Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Blanka

Lions Club Porvoo Blanka

Blankalaiset ovat aktiivisia ja vireitä "Leijonaisia". Lions-periaatteen We serve mukaisesti klubimme palvelee Porvoossa, Suomessa ja maailmalla. Toimimme paikallisesti tukemalla porvoolaisia nuoria ja lapsiperheitä. Osallistumme vuosittain kotimaisiin keräyksiin ja kampanjoihin. Olemme aktiivisia myös kansainvälisessä lionstoiminnassa.

 

Klubin perustamiskokous pidettiin 7.4.2005 ravintola Timbaalissa. Perustamiskokouksen puheenjohtajana toimi kummiklubimme Porvoo Borgoensiksen presidentti Mika Eskola ja sihteerinä Heikki Huhta. Opaslioneina toiminnan alussa toimivat piirikuvernööri Ulf Nummelin LC Porvoo Borgoensiksesta ja Helinä Nieminen LC Vantaa Helsingestä.

 

Uudelle klubille nimen keksiminen ei ole niin itsestään selvä juttu. Ollaanhan Porvoossa, joka vanhana kaupunkina kantaa omaa historiaansa, merkkimiehineen, naisineen ja tapahtumineen. Toki nimeä valitessa tämä eletyn elämän näkökulma haluttiin mukaan.


1300-luvulla elänyt Maunu Eerikinpoika ja hänen vaimonsa Namurin Blanka liittyvät myös Porvoon historiaan. 1346, kun Porvoon kaupunki perustetaan, he ovat kuningasparina.

 

Taulun, joka on saanut innoituksen Zakarias Topeliuksen sadusta Yhdeksän hopearahaa, maalasi  täällä asunut ja vaikuttanut maalaritaiteilija Albert Edelfelt.

Albert Edelfeltin maalaus Kuningatar Blanka (öljy kankaalle 1877)
Kuva: Kuvataiteen keskusarkisto/Hannu Aaltonen


"Aja, aja, aja, Blankan ratsastaja.
Minne pojan vienen?
Sinne missä tiedän morsiamen pienen.
Mikä nimi armaan? Margareta varmaan."


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi N-piiri seuraa meitä facebookissa
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin