Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo - Borgå

Yhteislahjoituksella kolme uutta sydäniskuria Porvooseen

Lions Club Porvoo-Borgå on yhteistyössä naapuriklubien kanssa lahjoittanut kolme sydäniskuria kaappeineen Porvooseen. 

 

Iskurit on sijoitettu Porvoon tuomiokirkkoon, Kokonhalliin ja Gammelbackan ostoskeskukseen K-market Gammelbackaan.

 

Lahjoitukseen ovat osallistuneet LC Porvoo-Borgå, LC Porvoo Borgoensis, LC Porvoo mlk /Borgå lk ja LC Porvoo Blanka. Iskurihankintaa on avustanut taloudellisesti myös Lions-liittoa lähellä oleva Arne Ritari Säätiö.

 

-  ­­Lions-liitto päätti 2018 kampanjasta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden määrän lisääminen Suomessa. Selvitimme Porvoon tilanteen ja valitsimme kohteet, joissa liikkuu arjessa ja tapahtumissa huomattava määrä porvoolaisia, LC Porvoo-Borgån presidentti Samu Karvala kertoo.

 

Iskurihankinta ja -lahjoitus päätettiin toteuttaa syksyllä 2019 neljän porvoolaisklubin yhteistyönä. Koronaviruspandemian vuoksi lahjoituksen julkistaminen pitkittyi hiukan suunnitellusta, mutta laitteet ovat nyt kohteissaan ja käyttövalmiina.  

 

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, jolla voi pelastaa ihmishenkiä. Iskurin avulla sydänpysähdyspotilaan elvytys voidaan aloittaa turvallisesti ja tehokkaasti ennen kuin hoitoalan ammattilaiset ehtivät paikalle.

 

Ylemmässä kuvassa iskurin kanssa K-market Gammelbackan kauppias Mathias Matsinen, lionit vasemmalta lukien Samu Karvala, Leo Ahonen (Mlk), Leena Kuismanen (Blanka), Jari Salonen (Borgoensis) ja Ulf Nummelin (Borgoensis). Kuva: Outi Paappanen.

 

Alka kuva Kokonhallilta, iskuri liikuntapalveluiden päällikkö Per Högströmin hallussa. Lahjoituskahveilla kävivät Ulf Nummelin, Leena Kuismanen, Samu Karvala ja Jari SalonenSuomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin