Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Pirkkala /
Naistenmatka

Suupan Sukkelat täytti vapaa-aikakeskuksen ja urheilukentän 5.6.

Pirkkala toimi 5.6.2019 Pirkanmaan kehitysvammaisten kesäkisojen järjestäjänä. Kyseessä oli varsin mittava tapahtuma, joka on nimetty järjestämispaikan mukaan Suupan Sukkelaksi. Innokkaita osanottajia oli noin 400. Pormestari Marko Jarvan avaussanojen, alkuverryttelyn ja Riesa-pellen temppujen jälkeen päästiin tositoimiin eli suorittamaan kilpailulajeja. Näitä olivat saappaanheitto, pituushyppy, kuula, tarkkuusboccia, turbokeihäs, apuvälinekävely, pyörätuolikelaus ja viestinjuoksu. Osanottajat saattoivat ilman kilpailua kokeilla oheistoimintoina mm. koripalloa, salibandyä, judoa, haulikkoammuntaa, puhallustikkaa ja valokuvasuunnistusta.

Tunnelma oli pilvipoutaisessa kesäsäässä taattu, kilpailijoiden kannustus mahtavaa ja voittajien pokaalit komeita. Hienosta päivästä riittää muistelemista pitkään. Ohjelmaan kuului myös sallittu tankkaus eli maittava ateria Suupanpuiston koulun ruokalassa. Urheilukentän laidalta löytyi myös monenlaista suuhun pantavaa ja talkooväki saattoi käydä välitankkauksella vapaa-aikakeskuksen nuorisotila Nastassa. Tiedoksi saatiin, että ensi kesänä kilpaillaan Sastamalassa. Mikä lieneekään silloin perinteisen kisan nimi.

Kisojen toteuttamisen mahdollisti runsaan 150 talkoolaisen joukko punaisissa Suupan Sukkelat paidoissaan. Monella kisaajalla oli myös omia henkilökohtaisia avustajia. Naistenmatkan Leijonien tehtävänä oli tapahtuman liikenteenohjaus, joka tapahtui 10 veljen voimin. Vapaa- aikakeskuksen parkkipaikalla oli yleisömäärään nähden vähän henkilöautoja, mutta alueella liikkui sitäkin runsaammin tavallisia tai invavarustettuja takseja sekä 8 täysimittaista linja-autoa. Leijona hoitivat tehtävänsä kunnialla ja olivat näin tärkeällä panoksellaan edesauttamassa hienon tapahtuman toteutumista. Tämä, jos mikä on aitoa Leijonien palvelutoimintaa.

 

Teksti:   Matti Pitkänen

Kuvat:    Vesa Kaasalainen, Eeva Leskinen ja Matti Pitkänen