hyvää.

Kävimme kotipalvelun pyynnöstä tekemässä lumityöt vanhuksen pihamaalle jotta hoitajat pääsevät kulkemaan vanhuksen tykö. Lunta olikin kertynyt aika määrä. Pikku homma josta saimme itsellekin hyvän mielen!








Tonttujen Yö

Vihdoinkin se on taas mahdollista. Koronan takia muutaman kerran peruutettu Tonttujen Yö LC Orivesi Ladyjen järjestämänä on jälleen Paltanmäen museoalueella 11.12.2022.
Jälleen mukana menossa Joulupukki muoreineen, ongintaa, arpajaiset, hepparatsastusta, puuroa, makkaraa, kahvio ja ennen kaikkea mystisen maagista tunnelmaa. Tulkaahan kaikki paikalle hakemaan se aito joulun tunnelma.

Ja kyllä teitä olikin paikalla mukavasti, Kiitos siitä!
Tunnelma ja maisemat olivat ihanan jouluiset. 

Hyvää Joulun odotusta kaikille!


Joulukalenteri on ilmestynyt!

LC Oriveden joulukalenterit ovat jälleen saatavana.
Kalentereita tänä vuonna saa ORPO:n lentopallo-ja hiihtojunioreilta, LC Oriveden Ladyiltä, K-Supermarketista, Sähkö-Uitilta ja KT-Honkavalta.
Kalenterin saat itsellesi edulliseen 7€ hintaan. Edellisten vuosien tapaan palkinnot ovat jälleen hyvät. Kalenterin tuotto palautuu paikkakunnan nuorten hyväksi.
Kalenteriarpajaiset järjestää LC Orivesi, sisä-suomen poliisilaitoksen luvalla, nro: RA/2022/1390.

Keskustan kuusi

Perinteiseen tapaan klubin pystyttämä joulukuusi keskusympyrässä on paikallaan valaisemassa keskustan katukuvaa. Kiitos jälleen lukuisille orivesiläisille yrityksille jotka mahdollistivat kuusen pystytyksen ja valot kuuseen. 

Kauden aloitus

Kesä on kääntymässä syksyyn ja uusi lions-kausi on käynnistynyt.
1. kuukausikokous on torstaina 1.9.2022 klo 18 Cantina Fiestassa, tervetuloa

Uusi kausi ja uudet kujeet!

Klubin uusi kausi käynnistyy perinteisesti elokuun alussa ensimmäisillä aktiviteeteilla eli kalakisalla ja mp-retkellä. Kauden pressana toimii Jari Estola. Antoisaa kautta Jarille ja muille toimijoille.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

AJANKOHTAISTA 2021-2022



NYT HIIHTÄMÄÄN!



Hyvää Joulua
ja
Menestystä vuodelle 2020

Lions Club Orivesi onnittelee kaikkia kalenteriarpajaisissa voittaneita ja toivottaa kaikille Hyvää Joulua. Pysytään terveinä ja rauhoitutaan perheen kesken nauttimaan joulusta! 


Ikävä korona aika jatkuu

Ikävä kyllä jälleen tuo epidemia pitää meitä suomalaisia otteessaan. Joulukuun 12.12. suunniteltu Tonttujen Yö joudutaan jälleen perumaan. Ladyjemme valmistelut olivat jo hyvässä mallissa, mutta tilanteen ollessa koronan osalta mikä nyt on, ei järjestäminen ole mahdollista. Toivokaamme että vuoden päästä jo vihdoin tämä olisi ohi ja tilaisuuden voisi järjestää.

Kaikesta huolimatta Lc Orivesi ladyt toivottavat teille kaikille ihanaa joulunodotusta ja lämminhenkistä ja rentouttavaa Joulua omaistenne kanssa!! 


Kalenteriarpa on ilmestynyt!


Aktiviteetit käyntiin


Kalenterin kansi 2021

Kauden aktiviteetit on saatu jälleen ponkaistua käyntiin. Perinteiset Joulukalenteriarvat on hyvällä mallilla ja tulossa myyntiin marraskuun alkuun mennessä. Samoin keskustan liikenneympyrän kuusi on valittu ja pystytetään ennen jouluavajaisia. 
Ladyjen Tonttujen Yö lienee onnistuu myös tänä syksynä. 
Kaiken kaikkiaan klubissa on taas hyvä ja aktiivinen meininki koronan jälkimainingeissa. 
Jos olet kiinnostunut klubitoiminnasta niin ota yhteyttä esim. tuolta yhteystieto sivulta löytyviin klubilaisiin.




Kauden aloitus

Kausi aloitettu ensimmäisen kuukausikokouksen merkeissä. Pitkästä aikaa saimme kokoontua livenä Ravintola Cantina Fiestan kabinetissa. Toivottavasti tämä jälleen on pysyvä olotila.
Kaikki perinteiset aktivteetit kuten keskusta kuusi ja joulukalenteri ovat myös ohjelmassa.
Toivotaan antoisaa ja työn täyteistä kautta ja koronan laantumista!

Perinteistä kalakisaa Rönnissä   
 
Elokuun perinteinen kalakisa naapuri klubin ja Rotaryjen kanssa toi mahtavat kalasaaliit, mutta ei meidän klubille. Ensi vuonna on meidän vuoro ottaa voitto kotiin :)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


AJANKOHTAISTA 2020-2021


Kalenteriarpajaiset ja keskustan kuusi valoineen

Kiitos kaikille teille osallistujille; arvan ostajat, mainostajat ja lukuista yhteistyökumppanit jotka mahdollistitte jälleen niin kalenteriarpajaiset kuin tuon kuusen pystytyksen keskustaan. Koronasta huolimatta kaikkien iloksi saimme edes nämä perinteiset aktiviteetit suoritettua.
Arpajaisnumerot löytyvät tuosta viereisestä valikosta löytyvän linkin takaa kokonaisuudessaan.

Onnea arpajaisissa voittaneille ja kaikille HYVÄÄ JOULUA! Pysytään terveinä!

Koronan varjossa

Marraskuu toi jälleen haasteita klubitoiminnalle. Uusia suosituksia noudattaen päätimme jättää joulukuun klubikokouksen ja jouluaterian pitämättä. Hallitus ja toimikunnat toimivat etäyhteyksien välityksellä ja pitävät "pyörät pyörimässä" 
Samoin ladymme joutuivat perumaan Tonttujen Yö-tapahtuman mikä on erityisesti lapsiperheille ollut merkittävä joulun ajan tapahtuma. 
Toivotaan että tähän epidemiaan saadaan työvoitto ja rokotus pikaisesti jotta pääsemme kaikki jatkamaan elämää normaalisti. LC Orivesi toivottaa kaikille tukijoilleen ja jäsenilleen perheineen

RAUHALLISTA JOULUA
ja 
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joulukalenteri myynnissä

Joulukalenteri on jälleen ilmestynyt! Sitä saa ostaa OrPon nuorilta, koululaisilta sekä klubin ladyiltä, tuotto käytetään perinteiseen tapaan paikkakunnan nuorten ja vanhusten hyväksi. Voittonumerot julkaistaan klubin sosiaalisessa mediassa Facebokissa ja Instagramissa sekä tällä sivustolla olevassa linkissä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ongintaa Rönnissä

Elokuun perinteisestä onkikisasta naapuriklubin ja Rotaryjen kanssa ei saaliilla päästy rehvastelemaan mutta pääasia onkin ollut kauden aloitus yhdessä tekemisen merkeissä. Ilma kuitenkin oli suotuisa ja väkeä mukavasti paikalla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Moottoripyörällä alkuun

Klubin toiminta lähti käyntiin koronan varjossa heinäkuun lopun motoristiretkellä Lohtajalle. Mukana taas iloinen porukka 9 moottoripyörän letkassa. Retki oli perinteiseen tapaan onnistunut ja ilmatkin suhteellisen hyvät. Kiitos mukana olleille, ensi vuonna jälleen matkaan. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AJANKOHTAISTA 2020-2021

Koronavirus muuttaa käytäntöjä ja ajattelua


Pres Jussi Pohjala ja Juhani Rikala luovuttamassa tabletteja. Vastaanottamassa Nina Lahtinen ja Minna Laurikainen Särkänkodilta

Klubin toimintasuunnitelman mukainen kuukausikokous huhtikuun alussa jouduttiin perumaan valtioneuvoston asettamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Klubin hallituksen kokouksesta maaliskuun lopulla ei haluttu luopua, itseasiassa vasta muutamaa päivää ennen kokousta tehtiin päätös kokouksen pitämisestä videoneuvotteluna. Pystyimme järjestönä joustavasti mukautumaan uusiin tapoihin järjestää tapaaminen ja näin pidämme itsemme toimintakykyisinä.

 

Normaalin toiminnan ollessa "jäähyllä" pohdimme miten auttaa nykytilanteesta kärsiviä. Meille oli täysin selvää, että hoivakodeissa asuvien vanhusten ja koulua kotona käyvien nuorten kohdalla tämä tilanne riipaisee rajusti ja rajoittaa heidän sosiaaliset kontaktit aivan minimiin. Molemmat edellä mainitut "ryhmät" ovat klubin avustuskohteina prioriteettilistan kärkipäässä.

 

Eräältä veljeltä tuli idea, että luovutettaisiin hoivakodeissa asuville senioreille tablet tietokoneet, joilla pystyisi olemaan videopuheluin yhteydessä omaisiinsa..

 

Joten tuumasta toimeen ja ideasta käytäntöön: Muutamaa sähköpostia, puhelua ja keskustelua myöhemmin klubimme edustajat: Presidentti Jussi Pohjala ja idean isä, Juhani Rikala olivat luovuttamassa kuulokemikrofoneilla ja nettiliittymillä höystettyjä tabletteja hoitolaitosten edustajille. Luonnollisesti asiaan saatiin hyväksyntä ja sitoutuminen hoitokotien johdolta. Kaikkien heidän mielestä idea oli hyvä ja laitteilla saatu hyöty korvaa niistä koituneen vaivan.

 

KT Honkavalta Hanna teki todella hyvän tarjouksen tuotteista ja kaikki tarvittava saatiin heiltä ns. yhden luukun periaatteella. Lisäksi toimitus oli erittäin nopea, halusimmehan laitteet käyttäjille pääsiäiseksi, pitkiä pyhiä ilostuttamaan.

 

Laitteita hankittiin kuusi, jotka jaettiin seuraavasti: Tähtiniemi 2 kpl, Ruusukuja 1 kpl, Särkänkoti 2 kpl ja Onninkoti 1 kpl.

 

Seuraavaksi katseet kääntyivät nuorison suuntaan.

 

Olimme hiukan huolissamme joidenkin kotona koulua käyvän nuoren ravinnon saannista, kun lämmin ruoka koululla jää syömättä. Tiedustelimme sosiaalitoimelta, olisiko heidän mahdolllista jakaa klubin lahjoittamia lahjakortteja, mikäli sellaisia hankittaisiin. Saimme vahvan nyökkäyksen idealle. Tällä järjestelyllä lahjakorttien saajien anonymiteetti on turvattu ja ammattilaiset tietävät avun todelliset tarvitsijat.

 

Ostimme K-Supermarket kauppias Sofia Siili-Maliselta 20€ arvoisia lahjakortteja käytettäväksi Oriveden K kaupoissa. Lahjakorteista onnistui rajata alkoholin ja tupakkatuotteiden ostaminen pois. Niinpä lahjakortitkin saimme luovutettua sosiaalitoimelle ennen pääsiäistä.

 

Näiden poikkeusjärjestelyiden vuoksi Lions Club Oriveden stipenditoimikunta tarkastelee ja priorisoi keväällä jaettavat stipendit uudelleen.




Defibrilaattorin luovutus


LC Orivesi ja LC Orivesi Isomakkara hyvällä 
asialla. Klubit luovuttivat defibrillaattorin K-Supermarketin tiloihin laitettavaksi. 
Mervi Lehto Oriveden Sairasautopalvelusta koulutti K-kaupan väkeä .









Luovuttamassa klubien presidentit Jussi Pohjala ja Heikki Eronen.
Laite kiinnitetään kassojen läheisyyteen josta se on noudettavissa myös lähikauppoihin ja torille tarvittaessa.




---------------------------------------------------------------------------------------

Kalenteriarvonta on päättynyt. Kiitokset kaikille kalenterin ostaneille tuestanne paikallisen nuorison hyväksi. Viimeiset numerot 24. päivälle ovat:

 • Vapaa-ajan välineitä, Oriveden Pyörä arvo 150eur voittonro: 969
 • Lahjakortti, S-market Orivesi arvo 130eur voittonro: 807
 • päävoittona lahjakortti, Kodinkone Merioksa arvo 300eur voittonro:  593

ONNEA VOITTAJILLE!!



Perinteinen joulukalenteriarpa on ilmestynyt. 
Osta omasi ja voita, hyvät palkinnot. Arpajaisten koko tuotto lahjoitetaan stipendeinä Orivesiläisille nuorille. Palkintoja on yhteensä 2000€ arvosta, yli 56 kappaletta.

Voittonumerot voit tarkistaa omalta sivultaan valikosta. Onnea arvontaan!

Kalentereita myyvät Sähkö-Uitti, Kultajuvonen ja paikkakunnan koululaiset.






---------------------------------------------------------------------------------------

Mopolla maailmalle

Tänäkin syksynä Oriveden Lions-väki aloitti perinteisesti kauden moottoripyöräilemällä kauniissa Suomessa. 
Matkakohteeksi valikoitui Porvoo.
Sateettomassa kelissä matkattiin Porvooseen kuuden pyörän letkassa lady Sirpan ohjauksessa.  Kauniiden maisemien halki pikkuteitä mutkitellen välillä kaffitellen saavuttiin perille Porvooseen. Majoituksena oli vanha vanhainkoti, nykyisin hotelli Easystay, lähellä vanhaa kaupunkia. Perinteinen lauantain ajeluretki ympäristöön kuitenkin jouduttiin perumaan tihkusateen vuoksi, mutta jalkaisin kaupunkiin olikin mukava tutustua. Osuimme jopa museoautonäyttelyn keskelle. 




Porvoo kaupunkina onkin kaunista katseltavaa ja lisää perspektiiviä toi laivaristeily merelle, josta näimme kaupunkia hieman eri kulmasta. 

Jälleen mukava reissu sydänmellisten ihmisten kanssa, ensi vuonna uudestaan!!
Kiitokset lady Sirpalle jälleen matkan suunnittelusta ja toteutuksesta!






____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

AJANKOHTAISTA 2018-2019

                 Boxin Night

Helmikuun kokoukseen saimme vieraaksemme thainyrkkeilijä Lotta Loikkasen. Siitamassa asuva Lotta kertoi viime kesän Meksikon matkastaan jota klubimme oli tukemassa. Voittoa ei tullut siltä matkalta mutta kokemuksia kyllä. Kuulimme myös hänen

urastaan, harjoittelustaan, lajistaan, sekä saavutuksistaan thainyrkkeilijänä. Esitys oli äärimmäisen kiinnostava ja herätti viljalti keskustelua ja kysymyksiä. Kiitos Lotta vierailusta ja menestystä tuleviin matseihin!









---------------------------------------------------------------------------------------



Villasukkajuoksun SM-kisat


Pirteät LC Oriveden Ladyt Raija, Outi, Tarja ja Jane olivat myös mukana Villasukkajuoksun SM-kisoissa jäähallin ympäristössä. Karsinnoissa kaikki juoksivat viestiosuutensa maaliin asti hymyillen. Mestaruuteen asti ei vauhti ihan riittänyt huolimatta Mietaan Jussi hellästä halailusta!��Hienossa talvisäässä kilpailijat ja yleisö viihtyivät mainiosti ja toive oli että ensi vuonna uudestaan��








---------------------------------------------------------------------------------------



Curling turnaus Länkipohjassa


Clubin curling joukkue jälleen asian ytimessä.
Puolustettavana perinteisessä clubien välisessä turnauksessa oli tietenkin mestaruus...
Tällä kerralla annettiin muidenkin pärjätä, 
joten tuomisina viides sija.
Joukkueessa pelasi Veljet Seppo, Juhani, Kari ja Jari.
Kiitos kaikille osallistujille ja eritoten LC Längelmäelle hienon tapahtuman järjestelyistä!







---------------------------------------------------------------------------------------





Tonttujen yö

LC Orivesi Ladyt järjestävät jälleen perinteisen tonttujen yö tapahtuman paltanmäessä 9.12.2018.
Jälleen mukana menossa Joulupukki muoreineen, ongintaa, arpajaiset, hepparatsastusta, puuroa, makkaraa, kahvio ja ennenkaikkea mystisen maagista tunnelmaa. Tulkaahan kaikki paikalle.









---------------------------------------------------------------------------------------

Kalenteriarpa ilmestynyt


LC Oriveden joulukalenteri on saapunut myytäväksi.

7€ hintaista joulukalenteri arpaa voit tänä vuonna ostaa mm. Eräjärven, Rovastinkankaan ja Kultavuoren koululaisilta, lukion kakkosten saksan- ja ranskankielen opiskelijoilta, Tuiskun ja ORPO:n junnuilta, sekä

Sähkö-Uitilta, Kultajuvoselta ja LC Oriveden veljiltä. 

Arpajaisten koko tuotto lahjoitetaan stipendeinä Orivesiläisille nuorille. Palkintoja on yhteensä yli 2500€ arvosta, yli 70 kappaletta.

Voittonumerot voit tarkistaa omalta sivultaan valikosta. Onnea arvontaan!

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Leijonamotoristit jälleen matkalla



Oriveden klubien motoristien kauden aloitus lähti käyntiin jälleen yhteisellä retkellä. Matkaan lähdettiin tämän kesän tyypillisessä ilmassa perjantai iltapäivänä Eräjärven kirkon edestä 15 henkilön ja 10 moottoripyörän voimin. Suuntana Hirvensalmi ja Satulinna. Matkaajia odottikin tv:stä tuttu ympäristö ja huoneiden tauluista sai katsoa kuka artisti siinä oli majoittunut.


 


Vain Elämää bändiä ei kuitenkaan tullut hetken odottelunkaan jälkeen, joten jouduimme kuuntelemaan muiden laulua kun kävimme illalla tutustumassa paikalliseen keskustaan ja löysimme Kake Randelinin keikalta.
Lauantai kului helteisessä kelissä lady Sirpan kierrättäessä meitä kauniissa maisemissa ja iltaa istuen hyvässä seurassa Satulinnan hienossa miljöössä.






Sunnuntain paluumatka ei lämmön osalta tuottanut yhtään helpotusta.
Tästä on taas mukaava lähteä uuteen kauteen ja uusiin haasteisiin lionstoiminnan puitteissa. Kiitokset kaikille mukana olleille ja erityisesti lady Sirpalle retken suunnittelusta!


____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

AJANKOHTAISTA 2017-2018


Ossi pääsi jälleen kesäloman viettoon hyytävän kylmästä Kirkkolahdesta



Järveen se vajosi jäiden petettyä 26.4 klo 10.09 ja 11.08 välisenä aikana.
Oikeata päivää veikanneita oli 13 kpl.

Sisä-suomen poliisista vanhempi konstaapeli Mikko Pitkänen suoritti arvonnan neljän onnellisen voittajan selvittämiseksi. Voittajat on kaikki tavoitettu.

Onnea voittajille ja parempaa onnea muille ensi talven arvauksiin.













---------------------------------------------------------------------------------------


Ossi jälleen jäiden vankina

 

 

 

 

Lions Club Orivesi järjesti syksyllä 2016 piirustuskilpailun Rovastinkankaan koululla, jonka tuloksena syntyi ”merihirviö” Ossi. 

Aivan kuten viime vuonnakin on Ossi jälleen jäänyt jäiden vangiksi Kirkkolahden jäälle ja odottaa jäiden sulamista päästäkseen pulahtamaan veteen ja uimaan Längelmäveden aaltoihin.        

Lions Club Orivesi järjestää veikkauksen jäällä olevan Ossin vajoamispäivästä. Arpojen tuotolla tuetaan paikallisia lapsia ja nuoria mm. lahjoittamalla huomioliivit esikoululaisille.

 

Veikkaukseen voit osallistua ostamalla 2€ arvoisen arvan LC Oriveden veljiltä, Sähkö-Uitilta sekä Kultajuvoselta.

 

 

 

Palkinnot: Lahjakortti valitsemaasi Orivesiläiseen liikkeeseen 1*100€, 1*80€, 2*50€

Palkintojen arvo yhteensä 280€.

Mikäli oikeita uppoamispäivä arvauksia on useita, arvotaan voittaja Sisä-suomen poliisilaitoksella.

Osallistu ja tue oikeasti paikkakunnan nuoria ja lapsia.


.
---------------------------------------------------------------------------------------


INFOTILAISUUS

Informaatiotilaisuus nuorille jäsenille ja kaikille toiminnasta kiinnostuneille pidetään

 

18.1.2018 klo 18.30 alkaen Cafe Herkkuhetkessä


Tervetuloa tutustumaan Lions-toimintaan paikkakunnalla ja valtakunnallisesti. Paikalla uutta ja vanhempaa jäsenistöä kertomassa toiminnasta.


---------------------------------------------------------------------------------------

UUSI KAUSI JA UUDET HAASTEET

Kylmän ja sateisen kesän jälkeen on taas aika aloittaa uusi kausi leijonatoiminnassa. 
61. vuosi LC Oriveden toiminnassa pyörähtää liikkeelle ja tähän kauteen meitä johdattelee presidenttinä Pekka Kääriäinen. Toivotamme Pekalle hyvää ja antoisaa kautta sekä muille klubin veljille ja ladyille hauskoja hetkiä yhteisen tekemisen ja yhdessäolon merkeissä.


____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

AJANKOHTAISTA 2016-2017


HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI



60-vuotisjuhlan kunniaksi LC Orivesi päätti järjestää hyväntekeväisyyskonsertin. Yhteistyötä esitettiin Oriveden Mieslaulajille, jotka ottivatkin haasteen vastaan. Kuoronjohtaja Leena Mäkelän johdolla suunniteltiin ohjelmaa ja mukaan saatiin myös Leenan johtama Sekakuoro Laulun Lumo, sekä nuorista muusikoista koottu säestysryhmä . Kevään alussa mukaan liittyi vielä orivesiläistynyt Kai Hyttinen. 












Konsertti toteutettiin 8.4 Oriveden Opiston Klemettisalissa ja iloksemme sali oli täynnä kuulijoita. Kuorojen monipuolinen ohjelmisto teemalla "sinivalkoisin sävelin- neljä vuodenaikaa" oli monipuolinen kattaus vuodenaikoihin liittyviä suomalaisia sävelmiä. 

Kiitokset kaikille konserttiin osallistuneelle yleisölle sekä tietysti erityiskiitos siinä esiintyneille muusikoille ja laulajille.




---------------------------------------------------------------------------------------


ARVAA OSSIN UINTI

 

Kuvan on ottanut Seppo Perlinen.

Lions Club Orivesi pystytti Kirkkolahden jäälle 26.2.2017 Ossin, joka uppoaa Kirkkolahden syvyyksiin jonain kauniina kevätpäivänä. 

Ossin pelastusoperaatio tehdään jäiden lähdettyä, luonto kiittää.

 

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua arvontaan arvaamalla Ossin uppoamispäivän. Arvauksia voi tehdä 3€ hintaan. Voittajat arvotaan samalle päivälle osuneiden kesken.

 

Mahdollinen tuotto käytetään kokonaisuudessaan paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi.

 

Arvauslistoja löytyy:

  • Cafe Herkkuhetkestä
  • Sähkö Uitilta
  • Uimahallin kahviosta
  • KultaJuvoselta
  • Lions Club Oriveden jäseniltä.

Palkintona on voittajan itse valitsemaan paikkakunnan liikkeeseen 150€, 75€, 50€, 30€ ja 10€ arvoinen lahjakortti. Viimeinen mahdollinen arvauspäivä on 31.3.2017.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

OSSI SAAPUU JÄÄLLE


Lions Club Orivesi Pystyttää Kirkkolahden jäälle laskiaissunnuntaina 26.2.2017 klo 13 Figuurin jonka nimi on Ossi. Ossi uppoaa Kirkkolahteen kevään heikentäessä jäitä ja yleisö voi osallistua arvontaan arvaamalla uppoamispäivän. Arvan hinta on 3€, arpajaisten mahdollinen tuotto käytetään paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi.

 

Figuurin suunnittelemiseksi Rovastinkankaan koulun 0-3 oppilaat saivat tehtäväkseen suunnitella ja piirtää figuurin. Näistä piirustuksista Ossi tuli valituksi.

 

Ossin pystyttämisen yhteydessä sytytämme nuotiopaikalle nuotion, jonne kaikki ovat tervetulleita. Vietetään ulkoilullista Laskiaissunnuntaita nuotiotulien ja makkaranpaiston merkeissä.

Omat eväät mukaan!

Tervetuloa joukolla mukaan!



---------------------------------------------------------------------------------------


LIONS CURLING TURNAUS

LC Längelmäki järjesti perinteiseen tapaan alueen Lions Clubeille curling-turnauksen Längelmäki Hallissa 28.1. Mukaan oli lmoittautunut 6 joukuetta naapurikunnista. Pelit olivat tasaväkisiä ja tunnelma erittäin leppoisa. Alkusarjoja oli kaksi jonka jälkeen pelattiin välierät loppusarjan selvittämiseksi.
LC Orivesi voitti oman lohkonsa ja oli siten ennakkosuosikkina välierissä.
Vastaan asettui LC Kuorevesi joka kuitenkin vei pelin paremmalla onnellaan, taitoahan oriveden miehillä kyllä riitti.


CL Orivesi pronssijoukkue (vas.) Juhani Rikala, Jorma Mattila, Kari Pekonen ja Seppo Perlinen

Pronssipeliin saimme vastukseksi LC Orivesi Isomakkaran, joten kylän curling herruus oli kyseessä. Jännittävä peli päättyikin tasapeliin ja voitaja ratkaistiin määrämittaisella heitolla. Voittajaksi löytyi kapteenimme Kari Pekosen mainiolla heitolla LC Orivesi joten pronssipokaali matkasi clubimme kaappiin.

Kiitokset LC Längelmäelle hyvin järjestetystä turnauksesta ja heidän Ladyilleen kahvion maittavista eväistä!
















---------------------------------------------------------------------------------------

Kalenteriarpa 2016 on ilmestynyt



Vuoden 2016 Joulukalenteriarpa on jälleen julkaistu ja ilmestynyt.Kalenteria myyvät koululaiset sekä urheiluseurat. Lisäksi sitä on saatavilla Sähkö-Uitilta, Kulta-Juvoselta sekä Synsam Orivedestä. Osta omasi ja tue paikallista nuorisotyötä!
 
 






---------------------------------------------------------------------------------------


Lohkon kauden avajaiset

Lady Sirpa testaa puttaustaitojaan..
Kausi 2016-2017 avattiin lohkon klubien osalta kokoontumalla Juupavaaraan.
Ilta aloitettiin tutustumalla Frisbeegolfin saloihin Juupavaaran vaativalla radalla. Peli olikin mielenkiintoista ja haastavaa ja vauhtia haettiin välillä puskan tai ojan kautta kiekkoa etsien :) mutta aina radalle palattiin.
Parin tunnin kierroksen jälkeen siirryttiin sisätiloihin jonne Rauli-myrsky oli luonut omat haasteensa. Sähköt olivat poikki koko illan. Kaikki hoitui kuitenkin aggregaatin voimin ja koko osallistujaporukka sai maistaa Juupavaaran televisiostakin tuttuja hampurilaisaterioita. Ilta päättyi tansseihin ja mukavaan jutusteluun. Kiitokset Juupajoen LC:lle hyvästä järjestelystä.
_

---------------------------------------------------------------------------------------



LC-motoristit perinteisellä ajoreissulla


Paalasmaan Camping tutustumiskohteena. Hieno ja viihtyisä leirintäalue!Kuten usean vuoden heinäkuun lopussa lähtivät Oriveden moottoripyöräilevät leijonat perinteiselle ajoreissulle. Tänä vuonna matkakohteeksi valikoitui Nurmes. Mukana oli mukavasti 8. pyörän ja 12 hengen verran ajamisesta tykkääviä leijonia ladyineen. Jyväskylän ajoja kiertäen koukattiin Korpilahdelta Päijänteen itäpuolelle ajellen pikkuteitä pitkin Hotelli Nurmeshoviin.



Maisemakuvaa Kolin huipulta





Lauantain ajoretki kohdistui tietysti Kolin huimiin maisemiin, jossa jalkauduttiin ihastelemaan monessa ohjelmassakin tuttuihin näköaloihin. Ajoretken jälkeen päivän kruunasi illanvietto ruokailuineen Bomban talossa. Sunnuntaina paluu hiukan eri reittejä jälleen ajoja kiertäen Korpilahdelle. Oli hieno matka mukavien ihmisten seurassa, kiitos kaikille mukana olleille.




_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

AJANKOHTAISTA 2015-2016

Seminola yhtye
Veteraanipäivän konsertti Oriveden Opistolla oli Oriveden klubien yhteisprojekti joka toimikin hienosti. Konsertti keräsi lähes 150 henkeä kuuntelemaan Seminola-yhtyeen musiikkia. Teemalla "kirje sieltä jostakin" kuultiin sota-ajan ja sen jälkeisten vuosien musiikkia sovitettuna ajan hengen mukaisesti ja akustisesti soitettuna.





Ladyt hoitivat väliajan kahvitarjoilun.


Väliajalla tarjoiltiin maittavat kahvit
Yleisö tuntui tykkäävän ja nauttivan olostaan..






Lionit valmiina palvelemaan...




Konsertin tuotto käytettiin Punainen Sulka-projektiin joka jakaa kerätyt varat nuorisotyöhön.
















---------------------------------------------------------------------------------------



13.3. Kalaa ja makkaraa Anttilassa...

Jo useamman kevään tapaan Hannu ja Tarja kutsuivat Oriveden klubien jäsenet leikkimieliseen pilkkikisaan. Keväinen mutta sumuinen sää suosi pilkkijöitä ja saalistakin saatiin, jopa hauki tarttui kiinni Anne Kuutilan pilkkiin. Mukava ja leppoisa tapahtuma keräsi taas n. 35 henkeä Anttilan rantaan nauttimaan leppoisasta ja mukavasta tapahtumasta. Kiitokset isäntäparille!

 

 

  ---------------------------------------------------------------------------------------


10.1. Sunnuntain kulttuuriretki..

 

Klubin ladyt suunnittelivat ja toteuttivat kulttuuriretken naapurikaupunki Mänttään. Kävimme tutustumassa Honkahovin näyttelyyn, jossa myös lady Eeva Pekosen yksi maalaus oli näytteillä. Seuraavaksi tutustuimme Serlachius-museon näyttelyyn ja tiloihin. Ladyt olivat tilanneet meille maittavan ruokailun museon ravintolaan sekä opastetun kierroksen museossa. Päivä oli todella antoisa ja mukava. Kiitokset järjestäjille ja mukana olleille...



  ---------------------------------------------------------------------------------------

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2016!


Vuoden alkua juhlistettiin heti ensimmäisenä päivänä raikkaassa ulkoilmassa veli Vesan tarjoamilla nokipannukaffeilla Onninpolun nuotiopaikalla. Kiitos Vesku ja Anne tarjoilusta!

 

 


 

---------------------------------------------------------------------------------------



Tonttujen yö

 


 

Tervetuloa perinteiseen joulun tunnelmaan Paltanmäen kotiseutumuseolle!

Alueella poniratsastusta, tikkupullan paistoa, ongintaa myllyssä, puuroa, mehua, kahvia, leivonnaisia, runsaat arpajaiset ja löytyypä metsästä vielä oikea peikkokin.

 

Tilaisuuden tuotto käytetään paikkakunnan lasten, nuorten ja vähävaraisten hyväksi.

 

 

Tervetuloa toivottaa LC Orivesi Ladyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 






---------------------------------------------------------------------------------------

 

 


Kuusi pystyyn keskusympyrään



Klubin kuusitoimikunnan aktiivisuus näkyy jälleen Oriveden keskustassa. Lahjoituksena saatu kaunis kuusi koristaa keskusympyrää joulun ajan. Jouluvalot kuuseen sytytetään joulunavauksen yhteydessä 20.11. 

 

Kiitokset jälleen paikkakunnan yrityksille jotka tukemalla mahdollistivat joulumielen tuomisen orivesiläisille. 














---------------------------------------------------------------------------------------


Huomioliivit Oriveden esikoululaisille

 

Klubin uutena aktiviteettina toteutettiin tänä syksynä huomioliivien jakaminen eskarilaisille. Tarkoitus on tehdä liivien jakamisesta vuosittain syksyisin toteutettava aktiviteetti. Omaksi saadut liivit seuraavat siten lapsia myös ala-asteelle kouluntien turvaksi. Tällä kertaa liivejä jaettiin 70 kpl, tulevina vuosina ikäluokao ovat noin sata lasta.


Liivit Orivarsan eskarilaisille kävivät luovuttamassa klubin sihteeri Pekka Leskinen, tiedottaja Tapio Estola sekä lohkon puheenjohtaja Kai Tanila. Mukana tilaisuudessa oli myös Oriveden kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Jussi Lintunen. Lue lisää ke 7.10. lehdestä.


---------------------------------------------------------------------------------------

 

Klubi on palannut kesälomiltaan ja ensimmäinen kuukausikokous pidettiin 3.9.

Osanotto oli ilahduttavan runsasta ja kokous sujui leppoisissa merkeissä :)

 

---------------------------------------------------------------------------------------


Leijonia moottoripyörän päällä


Syksyn moporetki tehtiin tänä vuonna kauniisiin Kristiinakaupungin maisemiin.

Heinä-elokuun vaihde olikin oiva ajankohta, sillä jälleen kerran ilmat olivat puolellamme ja aurinko helli matkalaisia. Kristiinankaupungin maisemat ovat kauniina kesäpäivänä näkemisen arvoisia. Vanhan rakennuskannan ja kapeiden katujen ja kujien sekaan on rakennettu uuttakin mutta vanhaa kunnioittaen. Lauantain ajoretkellä kierreltiin ympäristön pikkuteitä Lady Sirpan johdolla ja nautittiin lounas meren rannalla.

Jälleen mukava reissu mukavassa seurassa, kiitos mukana olleille! 


Kristiinankaupungin keskusta toreineen

 

 

 

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________


 


AJANKOHTAISTA 2014-2015

Vuosijuhlaa Klemettisalissa

Klubin vuosijuhla vietettiin Oriveden Opiston Klemettisalin kahviossa leppoisissa merkeissä 11.4.
Maittavan illallisen lisäksi ohjelmassa oli presidentin palkitsemiset ansioituneille klubilaisille sekä perinteinen puhe ladyille. Ilta päätettiin kuten kunnon juhlat pitääkin tanssin merkeissä.

Kiitokset kaikille mukana olleille mukavasta juhlasta.


 

 

Presidentti Risto Viherma (vas) palkitsee Lion Kalervo Juvosen 40-vuotismerkillä. Ansiokkaasti mukana myös Kalervon vaimo lady Sinikka.

(Kuva Eeva Pekonen)



---------------------------------------------------------------------------------------
Pilkkikisat Anttilassa

Kevään yhteiset tapahtumat avattiin perinteisillä pilkkikisoilla Anttilan rannassa. Paikalle oli kutsuttu myös LC Orivesi Isomakkaran väki kisaamaan paikkakunnan pilkkimestaruudesta. Ikävä kyllä kelit eivät suosineet, mutta muutama rohkea kuitenkin jäälle uskaltautui. Kalan saanti olikin sitten jo vaikeampi juttu, paitsi kilpailun kuopukselle Aatos Anttilalle.

Kiitos mukana olleille ja erityisesti Hannulle ja Tarjalle järjestelyistä!

 

 

Voittajien palkitseminen

 Pienestä se voittajakin ponnistaa

(Kuvat Eeva Pekonen)

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Tonttujen yö 14.12.2014

Tonttujen Yö Paltanmäen museoalueella keräsi taas sankoin joukoin väkeä nauttimaan jouluisesta tunnelmasta. Tontut, pukki ja muori kiinnostivat niin lapsia kuin aikuisiakin.

Lisäksi oli ongintaa vanhassa tuulimyllyssä, ratsastusta, arpajaiset, riisipuuroa, kahvia, pullaa,

pipareita, mehua ja makkaran paistoa. Lumipeite kruunasi maiseman ja loi jouluisen tunnelman.

Kiitokset kaikille mukana olleille ja tukijoukoillemme.

 

 

Ongintaa vanhassa myllyssä....



---------------------------------------------------------------------------------------

 

Kuukausikokousta pikkujoulun merkeissä

 


Jouluruokailua Cafe Herkkuhetkessä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubin kuukausikokouksen yhteydessä nautittiin jouluateria yhdessä ladyjen kanssa.

Cafe Herkkuhetki oli laittanut maittavan aterian tunnelmalliseen tilaansa.

Lämmin kiitos henkilökunnalle.



---------------------------------------------------------------------------------------
Keskustan kuusi jälleen pystyssä.

LC Orivesi pystytti perinteiseen tapaan keskustan liikenneympyrään kuusen

jouluista tunnelmaa luomaan kaupunkimme kulkijoille.


 

 


 

 

Kuusen valaistus sytytetetään jouluavajaisten yhteydessä 21.11. klo 17.00

Suuret kiitokset kuusiosakkaille ja pystytykseen osallistuneille sekä erikois kiitos kuusen lahjoittajalle!


 
---------------------------------------------------------------------------------------

 

Leijonien syksyinen MP-retki

 

 

 Oriveden Lions Clubien perinteinen prätkäretki suuntautui tänä vuonna Imatralle.

Matkaan lähti 5 pyörää ja yksi auto 9 hengen voimin. Lämmin sää helli ”hyvin” pukeutuneita motoristeja. Matkalla nähtiin paljon mukavia mutkateitä, Lappeenranta illan hämyssä,

Imatran muisteloajot ja tietysti majoituspaikka Joutseno jossa Matti Nykänen nykyään majailee.

Masaa ei tosin nähty ;)


 

Ajot 2014 



Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin