Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Blanka

Strategia

lc_blankan_strategia_2018.pdf

 

 

 

 

 

lc_blankan_strategia__2015_hyvaksytty.pdfLC Blankan strategia: 

 

 • Kummilapsitoiminta

 • Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaessaan varattomia lapsia heidän koulutuksessaan. Kuluneiden vuosien aikana yli 2.300 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1.100. Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneinä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.

   

   

  Kummilapseksi hyväksytään 5-12 -vuotias tyttö tai poika, jonka koulumenestys on lupaava. Yleensä nämä lapset ovat isästään orpoja, ja perheen toimeentulo on niukka. Perheen kuukausitulot saattavat olla vain 10-40 euroa.

   

  Sri lankalaiset lionsklubit ( 25) täyttävät lapsesta hakemuskaavakkeen, jonka vahvistaa tämän projektin koordinaattori Sri Lankassa. Hakemukset lähetetään Suomeen yhdyshenkilölle, jona PDG Ossi Vuorinen on toiminut lähes alusta alkaen. 

 • Kaudella 16-17 Rasmian lisäksi päätetään ottaa toinen kummityttö.

 • Miksi juuri Sri Lanka?

   

  Sri Lankassa on vajaa 22 miljoona ihmistä. Heistä 320.000 sairastaa harmaakaihia, ja useimmat heistä ovat sokeita tai huononäköisiä. Julkinen terveydenhuolto kykenee leikkaamaan vuosittain näistä potilaista vain 43.000.

  Tämä oli eräs tausta sille, että suomalaiset lionit lähtivät rakentamaan silmäsairaalaa Sri Lankaan Ratnapuraan.
   

 • Silmäsairaalan rakentaminen on ollut Suomen valtion, suomalaisten ja srilankalaisten lionien sekä kansainvälisen - säätiön (LCIF) yhteishanke.
 •  

  Sairaalatarvikkeiden rahoitus saatiin Suomen Ulkoasiainministeriöltä 505.000 € (85%) ja noin 90.000 € (15%) LCIF:ltä.

   

  Peruskivi muurattiin 30.1.2009 ja sairaala avattiin 18.8.2011.

   

  Leikkaustoiminta aloitettiin 12.1.2012, jolloin sairaalassa tehtiin ensimmäiset 15 harmaakaihileikkausta. Sairaala työllistää parisenkymmentä työntekijää.

   

  Kaiken perustana on vapaaehtoinen kehitysyhteistyö ja toiminta, jossa lionsperiaatteen mukaisesti jokainen hankittu euro menee valvotusti sovittuun kohteeseen. Sri Lankassa valvonnan hoitavat paikalliset lionsklubit ja lionit.

 • Kaudella 16-17 osallistutaan Silmäsairaalan rakentamiseen lahjoituksella.

 • Leoklubi on lionsklubin oma nuorisoaktiviteetti, jolla oman paikkakunnan nuoret saadaan hauskalla ja kehittävällä tavalla mukaan palvelutoimintaan.

 • Porvoon Leoklubi on Pomega.

 • Nuorisovaihto antaa unohtumattomia elämyksiä

  Kansainvälinen nuorisovaihto on Lions-järjestön tunnetuimpia toimintamuotoja. Siihen osallistuneet tuhannet nuoret eivät varmasti koskaan unohda saamiaan elämyksiä ja kokemuksia.

   

  Nuorisovaihto on 17 (16) - 21 -vuotiaiden nuorten pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Tämä tapahtuu perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa.

 • Blankan nuorisovaihtotoiminnasta lisää Leena Kuismaselta. • Elämisentaitoja – Lions Quest -koulutus antaa 5 – 25 -vuotiaiden parissa toimiville opettajille ja kasvattajille käytännön työkaluja oppilasryhmien ryhmäyttämiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun.

   
  Koulutuksen keskeiset teemat painottuvat lasten ja nuorten itseluottamuksen, tunne-, vuorovaikutus- ja päätöksentekotaitojen sekä hyvinvointiosaamisen vahvistamiseen. Yksilöiden rinnalla huomio kiinnittyy ryhmän keskinäiseen dynamiikkaan ja ilmapiirin rakentumiseen. Kaksipäiväisessä koulutuksessa ei istuta hiljaa vaan kokeillaan erilaisia toiminnallisia työtapoja käytännössä.

 • joka toinen kausi avustamme Porvoolaisia opettajia osallistumaan koulutukseen Tällä kaudella oli ruotsinkielisen koulun vuoro osallistua.


 • Punainen Sulka - tunnettu leijonatuote

  Punainen Sulka -kampanja lienee suomalaisen lionstoiminnan tunnetuin tuote. Kukapa ei muistaisi vuodelta 2006 keltaissa Lions-liiveissä seisovia varainkerääjia kauppakeskuksissa ja katujen kulmissa. Tai erilaisia liontapahtumia, jossa sulkalionit olivat mukana.

   

  Suomalaiset lionsklubit ovat keränneet vuodesta 1972 lähtien –kampanjoissaan noin 21 miljoonan euron verran varoja. Niillä on taisteltu syöpää vastaan, torjuttu sydäntauteja, autettu sotiemme veteraaneja ja niillä on tuettu vammaisia ja vanhuksia.

   

  Edellinen Punainen Sulka-keräys toteutettiin vuonna 2006, ja sillä autettiin lastensuojelun avo- ja jälkihuoltoa.

   

  Nyt ollaan jälleen asialla. Seuraavaa kampanjaa ollaan suunnittelemassa kaudelle 2016 – 2017. Sen keräyskohteena ovat nuoret.

   

  Nuorten syrjäytymisestä puhutaan paljon - aina presidentti Sauli Niinistöä myöten. Maassamme on arvioitu olevan kouluttamattomia ja syrjäytymisen vaarassa olevia nuoria noin 40.000.
Suomen Lions-liitto         www.lions.fi N-piiri seuraa meitä facebookissa
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin