Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Pirkkala /
Naistenmatka

Seppeleenlasku Kalevankankaalla avasi Lions-viikon 6.1.2019

Lions-viikko E-piirissä aloitettiin perinteisesti seppeleenlaskulla Kalevankankaan sankariristille Loppiaisena 6.1.2019. Paikalla oli hienossa talvisäässä edustettuna vajaa puolet piirin 83 klubista. Lippulinnan muodosti Suomen-, Lions-liiton- ja E-piirin lippujen lisäksi yli 20 klubien lippua.

 

Kulkueemme eteni Kalevankankaan hautausmaan läpi sankarihaudoille, minne on haudattuna 756 viime sotien sankarivainajaa ja lisäksi 149 rajan taakse jääneen vainajan muistolaatta. Leijonakuoron esityksen jälkeen seppeleen sankaristille laskivat piirikuvernööri Ari Suominen ja varapiirikuvernööri Sirkka-Liisa Voutilainen.

 

Piirikuvernööri esitteli puheessaan Kalevankankaan hautausmaata todeten siellä olevan tavanomaisten hautojen lisäksi mm. kansalaissodan 66 valkoisen vainajan hauta ja muistomerkki sekä punaisten joukkohauta, jossa on vähintään 2751 vainajaa. Puheeseen sisältyi myös lyhyt katsaus Suomen järjestöelämän ja Lions-liikkeen historiaan ja nykyhetkeen. Leijonien määrä on viimeiset vuodet ollut laskeva ja yhteinen huolemme on löytää keinoja, joilla lasku saadaan pysäytetyksi ja käännetyksi kasvuksi.

 

Juhlalliseen tilaisuuteen osallistui 4 Naistenmatkan Leijonaa: 3 marssien lipun kera ja yksi leijonakuorossa.

 

Kuvat: Eeva Leskinen